2024.05.20, Hétfő
Az álláskeresőket és a munkahelyet váltani készülőket várják a börzékre
Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal és Illusztráció, unsplash.com

Az álláskeresőket és a munkahelyet váltani készülőket várják a börzékre

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

2024.04.23. 15:55

Az idei állásbörze-sorozat április 25-én Bátonyterenyén veszi kezdetét.

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Áprilisban és májusban minden nógrádi járásszékhelyen megrendezi az eseményt a kormányhivatal, az első állásbörzére április 25-én, Bátonyterenyén kerül sor.

Kétszáz álláshelyet kínálnak a cégek, intézmények

Az előzetes felmérés alapján a nagyobb térségi munkáltatók közül a bátonyterenyei eseményen – többek között – ott lesz munkáltatóként a Besser Hungária Kft., a Revi Kft., a Magyar Honvédség, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkaptányság és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya is. A rendezvényen megjelenő foglalkoztatók várhatóan közel 200 fő számára ajánlanak munkalehetőséget.

 

 

Az eseményen megjelenő vállalkozások és szervezetek többek között elektromos karbantartó, élhajlító, gépi forgácsoló, határvadász, iskolaőr, lakatos, hegesztő, projektmukatárs, szerződéses katona, tartalékos katona, villanyszerelő és rendőrjárőr munkakörökben ajánlanak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

A nyugdíjasokat és a megváltozott munkaképességűeket is várják

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínálnak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepelnek a betölthető állások között. A programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum és a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye jelennek meg és mutatják be képzési ajánlataikat.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája és képzési kínálata mellett különféle szolgáltatások, valamint az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők lesznek. A foglalkoztatási szolgálat munkatársai egyben segítséget is nyújtanak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

Májusban Szécsényben, Pásztón, Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Rétságon is megrendezi majd az állásbörzét a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

Aktuálisállásbörzeálláskeresőkállásajánlatnyugdíjasmegváltozott munkaképességű munkavállalóNógrád Vármegyei KormányhivatalBátonyterenye