2024.04.14, Vasárnap
Húsvéti fesztivál Hollókőn
Fotók: Hollókő, az élő falu / facebook oldal

Húsvéti fesztivál Hollókőn

MTI

2024.03.29. 07:36

Pénteken kezdődik és négy napon át tart az idei Hollókői Húsvéti Fesztivál.

Hirdetés

Pénteken ingyenes nyitónappal kezdődik a Hollókői Húsvéti Fesztivál a Nógrád vármegyei világörökségi faluban - tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Bakos Boglárka kiemelte: gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával, népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel várják a látogatókat, de családi és gyermekprogramokat is szerveztek Hollókőn.
 A pénteki, ingyenes napon kézműves kirakodóvásár lesz a Petőfi úton, tojásfestés több helyszínen, a Látogatóházban archív képeket és régi hollókői filmeket vetítenek, és felelevenítik a böjti szokásokat a nagypénteki liturgia előtt.

Főzés, tánc, játék és zene a szombati programfolyamban

Szombaton gasztronómiai és hagyományőrző programok várják az érdeklődőket az Ófalu udvaraiban: kereplőzés, a népi élet bemutatása, tánctanítás a Nógrád Táncegyüttessel, karikázó és népviseletes életkép a Hollókői Néptáncegyüttessel, szilvásgombócfőzés a Kétbodonyi Hagyományőrzőkkel.
A nagyszínpadon este a Keleti Szél zenekar ad koncertet.
 


Szentmise és körmenet a vasárnapi napon  

A vasárnap húsvéti szentmisével és feltámadási körmenettel kezdődik, majd jön a locsolkodás a templomnál és az alsó kútnál. A színpadon a Hollókő Táncegyüttes és a hollókői citerások húsvéti műsora nyitja meg az ünnepi programot, fellép többek között a Fonó Néptáncegyüttes és a Nógrád Táncegyüttes, a Pásztói Folk Band, valamint népzenei koncertet ad a Dűvő Zenekar.
 


Locsolkodás és folklórprogram 

Húsvéthétfőn is lesz szentmise, locsolkodás, számos folklórprogram, a vendégek belehallgathatnak Bukovics János palóc mesemondó meséibe is.
 Mások mellett színpadra lép a Muzsla Néptáncegyüttes, valamint a Magyar Banda Hegedűs Bori és Causanella Izabella énekesnőkkel. A fesztivál teljes programjához kattintson IDE!

AktuálisHollókőHúsvéti FesztiválHollókői Húsvéti Fesztivál