2024.04.28, Vasárnap
Átadták a felújított és kibővített óvodát Vizsláson
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Átadták a felújított és kibővített óvodát Vizsláson

MTI

2024.01.25. 15:06

Madármegfigyelő, KRESZ-pálya és magaságyás segíti a gyermekek fejlődését a Bóbita óvodában.

Hirdetés

Felavatták a vizslási óvoda felújított és kibővített épületét. Az ünnepségen jelen volt Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke, Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, valamint Sándor József, a község független polgármestere.

Összefogás a gyermekekért

Az ünnepségen Rétvári Bence arról beszélt, hogy az óvónők januári bére már 32,2 százalékkal emelt bér lesz, a következő évben pedig további 11 százalékkal emelkedik a keresetük. A nógrádi község óvodáját TOP Plusz pályázati forrásból 180 millió forintért újították fel és bővítették. Sándor József, a község független polgármestere megköszönte az önkéntesek és helyi vállalkozások támogatását és munkáját az udvar, a játszótér és a kert kialakításánál.

A közelekedésről és kertészkedésről is tanulhatnak a kicsik

Az 55 gyerek befogadására alkalmas kétcsoportos óvoda épületének teljeskörű korszerűsítése mellett egyéni fejlesztőszobát, logopédiai foglalkoztatót, tornatermet és raktárt is kialakítottak, továbbá megépült az udvari játszótér, egy madármegfigyelő, egy KRESZ-pálya és magaságyások, ahol kertészkedni fognak a gyerekek.
 A néphagyományokat őrző, környezettudatos óvoda célja, hogy elnyerje a Zöld óvoda címet - ismertette Marcsok Nikoletta, az intézmény vezetője.

Helyi hírekVizslásNógrád megyeBóbita óvodaóvoda