2024.06.22, Szombat

Helyi hírek

Salgótarján-Eresztvény is otthont ad majd a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozatnak

2023.06.14

Kilenc erdei helyszínen egyebek mellett klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket július 1. és 9. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Új sportcsarnokot avattak Nógrád megyében

2023.06.11

A mintegy 1,2 milliárd forintból megépített 1700 négyzetméteres csarnok a harmadik abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények.    

Természetvédelmi összefogás rendőrségi szervezéssel

2023.06.09

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Salgóbányán rendezték meg az erdők védelme érdekében alakult munkacsoport soron következő ülését.

Nógrádsipeken két embernek kellett elhagynia otthonát a patak áradása miatt

2023.06.07

Nógrádsipeken a nagy mennyiségű eső miatt kilépett medréből a patak éjszaka, két embernek el kellett hagynia otthonát - közölte az MTI-vel a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán.

Apró vendégekkel teltek meg a tűzoltólaktanyák

2023.06.05

Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a vármegye tűzoltóságainak kapui megnyíltak a kicsik előtt. Nógrád vármegyében több mint ezren, gyerekek és szüleik, kísérőik érdeklődtek a tűzoltók izgalmas élete iránt.

Ügyfélfogadási szünet lesz a bátonyterenyei kormányablakban

2023.06.03

A kormányhivatal felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a bátonyterenyei kormányablak - előre tervezett informatikai karbantartások miatt - 2023. június 27-én (kedden) nem fogad ügyfeleket.

Salgótarjáni művész festményét adományozták a városi múzeumnak Chiléből

2023.06.01

A salgótarjáni születésű, de életének jelentős részét Chilében töltő festőművész, Cseney László egyik képét adományozta a nógrádi város Dornyay Béla Múzeumának az alkotó családja; az átadási ünnepséget szerdán tartották.

Miniszteri elismerésben részesült két nógrádi járás hivatalvezetője

2023.05.30

Két Nógrád vármegyei járási hivatalvezető is emléklapot vehetett át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a járási rendszer újjáalakításának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Albérleti díjak: Salgótarján az egyik legolcsóbb vármegyeszékhely

2023.05.28

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint áprilisban a lakbérek országosan 0,7 százalékkal, a fővárosban 1,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt, egy év alatt országosan 17 százalékkal, Budapesten 19 százalékkal nőttek a lakbérek - közölte az ingatlanpiaci portál kedden az MTI-vel.

Salgó Rally - Új éllovas lehet összetettben az idény első aszfaltos futamán

2023.05.26

Nagy csata várható a pénteken és szombaton sorra kerülő Salgó-ralin, a HUMDA országos ralibajnokság idei második futamán, melyen az élmenők számára az lesz a tét, hogy melyik páros veszi át az összetettbeli vezetést.

Közel másfél ezer álláskereső érdeklődött a kormányhivatal állásbörzéje iránt Salgótarjánban

2023.05.24

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére.

Rétságon zárul a tavaszi állásbörzék sorozata

2023.05.22

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmat, Pásztó, Bátonyterenye, Salgótarján és Szécsény után 2023. május 25-én (csütörtökön) zárásaként Rétságra érkezik az eseménysorozat.

Gyerekeknek rendeznek összművészeti programot a szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.05.19

Összművészeti fesztivált rendeznek gyerekeknek a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen szombaton az óvodások zarándoklata után; az ingyenes rendezvényen lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuózok, robotika, kézműves foglalkozás és végül Oláh Gergő koncertje zárja a napot - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke csütörtökön.

Vaddisznókat fotóztak Salgótarjánban

2023.05.17

Vaddisznók jártak Salgótarjánban 2023. május 16-án sötétedés után.

Balassagyarmaton tartják a nógrádi Prima Díj Gálát

2023.05.13

Szeptember 30-án rendezik meg a Nógrád vármegyei Prima Díj Gálát a balassagyarmati Vármegyeházán, ahol a rangos Prima Primissima-díjakat is átadják.

A természeti értékek megóvásáért dolgoznak Salgóbányán

2023.06.13

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Salgóbányán rendezték meg az erdők védelme érdekében alakult munkacsoport soron következő ülését.

Csendes május, de nem mindenhol: Nógrádban is jelentős károkkal indult a viharszezon

2023.06.10

A biztosítók mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán az MTI-vel.

