2024.04.28, Vasárnap
A téli hidegben is folytatódik Bátonyterenye közlekedésének fejlesztése
Illusztráció - magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

A téli hidegben is folytatódik Bátonyterenye közlekedésének fejlesztése

magyarepitok.hu

2024.01.10. 08:00

Újabb, hídbontással járó szakaszába lépett a 23-as főút komplex beruházása január 8-án a Colas ás a HE-DO munkájával.

Hirdetés

Jelentős projektsorozat valósul meg Bátonyterenyében és környékén az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában, a kivitelezők a Colas Út Zrt. és a HE-DO. Az építkezés január 8-án Kisterenye belterületi szakaszán a Zrínyi út, Erzsébet út és Piac utca közötti szakaszon elhelyezkedő híd bontásával folytatódott. A Tarján-patak feletti híd bontása és újjáépítése teljes útzár alatt végezhető.

 

 

A lezáráshoz a legfontosabb feladat az elkerülő szakasz olyan szintű megépítése volt, hogy azt ideiglenesen forgalomba lehessen helyezni. Ennek megfelelően 2023. decemberében átadták Bátonyterenye 2,3 kilométer hosszú, 2x1 sávos elkerülőjét (Kisterenye és Nagybátony közvetlen összeköttetését valósították meg így, három körforgalommal), valamint a Nógrád vármegyei város 2,19 kilométeres, 2x1 sávos észak-déli összekötő útját.  

 

Fotó: HE-DO

A hídbontás mellett az útépítési munkák is elkezdődnek január második felétől a 23-as főút átkelési szakaszán, a Hatvan-Salgótarján vasúti átkelő és a Vasút utca közötti pályán. Januárban emellett a 23-as út elkerülőjén vízépítés következik, valamint a Kisterenye-Bátonyterenye kerékpárút összezárásának építési feladatait is elvégzik a szakemberek.

ColasHelyi hírekútépítésBátonyterenyeHe-Do Kft.23-as útÉpítési és Közlekedési Minisztérium