2020.09.24, Csütörtök

tűzoltó

Robinson Szigeteken horgásztak a Nógrád megyei tűzoltók

2019.07.23

Aktuális

Hatodik alkalommal rendezték meg a napokban a Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt – ezúttal Szécsényben, a Robinson Szigeteken. A tűzoltók július tizenhatodikán délelőtt a megnyitót, majd a sorsolást követően kezdték el a huszonnégy órán át tartó halhajszát.

Közlekedésbiztonsági verseny Salgótarjánban

2018.04.26

Aktuális

Kedden eldőlt, hogy kik képviselhetik a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a közlekedésbiztonsági verseny regionális döntőjén. A salgótarjáni versenypályán ügyintézői és készenléti szer kategóriában is bizonyíthattak az állomány tagjai.

Hat ifjú tűzoltó kezdte meg szolgálatát Nógrád megyében

2018.02.19

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Az újoncok közül hatan Nógrád megye mentő-tűzvédelmét erősítik mától.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a katasztrófavédők

2017.02.23

Egy építőanyag nagykereskedelemével foglalkozó cég salgótarjáni telephelyén tartottak hétfőn, kedden és szerdán szituációs begyakorló gyakorlatot a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói.

Viharkárok Nógrád megyében

2016.12.03

Aktuális

Sok munkát adott Nógrád megye tűzoltóinak a viharos szél, a megye területére hét alkalommal riasztották az egységeket.

Katasztrófavédelmi versenyre invitálják a fiatalokat

2016.03.08

Évről-évre több ezer diákot mozgat meg a Magyar Polgári Védelmi Szövetség felmenő rendszerű ifjúsági versenye.

Harminc szakképzett önkéntes tűzoltóval gyarapodott a megye

2016.02.02

Harmincan tehetnek tűzoltó szakvizsgát

2016.01.19

Erejüket, állóképességüket bizonyították a tűzoltók Balassagyarmaton

2018.06.15

Aktuális

Negyedik alkalommal rendezték meg a napokban Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren a Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbáját. A verseny érdekessége, hogy idén már nem csak a felnőttek, hanem a legifjabb generáció is bizonyíthatott…

Tizenhét riasztásuk volt hétvégén a nógrádi tűzoltóknak

2018.03.26

Aktuális

A Nógrád megyei tűzoltókat tizenhét alkalommal riasztották az elmúlt hétvégén. Az esetek közül négy téves jelzésnek, kettő pedig a tűzoltók kiérkezését megelőzően felszámoltnak minősült.

Továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom

2017.03.31

A szabadtéri tüzek február harmadik hetétől jelentkeznek Nógrád megyében, s noha március 3-án a földművelésügyi miniszter tűzgyújtási tilalmat rendelt el – továbbra is igen magas számban vonulnak a tűzoltók ilyen jellegű káresetekhez. A megye tűzoltóit csak idén már több mint kétszáz alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez, s a statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen esetek többsége emberi gondatlanságra vezethető vissza.

Elismerés a téli helytállásért

2017.01.22

Aktuális

Huszonhatan, köztük nyolc tűzoltó vett át elismerést az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított helytállásáért január 20-án a Belügyminisztériumban. A kiemelkedően teljesítő kollégákat - köztük Stuller Tamás c. tűzoltó törzszászlóst, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát - a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Tűzoltókat toboroztak Balassagyarmaton

2016.04.20

Számos fiatalembert mozgatott meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által hétfőre meghirdetett toborzás.

Szakmailag színvonalas évet tudhat maga mögött a nógrád megyei katasztrófavédelem

2016.03.01

Értékelték a 2015-ös évet, valamint meghatározták a 2016-ra vonatkozó legfontosabb feladatokat ma a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az évértékelő értekezlet elöljárója Tóth Ibolya tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese volt.

Neves elismerés a szlovák partnertől

2016.01.21