2024.05.26, Vasárnap

tűzoltó

Elhunyt Orosz István nyugállományú tűzoltó zászlós

2023.02.26

Helyi hírek

Életének 73. esztendejében elhunyt Orosz István nyugállományú tűzoltó zászlós, a jogelőd Salgótarjáni Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

Elhunyt Kiss István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester

2023.01.09

Helyi hírek

Életének 71. esztendejében elhunyt Kiss István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a Salgótarjáni Tűzoltó-parancsnokság egykori gépkocsivezetője.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022.05.29

Helyi hírek

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Törött keresztet emeltek le a tűzoltók a bazilika tornyáról

2022.01.25

Helyi hírek

A viharos erejű szél megrongálta a keresztet a szentkúti Nagyboldogasszony bazilika tetején kedden, amely ennek hatására veszélyt jelentett a templom környékén a gyalogos forgalomra. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer segítségével emelték le az eltört keresztet.

Gyerekrajzok érkeztek a tűzoltók pályázatára

2020.10.08

Helyi hírek

A Országos Tűzmegelőzési Bizottság - folytatva a hagyományt - ebben az évben is kiírta alkotói pályázatát, amelyen óvodások és iskolások mutatták be saját szemszögükből a tűzoltói hivatást. Az alkotásokat a járványhelyzetre való tekintettel szeptember 30-ig lehetett eljuttatni a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A Nógrád megyei óvodások és iskolások összesen kétszázhuszonnégy alkotással vettek részt a versenyben.

Országos vetélkedőn a Nógrád megyei tűzoltók

2019.08.28

Aktuális

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

Erejüket, állóképességüket bizonyították a tűzoltók Balassagyarmaton

2018.06.15

Aktuális

Negyedik alkalommal rendezték meg a napokban Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren a Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbáját. A verseny érdekessége, hogy idén már nem csak a felnőttek, hanem a legifjabb generáció is bizonyíthatott…

Tizenhét riasztásuk volt hétvégén a nógrádi tűzoltóknak

2018.03.26

Aktuális

A Nógrád megyei tűzoltókat tizenhét alkalommal riasztották az elmúlt hétvégén. Az esetek közül négy téves jelzésnek, kettő pedig a tűzoltók kiérkezését megelőzően felszámoltnak minősült.

Továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom

2017.03.31

A szabadtéri tüzek február harmadik hetétől jelentkeznek Nógrád megyében, s noha március 3-án a földművelésügyi miniszter tűzgyújtási tilalmat rendelt el – továbbra is igen magas számban vonulnak a tűzoltók ilyen jellegű káresetekhez. A megye tűzoltóit csak idén már több mint kétszáz alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez, s a statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen esetek többsége emberi gondatlanságra vezethető vissza.

Elismerés a téli helytállásért

2017.01.22

Aktuális

Huszonhatan, köztük nyolc tűzoltó vett át elismerést az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított helytállásáért január 20-án a Belügyminisztériumban. A kiemelkedően teljesítő kollégákat - köztük Stuller Tamás c. tűzoltó törzszászlóst, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát - a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Tűzoltókat toboroztak Balassagyarmaton

2016.04.20

Számos fiatalembert mozgatott meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által hétfőre meghirdetett toborzás.

Szakmailag színvonalas évet tudhat maga mögött a nógrád megyei katasztrófavédelem

2016.03.01

Értékelték a 2015-ös évet, valamint meghatározták a 2016-ra vonatkozó legfontosabb feladatokat ma a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az évértékelő értekezlet elöljárója Tóth Ibolya tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese volt.

Neves elismerés a szlovák partnertől

2016.01.21

Elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós

2023.01.13

Helyi hírek

Életének 78. esztendejében elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós, a jogelőd Nógrád Megyei Tűzoltóparancsnokság egykori ügyeletese.

Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2022.09.11

Helyi hírek

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

Életet menthet a szén-monoxid-érzékelő: két helyszínre is kiszálltak a megyei tűzoltók

2022.01.30

Helyi hírek

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Alsópetényben, egy Petőfi úti családi házban szerda este. A rétsági hivatásos tűzoltók a helyszín rekonstruálása után vizsgálták a levegő összetételét és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység felszólította a lakókat, hogy fűtőberendezésüket annak felülvizsgálatáig ne használják. Személyi sérülés nem történt.

Új tűzoltók kezdik meg a szolgálatot Nógrád megyében is

2021.07.25

Helyi hírek

Öt hónapon át tartó kiképzést követően hetvenhárom újonc tűzoltó tett esküt pénteken Budapesten - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Balassagyarmati és bátonyterenyei diákoknak mutatták be, milyen veszélyes a lakástűz

2020.01.02

Helyi hírek

Lakástűz-bemutatót tartottak a tűzoltók kedden és szerdán iskolások számára.

Robinson Szigeteken horgásztak a Nógrád megyei tűzoltók

2019.07.23

Aktuális

Hatodik alkalommal rendezték meg a napokban a Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt – ezúttal Szécsényben, a Robinson Szigeteken. A tűzoltók július tizenhatodikán délelőtt a megnyitót, majd a sorsolást követően kezdték el a huszonnégy órán át tartó halhajszát.

Közlekedésbiztonsági verseny Salgótarjánban

2018.04.26

Aktuális

Kedden eldőlt, hogy kik képviselhetik a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a közlekedésbiztonsági verseny regionális döntőjén. A salgótarjáni versenypályán ügyintézői és készenléti szer kategóriában is bizonyíthattak az állomány tagjai.

Hat ifjú tűzoltó kezdte meg szolgálatát Nógrád megyében

2018.02.19

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Az újoncok közül hatan Nógrád megye mentő-tűzvédelmét erősítik mától.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a katasztrófavédők

2017.02.23

Egy építőanyag nagykereskedelemével foglalkozó cég salgótarjáni telephelyén tartottak hétfőn, kedden és szerdán szituációs begyakorló gyakorlatot a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói.

Viharkárok Nógrád megyében

2016.12.03

Aktuális

Sok munkát adott Nógrád megye tűzoltóinak a viharos szél, a megye területére hét alkalommal riasztották az egységeket.

Katasztrófavédelmi versenyre invitálják a fiatalokat

2016.03.08

Évről-évre több ezer diákot mozgat meg a Magyar Polgári Védelmi Szövetség felmenő rendszerű ifjúsági versenye.

Harminc szakképzett önkéntes tűzoltóval gyarapodott a megye

2016.02.02

Harmincan tehetnek tűzoltó szakvizsgát

2016.01.19