Madáchra és Petőfire emlékeznek Salgótarjánban az ünnepi könyvhéten

2023.06.08

A 200 éve született Madách Imrére és Petőfi Sándorra emlékeznek Salgótarjánban az ünnepi könyvhéten, a csütörtökön kezdődő rendezvényen bemutatják a Palócföld című folyóirat Madách-emlékszámát is.

Koronavírus - NNK: enyhén csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja, Salgótarjánban is csökkenő tendencia jellemző

2023.06.06

Enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) a honlapján csütörtökön.

Szécsény és Pásztó Város Önkormányzata is egyhangúlag elfogadta a rendőrkapitányok beszámolóját

2023.06.04

Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője 2023. május 31-én tartotta meg beszámolóját a város önkormányzatának képviselő-testülete előtt a Polgármesteri Hivatal épületében. Értékelésében tájékoztatta a közgyűlést a tavalyi évben a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról, valamint kitért az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében tett tevékenységekre. A beszámolón jelen volt dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány is, aki megköszönte a rendőrség és az önkormányzat között fennálló kiváló együttműködést.

Csaknem hétszázan vettek részt a honvéd kadétok akadályfutó-versenyén Bánkon

2023.06.02

Harminchét középiskola 656 tanulója vett részt a honvéd kadétok akadályfutó-versenyén pénteken a Nógrád vármegyei Bánkon, a megmérettetést a Honvéd Kadét Kupa egyik állomásaként rendezte meg a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar OCR Sport Szövetség.

Éves rendőrfőnöki beszámoló két nógrádi városban is

2023.05.31

A Bátonyterenyei és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője számolt be az elmúlt évi munkájáról az önkormányzat képviselő-testülete előtt.

Honvéd kadétképzés indul a Szent-Györgyi Albert Technikumban Balassagyarmaton

2023.05.29

Hazafias honvédelmi nevelés színesíti az oktatási palettát a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumában, ugyanis a tanintézmény országosan a százharmincegyedikként, a vármegyében hatodikként, Balassagyarmaton másodikként csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Az erről szóló együttműködési megállapodást szerda délelőtt ünnepélyes keretek között írták alá a szerződő felek.

Várfutással emlékeznek a drégelyi hősökre Drégelypalánkon

2023.05.27

A IV. Szondi várfutást rendezik meg szombaton Drégelypalánkon, az eseménnyel a törökök ellen Drégely várát védő hősökre és Szondi György várkapitányra emlékeznek - tájékoztatta az MTI-t a szervező csütörtökön.

Elkészült Nógrád vármegye eddigi legnagyobb egészségügyi beruházása

2023.05.25

Új onkológiai központot adtak át Salgótarjánban az EBH Invest és a System bau Trade munkájával.

Pénteken és szombaton rendezik a Salgó Rally ob 2. fordulóját Salgótarjánban és környékén

2023.05.23

A csütörtöki adminisztratív átvétel után pénteken és szombaton zajlik a Salgó-rali Salgótarján környékén, valamint a Mátrában, és ez lesz az első olyan viadal, amelyen a HUMDA országos rali-bajnokság minden osztálya együtt versenyez: az ORB, ORC és Historic mezőny pénteken és szombaton, az ORB3 pénteken, az ORB2 pedig szombaton lesz érdekelt - a részleteket sajtótájékoztatón ismertették Salgótarjánban kedden.

Rendőr és rendőrkutya kapott elismerést

2023.05.20

Elismerték a salgótarjáni kutyavezető és négylábú társa munkáját.

Gondokat okozott a heves esőzés Nógrád vármegyében

2023.05.18

Gondokat okozott a heves esőzés Nógrád vármegyében, több településen megállt a víz, kiöntött a patak - közölte a katasztrófavédelem szerda este az MTI-vel.

Salgótarjánban rendezi a következő tavaszi állásbörzét a kormányhivatal

2023.05.15

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmat, Pásztó és Bátonyterenye után 2023. május 16-án (kedden) Salgótarjánba érkezik az eseménysorozat.

Több mint ezerkétszázan érettségiznek Nógrád vármegyében

2023.05.12

Nógrád vármegye 21 középiskolájában összesen 1241 érettségiző vizsgázik 51 különböző tárgyból ezekben a hetekben. Az érettségi előkészítése rendben megtörtént, a Nógrád vármegyei tanulók emelt szinten összesen 573, középszinten pedig 4039 vizsgatárgyi vizsgát tesznek jelen vizsga időszakban.