2020.07.16, Csütörtök

Helyi hírek

Hatalmas grillbuli volt Pilinyben

2017.06.27

A ragyogó napsütésben megrendezett Grillfesztiválon, szépszámú néző- és kóstolótömeg tette tiszteletét, akik nem csak a finomabbnál-finomabb falatokat kóstolhatták meg, de a szervezők rengeteg kiegészítő programmal is kedveskedtek a kilátogatóknak. Többek közt színvonalas színpadi programok, off-road autózás és egész utcányi vidámpark is szerepelt a repertoárban.

Az ittas járművezetők kiszűrése volt a cél

2017.06.25

A rendőrök finn módszeres ellenőrzést tartottak Szécsényben és Salgótarjánban.

Rimócon van a második legjobb falusi ifjúsági közösség

2017.06.23

A legjobb falusi ifjúsági közösség pályázat második helyezettje a Rimóci Ifjúsági Egyesület lett, ők 300 ezer forint támogatásban részesültek.

Főigazgatói elismeréseket adtak át

2017.06.09

Harminchat órás terepgyakorlat keretében teljesítette az ENSZ INSARAG megújult irányelvek szerinti követelményeit május közepén a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet, amelynek kezdetektől tagja Kajdy Norbert tűzoltó törzszászlós, a balassagyarmati tűzoltók rajparancsnoka.

Megalakult a Nógrád Megyei Éghajlatváltozási Platform

2017.06.07

A projekt hosszú távú célja, hogy a klímatudatos gondolkodás és a klímaváltozás hatásainak ismerete minél szélesebb körben elterjedhessen Nógrád megyében.

Kedves díszeket kaptak Salgótarján belvárosi fái

2017.06.05

A program célja, hogy az akció keretében tudatosítsák a városban élőkkel azt, hogy a fák védelme közös érdek, és védelmük a közös feladat. 

Az építészeti bűnmegelőzés jelentőségéről és lehetőségeiről tanácskoztak

2017.06.02

Biztonságtechnikai szakértők, építész tervezők és bűnmegelőzési szakemberek részvételével rendeztek szimpóziumot Salgótarjánban.

Egy tankörrel elindulhat szeptemberben a nógrádi felsőfokú szakképzés

2017.05.31

26 jelentkező jelölte meg a normál felsőoktatási felvételi eljárásban az Óbudai Egyetem salgótarjáni képzését.

Rendhagyó zarándoklat helyszíne volt Mátraverebély-Szentkút

2017.05.28

Óvodásokkal ünnepelte püspökké szentelésének évfordulóját Beer Miklós. Hétszázötven óvodás érkezett a kegyhelyre az óvó nénijével és a családjával. Az ünnepi napon Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét. A váci főpásztort éppen 17 éve, 2000. május 27-én szentelték püspökké.

Díjazták a Salgótarjáni Városi Televízió Háttér című magazinját

2017.05.26

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete televíziós díjait. A tematikus magazinok között a Szeged TV Kvantum című műsora érdemelte ki a fődíjat, a második a Salgótarjáni Városi Televízió Háttér című gazdasági magazinja lett, míg a harmadik helyet a Líceum Televízió Apolló 21 című műsora érdemelte ki.

Közművelődési díjat kapott Salgótarján

2017.05.23

A Magyar Népművelők Egyesületének díját évről évre azok az önkormányzatok kapják, amelyek hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytatnak a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén, illetve olyan támogatási és döntéshozatali gyakorlattal rendelkeznek, amely hatékonyan segíti a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését.

Iskolások Rétságon, ovisok Bátonyterenyén ismerkedtek a rendőrökkel

2017.05.21

Diákok és óvodás csoportok látogattak el a napokban a két rendőrkapitányságra, ahol a rendőrök különböző programokkal várták őket.

Átadták az „Április hónap Nógrád megyei fotója” elismerést

2017.05.20

A látványos fotó az év tizenkét hónapjában megválasztott megyei fotókból álló jövő évi naptárba is bekerül majd.

Önkénteseket ünnepeltek a Vöröskereszt világnapján

2017.05.18

A közelmúltban ünnepelték a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapját, amelynek magyarországi rendezvényén több nógrádi önkéntes részesült kitüntetésben.

Csesztvén sorakoztak fel a madárijesztők

2017.05.17

Tizennyolcadik alkalommal 12 bakusz állt május 14-én a csesztvei patakparton.

