2024.04.30, Kedd
Balassagyarmat - Pszichológus előadása a kiégésről
Fotó: korhazmisszio.hu

Balassagyarmat - Pszichológus előadása a kiégésről

Forrás: korhazmisszio.hu

2024.01.19. 15:04

Az emocionális kimerülés hosszabb távon egészségünk megromlásához vezethet.

Hirdetés

Kiégés címmel tart előadást szombaton, 10 órától Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban Tapolyai Emőke pszichológus – olvasható a korhazmisszio.hu oldalán.

A folyamatos terhelés és stressz gyakran fizikai és érzelmi kimerülést, a motiváció elvesztését eredményezi. Az emocionális kimerülés egyik figyelemfelkeltő következménye az egészség romlása, a memória zavara, a figyelem időtartamának rövidülése, és a csökkenő szakmai sikerélmény.

Mihez kezdhetünk ezzel?

A burn out vagy kiégés fogalma egyre többeket foglalkoztat, hisz a civilizált, fejlett világ nem könnyebbé tette az életet, hanem rohanósabbá, küzdőbbé, gépiesebbé; s mire test jelez, hogy elég, addigra az gyakran már lélek dörömbölése, hogy elég, Élni akarok! Mitől jut el valaki a kiégés pontjára? Miért nem vette észre, hogy teste-lelke veszélyben van? Vagy ha észrevette, miért nem tett önmagáért? Az előadás a kiégés folyamatára mutat rá, illetve arra az eszköztárra, melynek segítségével az elfáradt ember is felállhat, feltöltekezhet – olvasható az előadás beharangozójában.

Helyi hírekelőadásBalassagyarmatMikszáth Kálmán Művelődési Központkiégéspszichológia