2019.01.16, Szerda

Helyi hírek

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a katasztrófavédők

2017.02.23

Egy építőanyag nagykereskedelemével foglalkozó cég salgótarjáni telephelyén tartottak hétfőn, kedden és szerdán szituációs begyakorló gyakorlatot a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói.

Csapatmunka kell a minősítéshez

2017.02.17

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár jó úton jár a minősítés útján, szakmai találkozókkal készülnek a rendszer kialakítására.

A hazatérés napját ünnepelték Somoskőújfalun

2017.02.13

Vasárnap ünnepelte Csehszlovákiától a 20-as években történő visszacsatolását Somoskőújfalu. A Nógrád megyei település a szomszédos Somoskővel együtt csaknem négy évig volt része Csehszlovákiának, mígnem a határmegállapítási bizottság javaslata alapján visszacsatolták Magyarországhoz. A visszacsatolást 1999 óta a hazatérés napjaként ünneplik.

Id. Szarvas József emlékszoba lesz a salgótarjáni sportcsarnokban

2017.02.09

Dániel Tamás, a Salgótarjáni Kosárlabda Sport Egyesület klubmenedzsere a klubnak odaítélt „Az Év Legeredményesebb Csapata” városi díj szombati átvételekor bejelentette: Id. Szarvas József emlékének kívánják szentelni a sportcsarnok egyik nagyobb termét, melyet a klub – nyilvánosan elérhető – edzőteremként is fog működtetni márciustól kezdődően.

20 %-kal olcsóbban utazhatnak vonaton a természetjárók

2017.02.09

A MÁV-START és a GYSEV februártól 20 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Magyar Természetjárók Szövetsége érvényes klubkártyával rendelkező tagjai részére.

Mutatjuk Balassagyarmat kitüntetettjeit

2017.02.07

Ünnepi Képviselő-testületi ülés alkalmával adták át a díszpolgári címet, valamint a Pro Urbe-díjakat.

Nógrád megye 32 településéről érkeztek túrázók a Mátrába

2017.02.05

Az elmúlt hétvégén 3374 hazai és külföldről érkezett teljesítménytúrázó részvételével bonyolította le a gyöngyösi Hanák Kolos turistaegyesület Molnár Tamás által irányított szervezőgárdája hazánk legrangosabb, legnépszerűbb gyalogos túráját, a Téli Mátrát.

Műhelygyakorlatok a Dornyay Múzeumban

2017.02.04

Folytatódnak a fotózás, filmezés, digitalizálás témakörben a módszertani műhelygyakorlatok.

Elköltöztetik a balassagyarmati varjakat

2017.02.02

A szakhatósági engedélyeknek megfelelően megkezdődött a vetési varjak fészkeinek átrakása a hatóság által a városi lakóházaktól távol eső facsoportokra.

Papírzsebkendő kiállítást rendez a Megyei Könyvtár

2017.01.30

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár február 7-én 15.00 órai kezdettel Rácz Norbert papírzsebkendő-gyűjtő gyűjteményének kiállítás megnyitójára invitálja az érdeklődőket a Bóna Kovács Károly Galériába.

Karancsalján is ismerkednek az atlétikával

2017.01.26

A Salgótarjáni Atlétikai Club egy utánpótlás bázis kiépítését kezdte meg a közelmúltban, Karancsalján egy bemutató edzésen is túl vannak már, hamarosan pedig a versenyrendszerbe is bekapcsolódnak.

Fiatal művészek alkotásait csodálhatjuk

2017.01.25

Januárban a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola Képző és Iparművészeti Tanszakának növendékei mutatkoztak be képeikkel a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában.

Légy tudatos! – Vetélkedő középiskoláknak Salgótarjánban

2017.01.23

A verseny célja a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése, a méhnyakrákkal kapcsolatos ismeretek bővítése, kiemelten a megelőzés és a korai felismerés lehetőségeivel.

A magyar kormány finanszírozásából átadták a felújított ipolyhídvégi plébániát

2017.01.20

A felvidéki Ipolyság és Balassagyarmat között félúton elterülő magyar település katolikus egyházi épületeit az elmúlt évek során több szakaszban újították fel. A legutóbbi szakaszban a templom plébániája került sorra.

Elkeserítő adatokat közölt a KSH Nógrád megyéről

2017.01.18

A Központi Statisztikai Hivatal TÉR-KÉP 2015 című kiadványában a térséget, mely szerint Nógrád megyét és Salgótarjánt szinte csak és kizárólag negatív kontextusban említi.

