2024.04.20, Szombat
Robinson Szigeteken horgásztak a Nógrád megyei tűzoltók
nograd.katasztrofavedelem.hu - Fotós: Nógrád MKI

Robinson Szigeteken horgásztak a Nógrád megyei tűzoltók

nograd.katasztrofavedelem.hu

2019.07.23. 14:25

Hatodik alkalommal rendezték meg a napokban a Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt – ezúttal Szécsényben, a Robinson Szigeteken. A tűzoltók július tizenhatodikán délelőtt a megnyitót, majd a sorsolást követően kezdték el a huszonnégy órán át tartó halhajszát.

Hirdetés

A versenyt megelőzően Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a kilenc csapatot a festői tó partján. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy immár hatodik éve megrendezésre kerül a verseny, amely közösséget formál a tűzoltók között. Az adott rendezvény is jól példázza, hogy a Nógrád megyei tűzoltók nem csak szolgálati helyükön, hanem adott esetben akár a tóparton is szívesen töltik együtt, csapatként a szabadidejüket.

A megnyitót követően a szervezők tájékoztatták a versenyzőket a versenyszabályzatról, majd kisorsolták a csapatok helyeit a vízparton, ezt követően pedig kezdetét vette a huszonnégy órás verseny. Ahogy az előző években, úgy idén is csak a pontyok és az amurok számítottak az eredmények vonatkozásában.

A történelmi település határában megrendezett VI. Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyen kilenc két főből álló tűzoltócsapat vett részt. A versenyzőkhöz az időjárás és a tó is kegyes volt, hiszen nappal szikrázó napsütésben, éjjel pedig csillagos ég alatt, közel ötven kilogrammnyi halat sikerült a tóból kifogni.

A verseny szerda délelőtt tizenegy órakor zárult, az eredményhirdetésen pedig kiderült, hogy az első helyezett a Stuller Tamás tű. törzszászlós, Zsélyi Róbert tű. zászlós alkotta csapat lett százharminc kilogramm hallal, a második helyen a Szabó Csaba tű. alezredes és Horváth Csaba tű. százados végzett közel nyolcvannyolc kiló hallal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Pap Zoltán tű. őrnagy és Ballagó Gyula tű. százados állhatott a kifogott harminchat kilogrammnyi uszonyossal.

Az első három helyezésért járó elismeréseket Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át – a nyertes csapatok okleveleket, serlegeket és ajándéktárgyakat kaptak. Különdíjat vehetett át a legnagyobb halat kifogó tűzoltó is: Szabó Csaba tű. alezredes, aki egy közel tizennégy kilogrammos halat akasztott ki a vízből.

A záróünnepséget követően a szervezők és a versenyzők egy közös ebéddel zárták a 24 órás horgászversenyt.

Galéria

AktuálisRobinson szigetek Nógrád megyetűzoltóhorgászverseny