2022.12.05, Hétfő

Helyi hírek

Salgó-Rally: Hetven autó áll rajthoz az idei szezonnyitón

2022.03.26

A versenyt 2 évig a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, most óriási érdeklődés övezi a futamot.

A 21. Nemzetközti Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken

2022.03.22

A kiállítás a hagyományos életmód pillanatképeit, tájképeket, az embert körülvevő valóság szemelvényeit tárja a néző elé, kiemeli a fényképészet művészi jellegét és jelentős múltra visszatekintő hagyományait, valamint a szülőföldhöz való kapcsolódást tükrözi vissza.

Jövő hétvégén veszi kezdetét a Salgó Rally Salgótarjánban és környékén

2022.03.18

A március 18-án szombaton sorra kerülő Orfű-Rallyval kezdődik meg hivatalosan a magyarországi ralis idény, de az eseményen csak a Rally2 és a Rally3 kategória indulói versenyeznek, az élvonalba tartozó, vagyis a Rally1-es párosok tesztelésre használhatják a viadalt.

Új onkológiai tömbbel lépett szintet Nógrád megye egészségügyi ellátása

2022.03.16

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült tömb őszre fog teljes kapacitással működni.

Elismerések a Nógrád megyei rendőröknek

2022.03.14

Hazánk nemzeti ünnepe alkalmából országos és megyei elismeréseket vettek át a megye aktív és nyugállományú rendőrei.

Újabb Ipoly-híd segíti a magyar-szlovák határmenti régió fejlődését

2022.03.12

A Hídépítő Zrt. munkájával épülő átkelő hozzájárulhat a kiskereskedelem élénkítéséhez és a két ország közötti munkaerőáramlás javulásához.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban

2022.03.09

Fertőtlenítik egy nő karját, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. március 6-án.

Mads Östberg az idén is indul a Salgótarjánban elrajtoló magyar ralibajnokságban

2022.03.07

Navigátort cserél, de az elmúlt évhez hasonlóan az idei szezonban is rajthoz áll a Mercarius országos ralibajnokságban Mads Östberg, a Citroën Rally Team Hungary norvég versenyzője.

Virágzik a leánykökörcsin Nógrádban

2022.03.05

Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis) virágzik Salgótarján közelében 2022. március 1-jén. A Magyarországon védett növény természetvédelmi értéke tízezer forint.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban

2022.03.01

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. február 27-én.

„Victima Protector” díjazott Nógrád megyében

2022.02.27

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa rangos elismerést vehetett át az áldozatvédelem területén nyújtott munkáért.

Családi apartmanokat, napelemparkot és játszóteret építenek a szentkúti kegyhelyen

2022.02.25

A katolikus nemzeti kegyhely családbarát vallásturisztikai helyszínné válik.

Átadták a felújított szlovák nemzetiségi iskola első ütemét Nézsán

2022.02.23

A kormány támogatásával megújul a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola, az első ütem fejlesztéseit szerdán adták át a Nógrád megyei településen.

Sínekre dőlt fa és égő bútorok adtak munkát a hétvégén tűzoltóknak

2022.02.21

Összefoglaló a tűzoltók hétvégi munkájáról.

Az 1946-os széncsatára emlékeztek az egykori bányakapitányság falán található emléktáblánál

2022.02.19

Az 1946-os széncsata során a nógrádi szénmedencében a napi 352 vagonos kitermelést az embertelen körülmények, az élelmiszerhiány és a méltatlan bérek ellenére is sikerült 575 vagonra emelni, ezzel pedig a mintegy 12 ezer nógrádi bányász országos szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ország szénnel való ellátása érdekében. Helytállásuk előtt tisztelegve tartott megemlékezést kedden Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az egykori bányakapitányság, ma a Nógrád Megyei Kormányhivatal törzshivatali épülete falán elhelyezett emléktábla előtt.

Balesetmegelőzési előadók országos értekezlete Bánkon

2022.03.25

Nógrád megye adott otthont annak a három napos szakmai értekezletnek, amelyen az ország valamennyi rendőr-főkapitányságának balesetmegelőzési bizottsága képviseltette magát.

Koronavírus - Oltási akció - Salgótarján

2022.03.21

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. március 19-én. Márciusban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Családi ház építése közben és rendőrségi üldözéssel is kerültek elő kincsek Nógrád megyében

2022.03.17

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) tárlata az intézmény Közösségi Régészeti Programjában részt vevő önkéntesek előtt tiszteleg.

Együttműködési megállapodás a nyugdíjas nógrádi rendőrök érdekeiért

2022.03.15

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rendvédelmi Nyugdíjasok Bajtársi Egyesülete együttműködési megállapodásban rögzítette közös céljait és feladatait.

Építőipari cég beruházása készült el a megyeszékhelyen

2022.03.13

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Salgótarjánban a Fort-Bau Therm Zrt. beruházásának átadásán arról számolt be, hogy a magyar tulajdonú építőipari cég két ütemben megvalósuló, 500 millió forint értékű kapacitásbővítő fejlesztéséhez a kormány 200 millió forint támogatást adott, így "bebetonozva" 110 munkahelyet.

A legkevesebb álláshirdetést Nógrád, Tolna és Békés megyékben adták fel

2022.03.11

A kínálkozó munkalehetőségek közti legnagyobb eltérés Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt.

A könyvnyomtatás fejlődését bemutató kiállítás nyílik Füleken

2022.03.08

A könyvnyomtatás fejlődése a középkortól napjainkig című kiállítással nyitja meg a turistaszezont a Füleki Vármúzeum hétfőn - tájékoztatta a múzeum az MTI-t. A tárlaton a korabeli nyomdászatban használt eszközöket és eredeti kéziratokat is láthatnak a látogatók.

Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából

2022.03.06

Szűk körű, ünnepség nélküli megemlékezést tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

Koronavírus - Oltás Pásztón

2022.03.03

Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a pásztói Margit Kórházban kialakított oltóponton 2022. március 3-án.

Nógrád megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el szombattól

2022.02.28

A csapadékszegény időjárás miatt szombattól a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendelt el Nógrád megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Hajdú-Bihar megyében, és fennmarad a korábban elrendelt tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

Elhunyt Salgótarján egyik leghíresebb színművésze, Hollai Kálmán

2022.02.26

Munkásságát a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el 2000-ben.

Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok Balassagyarmaton

2022.02.24

Tizenegy előadást mutatnak be Balassagyarmaton a Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokon péntektől vasárnapig. Az amatőr színházi mozgalom seregszemléjét 38. alkalommal rendezik meg a Nógrád megyei városban.

Júliusban rendezik meg a Bánkitó Fesztivált

2022.02.22

Idén július 13. és 16. között rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. A Nógrád megyei Bánki-tónál tartott rendezvényre a koncertek mellett aktuális, izgalmas független színházi programokkal, tudományos előadásokkal, és civil-kulturális programokkal várják a látogatókat - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Minden eszközt bevetett a rendőrség Nógrád megyében

2022.02.20

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. február 15-én a 22-es számú főúton hajtott végre komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést.

Ismét haladhat a forgalom a 2-es főúton Nógrád megyében

2022.02.18

Megszűnt a forgalomelterelés a Rétság és a parassapusztai határátkelő közötti útszakaszon, ismét haladhat a forgalom a 2-es főúton Nógrád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.