2024.04.25, Csütörtök
Az Énekes madár dalolni készül
Zenthe Ferenc Színház

Az Énekes madár dalolni készül

Zenthe Ferenc Színház

2020.12.09. 13:35

Olvasópróbát tartottak december 7-én a Zenthe Szalonban.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzetben nincsenek előadások, a Zenthe Ferenc Színház sem állította le a munkafolyamatokat, sőt, még a következő tervezett bemutató olvasópróbáját is megtartották. Tamási Áron Énekes madár című székely népi játékát Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színész, rendező állítja színpadra. Az olvasópróbát felhőtlen jókedv és ajándék bejgli társaságában tölthették el a művészek.

 

Az Énekes madár című székely népi játék az emberi tisztaság és az igaz szerelem diadala az irigység, és a jót mindenáron elpusztítani akaró erők felett. Olyan tündérmese, melyben a humor, a könnyes kacagás, az édes évődés, a szárnyaló szerelem mögött fájdalmasan nevetséges, örök érvényű szánalmas emberi sorsok és cselekedetek rejtőznek.

A világ és az ember ma ugyanúgy működik, mint Tamási Áron 1933-ban írt művében, azzal a különbséggel, hogy itt a csodák meg is történnek. Talán velünk is.

Szerepekben: Bozó Andrea, Kökényessy Ági, Bocskai Virág, Kaszás Gergő, Máté Krisztián, Kecskés Alexisz, P. Kerner Edit, Erdélyi Gábor

Dramaturg: Sándor Zoltán

Díszlet- és jelmeztervező: Pallós Nelli

Rendezőasszisztens: Kántor Zoltán

Ügyelő: Verebélyi Zsolt

Kellékes: Fajd Géza

Súgó: Gyetvai Viktória

AktuálisZenthe Ferenc Színház