2023.03.25, Szombat

Helyi hírek

Július végén kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban

2022.05.12

Július végétől három hétig tartó szabadtéri fesztivált rendeznek Salgótarjánban, amelyen csaknem 30 programot kínálnak a város Fő terén; hat nagyszínpadi előadással és három koncerttel is várják a nézőket. A programok között lesz a salgótarjáni születésű előadóművész, gitáros, zeneszerző Alapi István születésnapi koncertje is - közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón.

Pásztón folytatódik a megyei állásbörze-sorozat

2022.05.10

Áprilisban és májusban minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható, mindenki előtt nyitott állásbörzéje. Szécsényt, Salgótarjánt, Balassagyarmatot és Bátonyterenyét követően 2022. május 10-én, kedden 9 és 12 óra között Pásztón, a városi művelődési központban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Elismeréseket adtak át Szent Flórián napja alkalmából

2022.05.08

Az elmúlt év fotósát is megválasztották.

Halhatatlanok Társulata díjra jelölték a Zenthe Ferenc Színház társulati tagját

2022.05.06

A voksok alapján kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata.

Lassan járj, tovább érsz!

2022.05.04

A sebességhatárok betartásának fokozott ellenőrzésére számíthatnak a járművezetők Nógrád megyében május elején.

Állj! Ha jön a vonat!

2022.05.01

A vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak betartását ellenőrizték a rendőrök Nógrád megyében.

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét vasárnap Szentkúton

2022.04.29

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen vasárnap, Munkás Szent József ünnepén; a Nógrád megyei búcsújáróhelyre zarándokvonat indul Budapestről - tájékoztatta a kegyhely sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

Az elmúlt évek legértékesebb régészeti leleteit állítják ki Füleken

2022.04.25

Az elmúlt évek legértékesebb régészeti leleteit állítják ki Füleken

Zenthe Ferenc Emléknapot tartanak vasárnap Salgótarjánban

2022.04.23

Tizedik alkalommal rendezik meg vasárnap a Zenthe Ferenc Emléknapot Salgótarjánban.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban

2022.04.19

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 16-án.

Balassagyarmaton is nyelvművelő programokkal várják az érdeklődőket a magyar nyelv hete alkalmából

2022.04.16

A rendezvénysorozat fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Kivitelezőt választottak két észak-magyarországi útfejlesztéshez az Ózdra vezető úton: itt vannak a részletek

2022.04.14

A 23-as és 25-ös főutak által alkotott útvonalon Bátonyterenyénél elkerülő és bekötő úton dolgozik majd a Colas és a HE-DO, az Ózd-közeli Borsodnádasdnál pedig szintén a HE-DO építkezik majd, itt a SWIETELSKY-vel együtt.

Palóc Húsvét a Füleki Várban

2022.04.12

Húsvét hétfőjén immár 15. alkalommal nyitja meg kapuit a Palóc Húsvét a Füleki Várban című hagyományos rendezvény; a hangsúlyt a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyezik, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t kedden a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója

Belügyminisztériumi elismerésben részesült a megyei kormányhivatal két munkatársa

2022.04.10

Tamási Ildikó és Kriston Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterületének vezetője és osztályvezetője a közfoglalkoztatás programok koordinálásában és végrehajtásában betöltött jelentős szerepükkel és kiemelkedő szakmai tevékenységükkel érdemeltek ki elismerést.

Koronavírus elleni oltás - Salgótarján

2022.04.08

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 8-án.

Korom helyett liszt

2022.05.11

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pásztón, a Júlia Malom területén. A gyakorlaton a pásztói, a bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vettek részt.

Májusban is lesz óvodások zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

2022.05.09

Medjugorjei imaest és értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásaiból nyíló kiállítás is várja az érdeklődőket a nemzeti kegyhelyen.

Életet mentettek a szén-monoxid-érzékelők Nógrád megyében

2022.05.07

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon.

Érettségi - Angol írásbeli vizsga Salgótarjánban

2022.05.05

Diákok a középszintű angol írásbeli érettségi vizsga előtt a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban 2022. május 5-én. Az angol közép- és emelt színtű írásbelikkel megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.

Jelentős mennyiségű világháborús robbanóeszköz került elő egy Nógrád megyei családi ház kertjéből

2022.05.03

Jelentős mennyiségű világháborús robbanóeszköz került elő egy kállói családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen a napokban - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede szombaton a Facebook-oldalán.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban is

2022.04.30

Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát tartalmazó fecskendőt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 26-án.

Negyven év esküvőit idézi fel egy hollókői kiállítás

2022.04.28

Negyven év esküvőit idézik fel a világörökségi Hollókőn szombaton nyíló kiállításon, amely a Nógrád megyei falu esküvői népszokásait, eszközeit és ruhadarabjait mutatja be a dr. Román András Látogatóházban.

Ötszázötven munkahelyet kínál a salgótarjáni állásbörze

2022.04.24

Áprilisban és májusban minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható, mindenki előtt nyitott állásbörzéje. Az első ilyen eseményt csütörtökön Szécsényben tartották, a következő állásbörzét pedig Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban rendezik meg 2022. április 26-én, kedden 9 és 12 óra között.

Megkezdődött a drégelypalánki Ipoly-híd építése

2022.04.20

A Colas Zrt. építi meg az új határhidat.

Profession.hu: az álláshirdetések száma 14 százalékkal nőtt az első negyedévben a megyében

2022.04.18

Az állásközvetítő portál saját adatai alapján közölte: az intenzív növekedés leginkább Somogy, Pest és Tolna megyére volt jellemző, de a legkevésbé aktív Nógrád megyében is 14 százalékos volt a bővülés.

Salgótarjánban számottevően csökkent a koronavírus koncentrációja

2022.04.15

A járványhullám leszálló ágára jellemző módon a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan, ingadozva, de egyértelműen csökken.

Idén négy napig tart a Hollókői húsvéti fesztivál

2022.04.13

Két év szünet után rendezik meg újra az idén négy napig tartó, pénteken kezdődő Hollókői húsvéti fesztivált; folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a Nógrád megyei világörökségi faluba látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden.

Kormánymegbízotti dicséretben részesült a Nógrád Megyei Kormányhivatal tizenkettő munkatársa

2022.04.11

Írásbeli dicséreteket adott át hétfőn délelőtt Szabó Sándor kormánymegbízott a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni, központi épületében. Az eseményen Kalocsai Péter főigazgató is gratulált az elismerésekhez.

Műszaki mentő verseny Patvarcon

2022.04.09

Műszaki mentő versenyt rendezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a patvarci tűzoltó gyakorlópályán.

Átadták a honvédelmi sportközpontot Balassagyarmaton

2022.04.07

Átadták Magyarország harmadik honvédelmi sportközpontját a napokban Balassagyarmaton. Az ünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter kiemelte, az ország védelmi képességeihez kell egy erős magyar honvédség, kell egy jó szövetség, és éppúgy kell a társadalom elhivatottsága és elkötelezettsége.