2024.05.22, Szerda

Helyi hírek

Petőfi 200 - Szlovákiai és magyarországi múzeumok közösen ünneplik Petőfi Sándort

2023.04.23

Öt szlovákiai és magyarországi múzeum közösen ünnepli Petőfi Sándort a költő születésének 200. évében, az intézmények más-más témát emelnek ki az életműből - tájékoztatta az MTI-t a szécsényi múzeum igazgatója pénteken.

Zenthe Ferenc-emléknapot tartanak vasárnap Salgótarjánban

2023.04.20

Salgótarjánban koszorúzással és sétával emlékeznek vasárnap Zenthe Ferencre, a város szülöttjére, a 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas színművészre; az emléknapot 11. alkalommal rendezik meg - tájékoztatta az MTI-t a szervező salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház csütörtökön.

Salgótarjánban továbbra is magas a szennyvízben koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.04.19

Több városban is csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ugyanakkor Pécsett és Salgótarjánban továbbra is "magas" értékeket mutat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Eboltás lesz Balassagyarmaton, íme a helyszínek és az időpontok

2023.04.17

A veszettség elleni oltás és a mikrochip kötelező, a mikrochip nélküli illetve az oltatlan ebek tulajdonosaival szemben büntetés kerül kiszabásra.

Még egy hétig várják a nógrádi pályáműveket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatára

2023.04.16

Április 21-ig küldhetik be műveiket a nógrádi diákok az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023 évi alkotói pályázatára.

Befejeződött az idősklub felújítása Pásztón

2023.04.13

Befejeződött az Idősek Klubjának felújítása a Nógrád vármegyei Pásztón; az idős és demens embereket fogadó épületet korszerűsítették, akadálymentesítették, és az ellátáshoz új eszközöket szereztek be - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Metallica-albumpremier a salgótarjáni mozikban is

2023.04.11

Magyarországi mozikban is meghallgathatják a rajongók a Metallica új lemezét, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal. A 72 Seasons című anyag április 14-től érhető el, de április 13-án már lehetőség lesz megismerni a legendás amerikai csapat tizenkettedik albumát.

Híddal együtt újít fel a 21-es mellett bekötőutat a HE-DO

2023.04.08

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyerte meg.

Összevont munkaértekezleten egyeztettek Nógrád és Heves vármegyék védelmi bizottságai a mátrai árvízvédelmi feladatokról

2023.04.06

Az elmúlt évtizedekben több alkalommal is károkat okozott, veszélyes helyzeteket idézett elő a Mátrából lezúduló víz Pásztó közigazgatási területén, elsősorban a város hegyi településrészein. Az ilyen helyzetek kivédése érdekében több intézkedési terv is készült, majd néhány évvel ezelőtt elindult egy konkrét tervezési folyamat az árvizek elleni védekezés hatékonyságának növelésére, de ez engedélyeztetési problémák miatt megrekedt.

Húsvét - Programok Szentkúton és Ipolytarnócon

2023.04.04

Palócföld legismertebb úticéljai, Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással várja a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a szentkúti kegyhely sajtófőnöke kedden.

Évértékelő a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon

2023.04.01

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány értékelte a főkapitányság 2022. évi tevékenységét.

Nagyszabású munka keretében korszerűsítik nógrádi települések szennyvízelvezetését

2023.03.30

A Penta Kft. munkájával megvalósuló kivitelezés során 55 kilométer hosszan építik ki a szennyvízcsatornát a vármegye 7 településén.

Egy éve adták át a honvédelmi sportközpontot Balassagyarmaton

2023.03.27

A honvédelmi sportközpontok lehetőséget adnak arra, hogy a fiatalok megismerjék a Honvédelmi Sportszövetség munkáját, a sporton keresztül megismerjék önmagukat, emellett a közösségépítés kiváló terei is - mondta Simicskó István, a szervezet elnöke szombaton Balassagyarmaton.

