2022.12.05, Hétfő

Helyi hírek

Koronavírus - Oltási akció - Salgótarján

2022.02.17

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. február 10-én. Februárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást.

Idén több fordulóban lehet pályázni a GEOfood nemzetközi védjegyhasználatra

2022.02.15

Idén három ütemben jelentkezhetnek a GEOfood nemzetközi védjegy megszerzésére a Novohrad-Nógrád Geoparkban működő helyi termelők és éttermek; az első határidő 2022. február 20-a, azonban aki most nem tud pályázni, annak lehetősége lesz május 20-ig, vagy augusztus 31-ig benyújtania a jelentkezését - közölte az MTI-vel Nagy Júlia GEOfood védjegykoordinátor hétfőn.

Ingatlanárak: a megyeszékhelyek közül legjobban Salgótarján drágult, de még így is a legolcsóbb maradt

2022.02.12

A megyeszékhelyek közül Székesfehérváron a legdrágábbak a lakások az átlagárakat figyelembe véve, a városban átlagosan 29,8 millió forintért lehetett ingatlant vásárolni tavaly, ami 13,3 százalékkal nagyobb összeg az egy évvel korábbinál. A Duna House elemzése szerint az idén is áremelkedés várható az országban, a kereslet által vezérelt lakáspiacon további, átlagosan 5-10 százalékos növekedés várható, területenként is lakástípusonként eltérő mértékben.

Koronavírus - Oltási akció - Pásztó

2022.02.10

Egy nőt beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a pásztói Margit Kórházban kialakított oltóponton 2022. február 4-én. Februárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást.

Balassagyarmatra is ellátogat a "30 éve szabadon" vándorkiállítás

2022.02.08

Újabb ötven magyar város érintésével folytatódik a Terror Háza Múzeum "30 éve szabadon" elnevezésű vándorkiállítása, amely az újraindulást követően elsőként Dabason nyílik meg február 7-én.

Februárban is tűzvédelmi teszt

2022.02.06

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság huszadik online tűzvédelmi tesztje. Az év második kvízében szereplő kérdések elsősorban a lakástüzek megelőzésére, a fűtési időszak kockázataira hívják fel a figyelmet.

Idén is alkotásra bíztat a megyei katasztrófavédelem

2022.02.04

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben immáron kilencedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az óvodások és iskolások körében.

Koronavírus - Gyerekek oltása - Salgótarján

2022.02.02

Beoltanak egy fiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban 2022. január 29-én.

Fehér üzemet alakít ki a Pirazol Kft. Salgótarjánban

2022.01.31

Megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosító úgynevezett fehér üzemet hoz létre salgótarjáni telephelyén a Pirazol Kft. A beruházáshoz feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 311,17 millió forintot nyert el a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz pályázatán az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

Archív salgótarjáni fotókból nyílt tárlat a Megyeházán

2022.01.29

A Nógrád Megyei Kormányhivatal és Nógrád Megyei Önkormányzat archív fotókat felvonultató tablósorozattal köszönti a 100 éve város Salgótarjánt.

Salgótarján 100 éves

2022.01.27

Salgótarján belvárosa 2022. január 23-án. A település idén ünnepli centenáriumát, 1922. január 27-én nyilvánították várossá.

Törött keresztet emeltek le a tűzoltók a bazilika tornyáról

2022.01.25

A viharos erejű szél megrongálta a keresztet a szentkúti Nagyboldogasszony bazilika tetején kedden, amely ennek hatására veszélyt jelentett a templom környékén a gyalogos forgalomra. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer segítségével emelték le az eltört keresztet.

Koronavírus - Védőoltás Salgótarjánban

2022.01.23

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. január 20-án.

Felújított katolikus templomot adtak át Nógrádszakálon

2022.01.21

Átadták a felújított Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplomot csütörtökön Nógrádszakálon; a beruházás mintegy 110 millió forintból készült el.

Magyar kultúra hete: egy Salgótarjáni színház is előadást tart Szatmárnémetiben

2022.01.19

Egy év kényszerű kihagyás után ismét megrendezik a magyar kultúra hetét Szatmárnémetiben. Az immár 15. alkalommal megszervezett programsorozat Egycsillagú égbolt címmel január 21-től 28-ig tart.

