2024.06.22, Szombat

Neves elismerés a szlovák partnertől

2016.01.21. 12:15

Az elmúlt hét végén tartották meg Szlovákiában, a Besztercebányai kerületben található Hronec (Kisgaram) nevű községben a „Tűzoltók a tűzoltóknak 2015” elnevezésű rendezvényt, amelyre meghívást kapott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is.

A meghívott cseh és magyar küldöttségeket a házigazdák Hronecben fogadták, majd ezt követően munkaértekezletet tartottak a katasztrófavédelem cseh, szlovák és magyar képviselői. A január 15-i rendezvényen Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője képviselték igazgatóságunkat. Csehország képviseletében Ing. František Mencl, a Hradec Králové-i kerület regionális tűzoltóságának igazgatója és Ing. Petr Beneš, a Vysočina-i kerület regionális tűzoltóságának igazgatója vettek részt a rendezvényen. A magyar és cseh küldöttek Ing. Dušan Sľúka, a szlovákiai Besztercebányai Kerületi Tűzoltó Igazgatóság igazgatójának társaságában tartották meg munkaértekezletüket, amelyen több fontos téma mellett egyeztették az ebben az évben várható kiutazásokat és fogadásokat. Ennek alapján a szlovák partner a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs nyári átadási ünnepségén, valamint a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság 140 éves fennállását ünneplő rendezvényén vesz részt, míg igazgatóságunk a szlovákiai országos lépcsőfutó bajnokságon és a sok éves hagyományra visszatekintő Pavol Snopka és Jozef Dobrik emlékversenyen képviselteti majd magát az idei évben.

A munkaértekezletet követően került sor a „Tűzoltók a tűzoltóknak 2015” elnevezésű rendezvényre, amelyre 2011 óta kap meghívást igazgatóságunk. Az ünnepség keretében jutalmazzák mindazokat a hivatásos és önkéntes tűzoltókat, akik munkájuk, hősies helytállásuk által példát mutatnak bajtársaik, kollégáik és a lakosság számára. A Besztercebányai Kerületi Tűzoltó Igazgatóság ünnepségének keretében az a megtiszteltetés érte Berecz György tűzoltó ezredest, Nógrád megye katasztrófavédelmi igazgatóját, hogy a többéves közös munka elismeréseként emlékplakettet vehetett át Mgr. Ing. Ivan Chromek, PhD., a szlovákiai Országos Tűzoltó-parancsnokság hivatalvezetőjétől és Ing. Dušan Sľúka, a Besztercebányai Kerületi Tűzoltó Igazgatóság igazgatójától.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

Galéria

Helyi hírekKatasztrófavédelemtűzoltó