2024.04.27, Szombat
Határokon és évmilliókon átívelő túra a mucsényi fatörzsbarlanghoz
Fotók: nogradgeopark.eu

Határokon és évmilliókon átívelő túra a mucsényi fatörzsbarlanghoz

Forrás: nogradgeopark.eu

2024.01.24. 17:05

Család- és kutyabarát téli program a természetben.

Hirdetés

Különleges téli programot ajánl a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő ipolytarnóci Miocén Park. Január 27-én 10 órától, országhatáron átnyúló tematikus túrát indítanak a szlovák-magyar Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark őslénytani központjából, a szlovák oldalon megbújó mucsényi fatörzsbarlanghoz – olvasható a park honlapján.
 

Fotó: nogradgeopark.eu
Fotó: nogradgeopark.eu


A túrára a kutyabarátokat is hívják kedvenceikkel együtt. A kiránduláson szakvezetéssel ismerhetik meg a résztvevők egy 17 millió évvel ezelőtti szupervulkáni kitörés helyszínét. A terepbejárás után a túrázók kandalló mellett pihenhetnek, az Ősfenyő Belépő fogadóépületben digitális terepasztalon domborzatot formálhatnak, interaktív kiállításon ismerhetik meg a Kárpát-medence születését, érintőfalon hozhatják mozgásba az animált régmúltat és szimulációs négydimenziós időutazáson élhetik át a vulkánkitörést megelőző pillanatokat. A túra további részleteit a Miocén Park oldalán ismerhetik meg.

Helyi hírekBükki Nemzeti Park IgazgatóságaMiocén parkNógrád megyeIpolytarnócIpolytarnóci Ősmaradványok látogatóközpontŐsfenyő Látogatóközponttúrakutyabarát