2024.02.26, Hétfő

Helyi hírek

Elkészült Nógrád vármegye eddigi legnagyobb egészségügyi beruházása

2023.05.25

Új onkológiai központot adtak át Salgótarjánban az EBH Invest és a System bau Trade munkájával.

Pénteken és szombaton rendezik a Salgó Rally ob 2. fordulóját Salgótarjánban és környékén

2023.05.23

A csütörtöki adminisztratív átvétel után pénteken és szombaton zajlik a Salgó-rali Salgótarján környékén, valamint a Mátrában, és ez lesz az első olyan viadal, amelyen a HUMDA országos rali-bajnokság minden osztálya együtt versenyez: az ORB, ORC és Historic mezőny pénteken és szombaton, az ORB3 pénteken, az ORB2 pedig szombaton lesz érdekelt - a részleteket sajtótájékoztatón ismertették Salgótarjánban kedden.

Rendőr és rendőrkutya kapott elismerést

2023.05.20

Elismerték a salgótarjáni kutyavezető és négylábú társa munkáját.

Gondokat okozott a heves esőzés Nógrád vármegyében

2023.05.18

Gondokat okozott a heves esőzés Nógrád vármegyében, több településen megállt a víz, kiöntött a patak - közölte a katasztrófavédelem szerda este az MTI-vel.

Salgótarjánban rendezi a következő tavaszi állásbörzét a kormányhivatal

2023.05.15

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmat, Pásztó és Bátonyterenye után 2023. május 16-án (kedden) Salgótarjánba érkezik az eseménysorozat.

Több mint ezerkétszázan érettségiznek Nógrád vármegyében

2023.05.12

Nógrád vármegye 21 középiskolájában összesen 1241 érettségiző vizsgázik 51 különböző tárgyból ezekben a hetekben. Az érettségi előkészítése rendben megtörtént, a Nógrád vármegyei tanulók emelt szinten összesen 573, középszinten pedig 4039 vizsgatárgyi vizsgát tesznek jelen vizsga időszakban.

Német rendőrségi attasé Nógrád vármegyében

2023.05.09

Bemutatkozó látogatás céljából érkezett Nógrád vármegyébe Andreas Baks, a Német Szövetségi Rendőrség magyarországi összekötő tisztje.

Nógrádban is csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.05.07

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken.

Három hónap után újra megnyílt a Somoskői Vadaspark

2023.05.05

Három hónap után csütörtökön újra megnyílt a Somoskői Vadaspark. A Salgótarján erdei városrészében lévő létesítményt azért kellett bezárni, mert januárban kutyák támadták meg és pusztították el az ott élő állatok egy részét - közölte a vadasparkot fenntartó Ipoly Erdő Zrt. az MTI-vel.

Csütörtök munkaszüneti nap a katasztrófavédelemnél

2023.05.02

Szent Flórián napja, május 4-e a katasztrófavédelemnél dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon az ügyfélszolgálati ügyfélfogadás és a hatósági ügyintézés szünetel.

Nógrádban éri meg a legjobban falusi csokkal vásárolni ingatlant

2023.04.30

Azokon településeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető a lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek - csok, falusi csok, Babaváró hitel - együttes igénybevételével - derül ki a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank MTI-nek küldött csütörtöki elemzéséből.

Világsztár érkezik a Toyota Salgótarján - Zenthe Nyárra

2023.04.28

Április 28-án délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be az utóbbi két év nagysikerű programsorozatának, a Zenthe Nyár folytatását - írja a Zenthe Ferenc Színház sajtóközleményében.

A balassagyarmati kórház lett 2023 családbarát kórháza

2023.04.25

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet választották 2023 családbarát kórházának - közölte a szakmai zsűrizést a Magyar Kórházszövetséggel közösen végző Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.

Petőfi 200 - Szlovákiai és magyarországi múzeumok közösen ünneplik Petőfi Sándort

2023.04.23

Öt szlovákiai és magyarországi múzeum közösen ünnepli Petőfi Sándort a költő születésének 200. évében, az intézmények más-más témát emelnek ki az életműből - tájékoztatta az MTI-t a szécsényi múzeum igazgatója pénteken.

Zenthe Ferenc-emléknapot tartanak vasárnap Salgótarjánban

2023.04.20

Salgótarjánban koszorúzással és sétával emlékeznek vasárnap Zenthe Ferencre, a város szülöttjére, a 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas színművészre; az emléknapot 11. alkalommal rendezik meg - tájékoztatta az MTI-t a szervező salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház csütörtökön.