Anyakönyvvezetők számára rendezett szakmai napot a kormányhivatal

2023.03.25

Anyakönyvi szakmai napot rendezett a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a Miniszterelnökség Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság Hatósági Szakigazgatási Főosztályával együttműködésben kedden Salgótarjánban. A Megyeházán tartott szakmai eseményen jelentős létszámban vettek részt a vármegye önkormányzatainak anyakönyvvezetői.

Már Nógrád megyében van a svájcból indult farkas

2023.03.21

A Bükki Nemzeti Park munkatársai abban bíznak, hogy megfigyelhetik a fiatal hím ragadozót.

Ipari csarnok épült Pásztón

2023.04.22

Új ipari csarnok épült a Nógrád vármegyei Pásztón a déli iparterületen; a fejlesztés segíti a helyi vállalkozásokat, de új befektetők betelepülésére is számítanak - közölte a polgármesteri hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Játszóházat és tanösvényt hoztak létre Salgótarjánban

2023.04.19

Játszóházat alakítottak ki Salgótarjánban, felújítottak egy játszóteret és kiépítettek egy az élővilágot bemutató tanösvényt is; a fejlesztéseket mintegy 400 millió forintból valósították meg - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Az eddiginél is hatékonyabb lesz a magyar napelemes tetőcserép

2023.04.18

A Terrán Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve fejleszti tovább a Generon napelemes tetőcserepet, mely által nem csak a színválaszték bővül, egy új okos napelemes tetőcserép kialakítása is tervben van.

Salgótarjánban is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.04.16

Tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Kezdődik a búcsúszezon a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.04.14

Szombaton az Irgalmasság zarándoklatával megkezdődik a búcsúszezon Mátraverebély-Szentkúton, Magyarország római katolikus nemzeti kegyhelyén; hat hónap alatt 24 zarándoklatot tartanak itt - tájékoztatta a Nógrád vármegyei búcsújáróhely sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Kulturális és közművelődési pályázatot hirdettek ki Balassagyarmaton

2023.04.12

A pályázat kiírásával Balassagyarmat Város Önkormányzata szeretné elismerni és segíteni a helyi kultúra és közművelődés terén munkálkodó egyesületek, szervezetek, alapítványok és közösségek tevékenységét azzal, hogy 2023. évben egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt számukra.

Salgótarjánban is emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.04.09

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának orságos átlagkoncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

Palóc húsvétra várják a közönséget idén is a füleki várban

2023.04.07

Húsvéthétfőn immár 16. alkalommal várják palóc húsvétra a füleki várban a látogatókat. A hangsúly a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyeződik, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Felújított út menti feszületet adtak át a Nógrád vármegyei Héhalomban

2023.04.05

A magyarok számára a kereszt annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának a jelképe, amelynek köszönhetően a magyarság otthonra talált a Kárpát-medencében - hangoztatta Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára kedden a Nógrád vármegyei Héhalomban, a Fogadj örökbe egy keresztet! elnevezésű akció keretében felújított út menti feszület átadásán.

Neumann 120 - A Neumann család relikviáiból látható kiállítás Balassagyarmatra is el fog látogatni

2023.04.02

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a világhírű matematikus családjának relikviáit bemutató kiállítás látható március 31-től a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében.

Koronavírus - NNK: csökken a salgótarjáni szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2023.03.31

Csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Útfejlesztés kezdődött Bátonyterenyén

2023.03.28

A Nógrád vármegyei városban meghosszabbítanak egy utat és járdát is építenek.

Átadták Nógrád vármegye egyik legnagyobb beruházását

2023.03.26

A fejlesztés hozzájárul a település fejlődéséhez, és új munkahelyeket is teremt.

Kék bolygó - Áder János: Sopron és Salgótarján várhatóan teljesíteni fogja a klímacélokat

2023.03.23

Sopron és Salgótarján várhatóan teljesíteni fogja a klímacélokat - erről Áder János volt köztársasági elnök beszélgetett a két város polgármesterével Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában.

Sopron és Salgótarján várhatóan teljesíteni fogja a klímacélokat

2023.03.20

Salgótarjánban megkezdődött a lámpák ledes cseréje, és ez 50 százalékos energiamegtakarítást eredményez. A várost kerékpárút szeli át, bevezető szakaszán több mint száz fát ültettek.