2024.04.20, Szombat
Kórházak munkatársai kaptak gyümölcsadományt
A kép illusztráció - pixabay.com

Kórházak munkatársai kaptak gyümölcsadományt

mti

2020.12.11. 12:11

A kistarcsai Flór Ferenc Kórház mellett most az Országos Mentőszolgálat, az ajkai Magyar Imre Kórház, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, valamint a budapesti Szent László Kórház részesül az adományból.

Hirdetés

Több mint öt tonna gyümölcsöt ajánlott fel a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) kórházak, illetve a mentőszolgálat munkatársainak.

Az adományozást bejelentő pénteki kistarcsai sajtótájékoztatón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke kiemelte: a járvány időszakában még jobban felértékelődik az egészségügy, az adományozás gesztusa pedig megmutatja, hogy az emberek tisztelik és megbecsülik az orvosok, ápolók munkáját.

A HISZ ahhoz a szolidaritási akcióhoz kapcsolódott - folytatta -, amelyet a karitatív szervezetekkel indított el a tanács, hogy karácsony előtt minél több kórházban minél több orvos, ápoló kapjon szeretetcsomagot.

Soltész Miklós felidézte, hogy az elmúlt tíz évben jelentősen emelkedett az egészségügy támogatása, a jövő évi költségvetésben már több mint 915 milliárd forinttal lesz több az egészségügy támogatása, mint 2010-ben volt.


Kovács Sándor, a HISZ vezetője arról beszélt, hogy a szeretetszolgálat ezzel szeretné elismerni és megköszönni az egészségügyben dolgozók hősies munkáját. Az ő egészségükre gondolva ajánlottak fel több mint 5 tonna déligyümölcsöt, 2,5 millió forint értékben - tette hozzá.
A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház mintegy 1100 dolgozója nevében Turbucz Piroska orvosigazgató köszönte meg az adományt és azt, hogy gondoltak azokra, akik erejüket megfeszítve dolgoznak a járványidőszakban. A gesztusnak nagyon fontos az erkölcsi értéke - fűzte hozzá.

AktuálisSzent Lázár Megyei Kórház