2023.09.28, Csütörtök

Helyi hírek

Négyéves csúcsra gyorsult a termőföldek áremelkedési üteme 2021-ben, a megyék közül Nógrádban voltak a legalacsonyabbak az árak

2022.12.23

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

NNK: három településen veszélyes a levegő minősége

2022.12.21

"Kifogásolt" a levegő minősége Budapesten, Százhalombattán, Tökölön, Vácon, Salgótarjánban, Szolnokon, Kecskeméten, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Tatabányán, Veszprémben, Ajkán és Győrben.

Egészségtelen Salgótarján levegője

2022.12.19

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés értékelése alapján veszélyes a levegőminőség Ajkán, Putnokon és Várpalotán, továbbá egészségtelen minősítést kapott Budapest, Győr, Kazincbarcika, Miskolc, Sajószentpéter, Salgótarján, Székesfehérvár, Tatabánya, Tököl és Vác.

Koronavírus - NNK: tovább emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja, a megyeszékhelyen is

2022.12.17

Országos átlagot tekintve tovább növekszik a szennyvíz koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Salgótarjánban 100 ezer forint alatti átlagos díjért lehet kivenni a lakásokat

2022.12.15

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint novemberben a lakbérek országosan 0,8 százalékkal, a fővárosban 1 százalékkal nőttek egy hónap alatt.

A MOME erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve

2022.12.13

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve; a programról csütörtökön írták alá a stratégiai megállapodást Budapesten.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Bátonyterenyén

2022.12.11

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök este egy Ózdi úti lakásban, Bátonyterenyén. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a lakásban a levegő összetételét. A fürdőszobában, a gázüzemű vízmelegítő közelében méréseik kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltató munkatársainak. A készülék jelzésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Ügyintézés Nógrád megyében 2022. december 22. és 2023. január között

2022.12.08

Az igazgatási szünetben Nógrád megyében a kormányhivatal és a járási hivatalok az alábbi ügyintézési lehetőségeket biztosítják.

Szálló por - Kifogásolható a levegő minősége a megyeszékhelyen

2022.12.05

Tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt a Sajó völgyében, Sajószentpéter mellett már Kazincbarcikán és Putnokon is veszélyes a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn közzétett adataiból.

Járási közbiztonsági egyeztető fórumok Nógrád megyében

2022.12.03

A közbiztonságot befolyásoló bűnügyi és rendészeti helyzet alakulásáról adtak tájékoztatást a rendőrkapitányságok vezetői.

Űrfotók Somoskő egéről

2022.12.01

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) látszik a somoskői vár felett Salgótarján Somoskő településrészéről fotózva 2022. november 29-én. A hosszú expozíciós idővel készült felvételen az űrállomás mozgása egy fényes szakaszként látható.

Megnyitották a hétvégén az V. Országos Rajztriennálét Salgótarjánban

2022.11.28

Megnyitották az V. Országos Rajztriennálét Salgótarjánban szombaton, a Dornyay Béla Múzeumban.

Szinten maradtak az albérleti díjak októberben, Salgótarján a legolcsóbb megyeszékhelyek között

2022.11.26

Havi összevetésben második hónapja stagnálnak a bérleti díjak a KSH-ingatlan.com októberi lakbérindexe szerint, éves szinten ugyanakkor 20 százalék feletti volt a drágulás.

Így alakultak a költözések Nógrád megyében, ennyibe kerülnek most a lakóingatlanok

2022.11.23

Az országon belüli költözéseket vizsgálta az ingatlan.com, az elemzések pedig külön-külön mutatják be a megyékre vonatkozó leglényegesebb számokat. Ezúttal Nógrád kerül a fókuszba, a megyébe majdnem 6500-an érkeztek a múlt évben, ezzel párhuzamosan több mint 6600-an távoztak a költözési, pontosabban vándorlási adatok alapján. A legtöbb beköltöző Pest megyéből érkezett és oda távoztak a legtöbben. Nógrád megyén belül pedig 3686-an költöztek másik településre. Az eladásra kínált megyei lakóingatlanok átlagos négyzetméterára a megyeszékhelyen 250 ezer forint volt november közepén. A legnagyobb kínálattal rendelkező megyei településeken - Bátonyterenyén, Balassagyarmaton, Pásztón - pedig 181-335 ezer forintot tett ki az átlagos négyzetméterár.

