2018.07.22, Vasárnap

Helyi hírek

Sikeres volt a Kormányhivatal kihelyezett ügyfélszolgálata

2016.10.07

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának Nyugdíj-megállapítási és Adategyeztetési Osztálya október 3-án az Idősek Világnapja alkalmából immáron harmadik alkalommal rendhagyó, kihelyezett ügyfélszolgálatot tartott szűkebb hazánk pásztói, bátonyterenyei, rétsági és szécsényi járási hivatalában, valamint az osztály salgótarjáni és balassagyarmati ügyfélszolgálati irodáiban.

Medvelázban Nógrád

2016.10.06

Már több éve bizonyított tény, hogy Magyarország hegyvidéki erdeiben ismét megjelentek a barnamedvék.

Idősek világnapja és civil díjátadó ünnepség

2016.10.03

Salgótarján városa újra létrehozza az Idősügyi Tanács intézményét, mert az idősebb generációk véleménye, javaslatai fontosak ahhoz, hogy Salgótarján élhetőbb város legyen.

Példamutató a nógrádi Egyesület támogatása

2016.09.28

A földeken maradt termények feldolgozását tűzte ki célul, hogy az így elkészült befőttekkel és savanyúságokkal rászoruló családoknak segíthessenek. 

Unokázós csalót keres a rendőrség

2016.09.21

A balassagyarmati rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Mindent vittek a nógrádi kormányhivatalnokok

2016.09.19

Megnyerte a Kormányhivatalok V. Foci Kupáját a Nógrád Megyei Kormányhivatal csapata: a múlt vasárnap Budapesten rendezett országos seregszemlén az ország mind a húsz kormányhivatala képviseltette magát a kispályás seregszemlén, amely végül egy drámai döntőt hozott, nógrádi sikerrel.

Raliversenyek lesznek Nógrád megyében vasárnap

2016.09.16

Már szombaton elkezdődik Salgótarjánban az autók technikai átvételével, a Főtér előtti Rákóczi úti rendezvényekkel, majd egész napos szervizeléssel. Vasárnap reggel indul a kategóriánkénti megmérettetés. A verseny ideje alatt útlezárásokra is kell számítani!

Komoly bajban van az áruházlánc nógrádi részlege

2016.09.14

A CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Nagyker Kft. komoly bajban van, az elmúlt években csökkenő árbevétel mellett a folyamatos veszteségei tavalyra üzemi szinten is felcsúsztak már 1,7 milliárdra.

Bányásznapi megemlékezés

2016.09.12

A még közöttünk élő egykori salgótarjáni bányászok tiszteletére és a föld mélyéről vissza nem tért társaik emlékére tartottak koszorúzási ünnepséget a Bányászati Kiállítóhely emlékművénél.

Talán így nagyobb az esély az ellopott bringák megtalálására

2016.09.06

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az országos kerékpár regisztrációs programmal várta az érdeklődőket Somoskőújfalun.

Egy salgótarjáni díszpolgártól kell búcsút venni

2016.09.03

Életének 88. évében elhunyt Herold László.

"Házhoz megyünk!" Nógrádban: vagyonvédelem és biztonság a téma

2016.08.31

Három településen várják az érdeklődőket rendőrök, polgárőrök, illetve a biztosító szakemberei szeptemberben.

A lakosság javaslatait várják Salgótarjánban

2016.08.29

A város fejlesztésével kapcsolatos kérdésekre várják a válaszokat az online kérdőíven, elsősorban kultúra és közösségépítés terén.

Boksztermet avattak Salgótarjánban

2016.08.19

Szerda délután új fejezet kezdődött a zagyvapálfalvai Oláh Boksz SE életében, hiszen az eddigi pincés edzések után immáron egy kulturáltabb bokszteremben folytathatják a készülést a Zöldfa úton.

Mikor miről tárgyalnak a városatyák

2016.08.16

Az idei évben még négyszer ülésezik Salgótarján Közgyűlése.

