2024.07.15, Hétfő

Tűzoltókat toboroztak Balassagyarmaton

2016.04.20. 13:49

Számos fiatalembert mozgatott meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által hétfőre meghirdetett toborzás.

Számos fiatalembert mozgatott meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által hétfőre meghirdetett toborzás. A tűzoltónak jelentkezők erőnléti felmérésen és személyes elbeszélgetésen vettek részt.

 

Szigorú egészségügyi és pszichológiai feltételeknek kell megfelelniük a hivatásos tűzoltónak jelentkezőknek, de ugyancsak fontos, hogy fizikai alkalmasságukat egyedi, a tűzoltói munkára jellemző feladatok végrehajtásával bizonyítsák. A tegnap megtartott előzetes válogatáson számos jelentkező vett részt Balassagyarmaton, őket Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője köszöntötte, majd ismertette a nap menetét és a feltételeket. A kirendeltségvezetőt követőenKoncsekné Németh Tímea tűzoltó alezredes, a humán szolgálat vezetője adott tájékoztatást a tűzoltónak jelentkezőknek a szakmához kapcsolódó követelményekről, majd a munkavédelmi oktatást követően megkezdődhetett a fizikai felmérés. A jelentkezőknek felülés, fekvőtámasz, helyből távol ugrás, ingafutás és kétezer méteres futás feladatok végrehajtásában kellett megmérettetni magukat, emellett bátorságukat és rátermettségüket is bizonyítani kellett a magasból mentő gépjármű harminc méter magasságba kitolt kosaráig – kötélbiztosítás mellett - annak létráján történő felmászással. Aki ezeknek a kritériumoknak megfelelt egyénenkénti személyes elbeszélgetésen vett részt a humánszolgálat munkatársai, a kirendeltségvezető, a tűzoltóparancsnok és a szolgálatparancsnokok jelenlétében. A toborzáson kiválasztott nyolc fiatalember egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, valamint pszichológiai alkalmassági vizsgálaton vesz majd részt a közeljövőben, s ezek eredményeinek függvényében kerülhetnek majd szakmai képzésre beiskolázásra.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

Galéria

KirakatKatasztrófavédelemBalassagyarmattűzoltó