Az Ipolytölgyes nyerte el az ezüstöt a hátrányos helyzetű gyermekek focitornáján

2022.11.18

Tiszabő csapata nyerte a hátrányos helyzetű gyermekek focitornáját, amelynek döntőjét a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának otthont adó felcsúti Pancho Arénában rendezték meg - tájékoztatta a programot szervező Magyar-Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI-t.

Koronavírus - Emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja Salgótarjánban

2022.12.22

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Nógrád megyei rendőrök kiemelkedő bűnügyi munkáját ismerték el

2022.12.20

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa vehetett át kimagasló szakmai munkája elismeréseként jutalmat.

Polgárőr-polgármesterek egyeztető fóruma

2022.12.18

Nógrád megyében 60 település választott polgármestere egyben a közösség polgárőre is.

Ónos esőre figyelmeztetnek, Nógrádban is vigyázni kell

2022.12.16

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat, de Heves és Nógrád lakóinak is érdemes óvatosan közlekedniük.

Új, innovatív burkolatfelújítási technológiákat tesztel a Magyar Közút - videó

2022.12.14

A szakemberek a kivitelezést követően 5 éven át figyelemmel kísérik a fejlesztések meghatározott paramétereit, vizsgálják a közlekedési, fenntartói, környezetre gyakorolt hatásokat.

Nógrádi rendőr kiemelkedő szakmai munkáját jutalmazták

2022.12.12

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a szakterületén nyújtott tevékenységéért vehetett át elismerést - írja a police.hu.

Péntekenként zárva tart a Bátonyterenyei Járási Hivatal

2022.12.09

Energiatakarékossági okokból négynapos munkahétre tért át a Bátonyterenyei Járási Hivatal, a kormányablak és a Hatósági és Gyámügyi Osztály péntekenként zárva tart, ugyanakkor hétfőtől csütörtökig kibővített ügyfélfogadással működik.

Miniszteri szintű tárgyalások Pozsonyban Magyarország és Szlovákia együttműködéséről

2022.12.06

Mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből, ez a megbízható kapcsolat ráadásul segít a jelenlegi nehéz helyzet kezelésében is - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pozsonyban.

Születésnapi ajándéktárgy elismerés szécsényi tűzoltónak

2022.12.04

A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva elismerést vehetnek át azok a katasztrófavédelmi dolgozók, akik szabadnapjukon gyors helyzetfelismerő képességükkel, bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg. A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszönti ilyenkor, akik kerek születésnapjukat ünneplik a hónapban. Az érintettek a kinevezést és az elismerést megyéjükben veszik át.

Az ország egyik legnehezebben elérhető régiójában fejlesztik a főutat

2022.12.02

A HE-DO és a SWIETELSKY munkájával készülő fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban elérhetővé válik a főváros.

Monumentális szerkezetű sugárterápiás részleggel épült ki Salgótarján új onkológiai tömbje

2022.11.29

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült új onkológiai rész hozzájárul a térségben élők egészségügyi ellátásának fejlesztéséhez: a betegek ellátása a diagnózistól a terápiáig megoldott.

„Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerték el az Alstom tevékenységét

2022.11.27

A fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetőjét, az Alstom tevékenységét „Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerte el a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Nógrád megye gazdaságának húzóágazata a feldolgozóipar és a kereskedelem

2022.11.24

Nógrád megye gazdaságának húzóágazata a feldolgozóipar és a kereskedelem, szerepük a legjelentősebb gazdálkodók körében még koncentráltabb - hangzott el szerdán Salgótarjánban azon a rendezvényen, amelyen ismertették a Nógrád megyei gazdasági folyamatok 2021. évi alakulását bemutató "TOP 50" című kiadványt.

Új helyszínen fogadja az ügyfeleket a salgótarjáni foglalkoztatási osztály

2022.11.19

Elköltözött a Fürdő útról a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, emiatt néhány napig nem volt elérhető az ügyfélszolgálat.

Határmegbízotti értekezlet Helembán

2022.11.13

A Nógrád- és Pest megyei, valamint a szlovák rendőri vezetők tartottak egyeztetést az államhatár rendjéről.