Megemlékeztek az aradi vértanúk napján

2016.10.07

Október 6-án, az aradi vértanúk napján a Somoskő Váralja Emlékparkban került sor a városi megemlékezésre és koszorúzásra, melyen a Madách Imre Gimnázium diákjai adtak ünnepi műsort.

Átvették az iskolák az esti futóverseny díjait és okleveleit

2016.10.05

A szeptember 16-án megrendezett esti futóversenyen legnagyobb létszámban résztvevő iskolák diákjai és tanáraik vehették át az eredményt elismerő okleveleket és a sportszer-vásárlási utalványokat.

120 éves az Aszód–Balassagyarmat–Losonc vasútvonal

2016.10.03

Vasúttörténeti kiállítással és fotótárlattal emlékeztek meg Magyarnándoron az Aszód–Balassagyarmat–Losonc vasútvonal megnyitásának 120. évfordulójáról. Az eseményen MÁV és a település önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá.

Felújították a somlyóbányai sportpályát

2016.09.22

A városrészt jobbára nehéz szociális körülmények között élő családok lakják. A környékbeli fiatalok számára ezért is különösen örömteli az új sportolási, szórakozási lehetőséget adó pálya.

Egyeztettek a polgárőrök és a rendőrök

2016.09.20

A balassagyarmati rendőrök és polgárőrök tartották meg koordinációs értekezletüket a napokban, ahol a polgárőrök a határvadász-képzés feltételeiről is tájékoztatást kaphattak.

2 perc 14 másodperc alatt a tizennyolcadikra

2016.09.16

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjánban. A feladat nem más volt, mint az Erzsébet téren található Garzonház tizennyolc emeletét leküzdeni a lehető legrövidebb idő alatt.

A Lelkisegély Szolgálatok Szövetsége tartott szakmai találkozót Salgótarjánban

2016.09.14

A mentálhigiénés feladatokat vállalók – ezen alkalmakkor – nem csak tapasztalatokat cserélnek egymással, de szakmai továbbképzésen is részt vesznek.

Az etesi pálinkáé a dicsőség

2016.09.12

Kézműves kirakódóvásár, gasztrosétány, koncertek, táncos produkciók és főzőverseny is várta az érdeklődőket a Bányászhagyományok Ünnepén szeptember 9-én és 10-én Salgótarjánban.

Ötven éves a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium

2016.09.09

Az ünnepi tanév indításán tartott ünnepségen - a Bolyais Öregdiákokat is képviselve - dr. Szabó Sándor kormánymegbízott felelevenítette az iskolában töltött évek emlékeit, felidézve a gimnázium alapításának, indulásának körülményeit.

Új táblákat kapott a csesztvei Teréz-kilátó és a Tanösvény is

2016.09.06

A tegnapi napon egy séta keretében megtörtént az avatás.

Biztonsági útburkolatot kapott Salgótarján

2016.09.01

Feltűnő színének és fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően a biztonsági felület nagy távolságból is jól észlelhetővé teszi a főúton lévő átkelőt, ahol korábban sok baleset történt.

Példaértékű kezdeményezés Palócföldért

2016.08.30

Van Nógrád megyében egy fiatal helyi vállalkozói réteg, akik nem az ország trendibb vidékein keresik boldogulásukat, hanem elszántan tenni akarnak a térség jövőjéért és felvirágoztatásáért.

Nemzetközi rendezvény lebonyolításában vett részt a Szécsényi Járási Mentőcsoport tagszervezete

2016.08.25

A rendezői csapat tagjaként vett részt a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség, az IRO ez évi, Magyarországon (Budapesten, Szentendrén és Zsámbékon) lezajlott nagyszabású nemzetközi bevetési gyakorlatán a csitári székhelyű Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület.

Finn módszerrel ellenőriz a rendőrség

2016.08.19

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság tartott közös akciót a napokban az ittas vezetők kiszűrése érdekében.

Vonat helyett buszok szállítják majd az utasokat

2016.08.16

Vágányzár lesz aug. 22-31-ig Hatvan és Somoskőűjfalu között.