Polgármestert választanak vasárnap Rimócon

2017.02.20

A polgármester halála miatt időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Nógrád megyei Rimócon, a településvezetői tisztségért hat jelölt indul.

Mozgalmas heteken van túl a Karancs Speciális Mentőszolgálat

2017.02.13

Németországban vett részt nemzetközi elsősegélynyújtó-felkészítő táborban, majd Az év önkéntes mentőszervezetévé választották, február 11-től pedig új elnök áll az egyesület élén. A Karancs Speciális Mentőszolgálat mozgalmas évkezdést tudhat maga mögött.

Ingyenes informatikai tanfolyamok indulnak Szécsényben

2017.02.12

A tanfolyamok célirányos felkészítést biztosítanak a mindennapi informatikai eszközök használatához.

Nem talál vevőt bezárt üzleteire a becsődölt CBA-partner

2017.02.09

Február végéig újabb hitelezői tárgyalást tartanak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél.

Betegek világnapját ünneplik Szentkúton

2017.02.08

A Lourdes-i Szűzanya ünnepén, február 11-én, szombaton 10.30-tól énekes Mária-köszöntőt tartanak és gyónási lehetőséget biztosítanak a zarándokok számára.

Rendkívül veszélyes kártevő jelent meg Nógrádban

2017.02.06

A pettyesszárnyú muslica neve már nem ismeretlen a kertészek, növényvédelmi szakemberek számára. A faj előfordulását Dél-Európában és Észak-Amerikában 2008-ban jelezték. Azóta rendkívül gyorsan terjeszkedett, gyakorlatilag a legtöbb európai országban előfordul. Néhány éve már szűkebb hazánkban, Nógrád megyében is észlelték egyedeit.

Összedőlt a ház, pedig csak 10 éve épült

2017.02.04

Összedőlt egy lakóház a Nógrád megyei Nagybárkányban, miközben egy apa és a 15 éves lánya aludtak az épületben, egyikük sem sérült meg.

Szerzetesi zarándoklat és gyertyaszentelés Mátraverebély-Szentkúton

2017.02.03

A megszentelt élet ünnepén az előző évekhez hasonlóan megtartották Mátraverebély-Szentkúton a szerzetesek zarándoklatát és a gyertyaszentelési liturgiát.

Nógrádikumok ismeretéről vetélkedtek

2017.01.30

Nógrád Megye Önkormányzata által „Nógrádikum-Kincseink őrzője a diákokért” címmel szervezett vetélkedőnek adott helyet a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda. A vetélkedő célja, hogy a tanulók jobban megismerjék Nógrád megye értékeit, és tovább örökítsék az évszázadok alatt gyönyörűre csiszolt hagyományainkat.

Folytatódnak a „Finn módszeres” ellenőrzések

2017.01.26

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság célja az ittas járművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése.

Kiválóan síelnek a nógrádi rendőrök

2017.01.26

A Belügyminisztérium Országos Síversenyén értek el nagyon szép eredményeket.

Téli mesék Palócföldről

2017.01.24

Az Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma rajz és fotópályázatot hirdet Téli mesék Palócföldről címmel. Korosztályi megkötés nincs, pályázni egyénileg, családként, valamint iskolás csoport vagy baráti társaság által készített munkákkal is lehet.

Finn módszerrel az ittas vezetés ellen

2017.01.20

Célzott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök Nógrád megyében.

Új önkormányzatot választanak áprilisban Kishartyánban

2017.01.19

A képviselők úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Indokaik között azt fogalmazták meg, hogy a polgármester és a testület elképzelései nagymértékben eltérnek a kötelező és az önként vállalt feladatok teljesítési módjában, a fejlesztésben és a gazdálkodásban.

Nógrádi sikerek a Zúzmara Futófesztiválon

2017.01.17

A húsz nógrádi futó közül a legjobb helyezést a 10 kilométeren rajthoz álló Vidomusz Mónika (Balassagyarmat) érte el, aki a közel háromszáz induló között szerezte meg a hatodik helyet. A másik két távon a pásztóiak remekeltek. A legrövidebb, 5 kilométeres penzumon Tóth Gábor, illetve Mender Laura volt a legjobb nógrádi, míg a félmaratoni fő számon Kürti Zoltán mindössze 3 percet tudott ráverni Bátka Nikolettára.