Rendőrségi évértékelő értekezlet Nógrád megyében

2022.02.16

A rendőr-főkapitányság 2021. évi munkáját értékelte és az ez évi feladatokat is meghatározta dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

Kedvezményes tavaszvárás a Zenthe Ferenc Színházban

2022.02.13

Elkezdődött a tavaszvárás a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban – az idén fennállása tizedik évfordulóját ünneplő teátrum új élményeket kínál nézőinek a tavaszkezdetre; február 28-ig ráadásul több előadást is pénztárcabarát kedvezménnyel nézhetnek meg a színházbarátok.

Balassagyarmaton tartottak szakmai fórumot az uniós szintű agrárpolitikáról

2022.02.11

A kormány komplex módon segíti a vidék gazdaságát, egyszerre használja a gazdaság-, a vidék- és a településfejlesztés eszközeit - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton, sajtótájékoztatón.

”Salgótarján Szolgálatáért” díjat vehetett át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság

2022.02.09

Az elismerés átadására 2022. január 27-én a salgótarjáni Kohász Művelődési Ház színháztermében, Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségen került sor.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban

2022.02.07

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. február 6-án.

Összefogás Mátraverebély közbiztonságáért

2022.02.05

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, Mátraverebély Község Önkormányzata, valamint a településen működő Összefogás Polgárőr Egyesület képviselői tartottak megbeszélést a rendőrség és a polgárőrség közös szolgálatának ellátásáról.

Salgótarjánba is eljön a cigány hősök vándorkiállítása

2022.02.03

Az Együtt, szabadon - Magyar Cigány Hősök című tárlat országszerte 25 helyszínen, elsőként szombattól a pécsi Zsolnay Negyedben lesz látható.

Játszóteret és járdát újítottak fel Magyarnándorban

2022.02.01

A Magyar falu programot maguk a falvak írják, a programnak egyetlen olyan eleme, fejlesztési iránya sincs, amit ne maguk a falvak kértek volna - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Nógrád megyei Magyarnándorban, ahol a Magyar falu programban felújított játszóteret és járdát tekintette meg, valamint a térség polgármestereivel találkozott.

Életet menthet a szén-monoxid-érzékelő: két helyszínre is kiszálltak a megyei tűzoltók

2022.01.30

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Alsópetényben, egy Petőfi úti családi házban szerda este. A rétsági hivatásos tűzoltók a helyszín rekonstruálása után vizsgálták a levegő összetételét és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység felszólította a lakókat, hogy fűtőberendezésüket annak felülvizsgálatáig ne használják. Személyi sérülés nem történt.

Fontos közjogi szereplők emlékeztek meg Salgótarján 100 éves múltjáról

2022.01.28

Várossá válásának századik évfordulóját ünnepelte Salgótarján csütörtökön, a centenáriumi ünnepi közgyűlésen és díszünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte a tarjániak hűségét, Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke pedig a helybéliek öntudatáról beszélt.

Romlott a levegő minősége az ország több pontján, köztük Nógrádban is

2022.01.26

A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható javulás a levegőminőség alakulásában.

Civitas Fortissima emléknapokat tartanak Balassagyarmaton

2022.01.24

Csütörtöktől programsorozattal emlékeznek Balassagyarmaton arra, hogy 103 évvel ezelőtt a helyiek kiűzték a megszálló cseh csapatokat, ezzel a település kiérdemelte a Civitas Fortissima, azaz a Legbátrabb város címet.

Bodrogolaszi és Sátoraljaújhely között újítja fel az aszfaltot a HE-DO

2022.01.22

A külterületen végzett aszfaltozás egyik jelentős feladata a sárospataki körforgalom teljes felújítása.

Milyen volt és milyen lesz a megyei lakáspiac éve? - Legek, árak Nógrád megyéből

2022.01.20

Összességében kedvező évet zárt tavaly a magyarországi lakáspiac, amely fokozódó keresletet és nagyobb forgalmat hozott, részben az állami támogatásoknak köszönhetően - áll az ingatlan.com részletes elemzésében, amely a múlt évet meghatározó, valamint az idén várható trendek bemutatása mellett ismerteti azt is, hogy Nógrád megyében hogyan alakult a használt lakóingatlanok ára, valamint melyek a legdrágább és legolcsóbb eladásra kínált ingatlanok az idén januári kínálat alapján.

Nógrád megyében 9 település lakói kaphatnak védőoltást oltóbuszokban

2022.01.18

A mobil oltóállomásokon 16 megyében 136 településen 32 ezer embernek 52 ezer oltást adtak be a program kezdete óta óta, tíz hónap alatt.