Közel másfél ezer álláskereső érdeklődött a kormányhivatal állásbörzéje iránt Salgótarjánban

2023.05.24

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére.

Rétságon zárul a tavaszi állásbörzék sorozata

2023.05.22

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmat, Pásztó, Bátonyterenye, Salgótarján és Szécsény után 2023. május 25-én (csütörtökön) zárásaként Rétságra érkezik az eseménysorozat.

Gyerekeknek rendeznek összművészeti programot a szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.05.19

Összművészeti fesztivált rendeznek gyerekeknek a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen szombaton az óvodások zarándoklata után; az ingyenes rendezvényen lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuózok, robotika, kézműves foglalkozás és végül Oláh Gergő koncertje zárja a napot - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke csütörtökön.

Vaddisznókat fotóztak Salgótarjánban

2023.05.17

Vaddisznók jártak Salgótarjánban 2023. május 16-án sötétedés után.

Balassagyarmaton tartják a nógrádi Prima Díj Gálát

2023.05.13

Szeptember 30-án rendezik meg a Nógrád vármegyei Prima Díj Gálát a balassagyarmati Vármegyeházán, ahol a rangos Prima Primissima-díjakat is átadják.

Átadták a felújított Balassagyarmat-Nyírjes Gátőrházat

2023.05.10

Az állami szerepvállalás az erdei turisztikai létesítmények működtetésével és fejlesztésével országszerte több millió látogatónak nyújt a természetben eltöltött kikapcsolódási lehetőséget – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a Balassagyarmat-Nyírjes Gátőrház átadó ünnepségén, kedden.

Pásztón folytatódik az állásbörzék sorozata

2023.05.08

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmat után 2023. május 9-én (kedden) Pásztóra érkezik az esemény.

Értékőrző zöldutas kerékpártúrát tartanak Nyugat-Nógrádban

2023.05.06

Zöldutas kerékpártúrát tartanak szombaton Nyugat-Nógrádban, a nyolc települést érintő út során a résztvevők felkeresik a helyi értékeket, így a Mikszáth-család emlékeit, valamint egy madármegfigyelő helyet is - tájékoztatta a szervező Sugárkankalin Turisztikai Egyesület elnöke az MTI-t.

Több mint 3 kilométeres útszakaszt újít fel a HE-DO Szécsény és Pásztó között

2023.05.04

A Nógrádban gyakran dolgozó cég munkájával hidat is modernizálnak.

Rendőrnapi jótékonysági koncert Nógrád vármegyében

2023.05.01

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a - törökországi földrengéshez hasonló katasztrófák mentési munkálataiban résztvevő - Nógrád vármegyei önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek felkészülésének támogatására ajánlották fel.

Egységes alapkiképzésen részt vevő katonák tettek esküt Salgótarjánban

2023.04.29

Az Egységes Alapkiképzési Programot sikeres vizsgával befejező állomány 158 tagja tett esküt csütörtökön a Salgótarján Fő terén tartott ünnepségen. Polyák András ezredes, a HM területvédelmi erők parancsnokságának parancsnokhelyettese beszédében elmondta: a Magyar Honvédség 2022 szeptemberében bevezetett Egységes Alapkiképzési és Lövész Alapozó Felkészítési Programja a haderőfejlesztést, az új ismereteket biztosítja.

Már dolgozik egy fontos Nógrád vármegyei összekötő út felújításán a HE-DO

2023.04.26

A megújuló 2109-es számú úton elsősorban a környező települések forgalma halad, de azok az autósok is igénybe veszik, akik nem akarják használni a közeli gyorsforgalmi utat.

Balassagyarmaton indul a kormányhivatal tavaszi állásbörze sorozata

2023.04.24

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Áprilisban és májusban minden járási székhelyen megrendezik az eseményt, az első állásbörzére április 27-én, Balassagyarmaton kerül sor.

Ipari csarnok épült Pásztón

2023.04.22

Új ipari csarnok épült a Nógrád vármegyei Pásztón a déli iparterületen; a fejlesztés segíti a helyi vállalkozásokat, de új befektetők betelepülésére is számítanak - közölte a polgármesteri hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Játszóházat és tanösvényt hoztak létre Salgótarjánban

2023.04.19

Játszóházat alakítottak ki Salgótarjánban, felújítottak egy játszóteret és kiépítettek egy az élővilágot bemutató tanösvényt is; a fejlesztéseket mintegy 400 millió forintból valósították meg - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.