Hatalmas Dornyay tájfutó siker

2017.06.26

Az utóbbi évek legnagyobb sikerét érték el szombaton a Salgótarjáni Dornyay SE tájékozódási futói a Bükkszentlászló térségében megrendezett 2017. évi nyílt országos egyéni középtávú bajnokságon.

Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója diákokat jutalmaztak

2017.06.24

A Salgótarjáni Dornyay SE hat tájfutója is a díjazottak között volt.

Megölte őket a gyűlölet, őrizze emléküket a szeretet

2017.06.21

A salgótarjáni zsidó temetőben tartottak megemlékezést június 18-án vasárnap, a Mártírok Emléknapján.

Szécsényben kitörési pontnak ítélik a turizmust

2017.06.08

Összesen mintegy 2 milliárd forint jut az elkövetkező években a kastélyok, valamint a város különböző létesítményeinek korszerűsítésére. Szállodaépítésben szintén gondolkodnak.

Hétfő délelőtt közel háromszáz futó lepte el Salgótarján utcáit

2017.06.07

A versenyközpontnak helyt adó Uzoni Péter Gimnázium és a Tóstrand között futottak azok, akik Kadlót Zoltán (Salgótarjáni Atlétikai Club) pályafutása előtt tisztelegtek.

A „Segítő Kezek” program célja az idősek támogatása

2017.06.03

Egy országos programban résztvevő közfoglalkoztatottak részére tartottak előadást a bűnmegelőzési szakemberek Bátonyterenyén és Balassagyarmaton.

Litke lakosainak is fontos a biztonság

2017.06.01

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakemberei adtak prevenciós tanácsokat Litkén.

Tűzoltóautó, locsolkodás, légópince és Brúnó kutya...

2017.05.30

Ilyen és ehhez hasonló remek látni- és simítanivalókban volt részük azoknak a gyerekeknek, akik a tűzoltók "Nyitott szertárkapuk" nevet viselő rendezvényét választották gyermeknapi programjuk színhelyéül.

Megdőlt az országos csíkos sügér rekord Maconkán

2017.05.27

A szenzációs fogás egy 2,45 kg-os, 47 cm-es törzshosszt és 36 cm-es kerületet felmutató csíkos sügér.

Falra másztak az óvodások

2017.05.25

Európában egyelőre csak „kóstolgatják”, Salgótarjánban viszont már tíz éve megrendezik az óvodások műfalmászó versenyét.

Vigyázat, csalok! – Rodolfo kiállítás nyílt a Dornyay Múzeumban

2017.05.22

A legendás magyar bűvész, Rodolfo életét és művészetét bemutató kiállítás nyílt május 19-én a Dornyay Béla Múzeumban. A tárlat célja elsősorban Gács Rezső emlékének ápolása, életművének és művészi hagyatékának gondozása, de a múzeum látogatói természetesen a híres trükkökről is megtudhatnak egy s mást.

Jótékonysági családi sportnapot rendeztek Bátonyterenyén

2017.05.21

Első ízben rendezte meg a Teret a Tehetségnek Alapítvány azt a családi sportnapot, melynek a bátonyterenyei sportcsarnok adott otthont. A bevételt majd a II. János Pál Pápa Óvoda és Iskola bútorzatának a felújítására kívánják fordítani.

Szakmai napon vitatták meg az Anyakönyves elektronikus rendszer kérdéseit

2017.05.18

Az előadás témái között szerepelt többek között a személyi nyilvántartás továbbfejlesztése, a személy adott naptári napnak megfelelő aktuális adat lekérdezése, személy adat történetisége, családi kapcsolat, hatósági bizonyítvány kiállítása, adattovábbítás, javítási lehetőségek teljes körű megoldása, munkakosár funkció továbbfejlesztése (szignálás),rendszerszintű lekérdezések, karbantartás (adattisztítás funkciója).

Tájfutók futottak Salgótarjánban

2017.05.17

Az elmúlt hétvégén Salgótarján belvárosban egy belvárosi edzőverseny keretében küzdöttek meg egymással a Dénes Zoltán által vezetett felnőtt férfi Magyar Tájékozódási Futó válogatott keret tagjai.

Tűzoltóversenyt és Szent Flórián napi ünnepséget rendeztek Endrefalván

2017.05.16

Önkéntes és Létesítményi tűzoltók versenyét, valamint Szent Flórián napi ünnepségét rendezték meg az elmúlt hét végén Endrefalván. A május tizenharmadikai rendezvényen tizenhét egyesület és két létesítményi tűzoltócsapat mérte össze felkészültségét kismotorfecskendő- és tűzcsapszerelésben.