2024.04.29, Hétfő
Salgótarján - Bemutatták a Szent Lázár Kórház fejlesztéseit
Fotók: szlmk.hu

Salgótarján - Bemutatták a Szent Lázár Kórház fejlesztéseit

MTI

2024.04.04. 08:44

Az elmúlt hat évben 17 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások a Nógrád Vármegyei egészségügyi intézményben.

Hirdetés

Tizenhét milliárd forintos fejlesztés valósult meg a salgótarjáni Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban az utóbbi hat évben, a beruházás kiemelkedő eleme az új onkológiai centrum - közölték a gyógyintézményben szerdán. A sajtótájékoztatót az a három főigazgató tartotta, aki ebben az időszakban vezette, illetve vezeti a kórházat.
 


Az onkológiai tömb, a sürgősségi és a szemészeti ellátás is fejlődött

 Laczkó Tamás megbízott főigazgató  elmondta: a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri betegségekre koncentráló komplex beruházás három jól elkülöníthető, de egymással összefüggő eleme az onkológiai tömb, a sürgősségi ellátás bővítése, korszerűsítése, továbbá a gasztroenteorológiai szűrőközpont kialakítása és a szemészeti ellátás fejlesztése.
 A szűrőközpont a gyomor- és vastagbéltükrözést, valamint az endoszkópos epeúti beavatkozást lehetővé tevő három műtővel, illetve a korszerű eszközökkel ellátott szemészeti osztály az év végére készül el - tette hozzá.
 A háromemeletes, 50 ágyas, 3300 négyzetméteres onkológián sugár- és kemoterápiás, fekvő- és járóbetegrészleg is működik, ide 254 modern eszközt és berendezést vásároltak. Jelenleg 50 beteg kap kezelést, várakozási idő nélkül.
 


Éjszakai landolásra is alkalmas helikopter-leszállóhelyet építettek

A sürgősségi osztályt a betegutaknak megfelelően átépítették, CT-vel, ultrahang- és röntgenberendezéssel felszerelt diagnosztikai résszel bővítették, szív- és agyérkatéteres labort, valamint éjszakai leszállásra is alkalmas helikopter-leszállóhelyet építettek - ismertette.
Bercsényi Lajos nyugállományú főigazgató kiemelte: Nógrádban fokozottan hátrányos helyzetű területen dolgozik a kórház, és ahol szegényebbek az emberek, ott betegebbek is.
 


Megemlítette, hogy az onkológiai centrum megépüléséig Miskolcon és Budapesten volt sugárterápia, a betegeknek pedig mintegy a fele nem vállalta az utazást, mert Nógrádban nincs sem autópálya, sem villamosított vasút, ami az ellátandóknak megkönnyítette volna a közlekedést.
Szabó Géza korábbi főigazgató hangsúlyozta: harmonikus, jó szakmai együttműködés volt a három igazgató között Salgótarjánban a beruházások idején is.
Szólt arról is, hogy az új onkológiai centrumban 24 új munkatárs dolgozik.

Galéria

AktuálisSalgótarjánSzent Lázár Megyei KórházNógrád megye