2024.04.14, Vasárnap
Jégkorszak - Balassagyarmatra érkezett a különleges kiállítás
Fotó: Balassagyarmat/facebook

Jégkorszak - Balassagyarmatra érkezett a különleges kiállítás

Forrás: Balassagyarmat/facebook

2024.02.23. 13:50

Tévhiteket oszlat el és ősleletekkel szemlélteti a klímaváltozás hatásait a Magyar Természettudományi Múzeum egyik legnépszerűbb kiállítása.

Hirdetés

Feburár 23-tól látogatható  a Magyar Természettudományi Múzeum JÉGKORSZAK című vándorkiállítása a balassagyarmati Vármegyeháza dísztermében. A program látogatása balassagyarmati lakcímkártyával ingyenes. 

2,5 millió év klímaváltozásait ismerhetik meg

A Jégkorszak című kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeum egyik legnépszerűbb kiállítása, amely a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza - olvasható az intézmény honlapján. A tárlaton  különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatják be a legutóbbi jégkorszak környezetre gyakorolt hatását, nyomait. Ismertetik az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken.

Valódi ősleleteket is kiállítanak

Sorra veszik az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szólnak arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön. A kiállítást interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

AktuálisBalassagyarmatJégkorszakkiállításVármegyeháza