2024.04.24, Szerda
Elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós
Illusztráció: Pixabay

Elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós

Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2023.01.13. 14:20

Életének 78. esztendejében elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós, a jogelőd Nógrád Megyei Tűzoltóparancsnokság egykori ügyeletese.

Hirdetés

Fleischer László (fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Fleischer László 1944. február 7-én született Zagyvarónán. Általános iskolai tanulmányait követően géplakatos szakmát szerzett. A szakmunkásvizsga megszerzését követően a Salgótarjáni Kohászati Üzemnél helyezkedett el, katonai szolgálatra innen hívták be, melyet Budapesten a BM Karhatalmi Ezrednél teljesített - közölte honlapján a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fleischer László már 1958-ban a Zagyvarónai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, majd parancsnoka volt. 1976. január 01-jén jelentkezett a Salgótarján Városi és Járási Tűzoltóparancsnokságra, beosztott tűzoltónak. Emberi magatartására a közösség iránti kötelességtudata, környezetének tiszteletben tartása, családja iránti szeretet és felelősség volt a jellemző. Ezen emberi tulajdonságai alapján tűzoltó bajtársai hamar megkedvelték és a szolgálati csoportjába, rövid idő alatt beilleszkedett. A kezdetektől fogva a tűzoltó szakma magas szintű elsajátítására törekedett, az újoncképző iskolát kiváló eredménnyel végezte el, majd 1979-ben sikeresen teljesítette a tiszthelyettesképző iskolát is. 

A káreseteknél a feladatok elvégzésekor fegyelmezetten és odaadással hajtotta végre feladatait. Gyakorlati és elméleti téren is mindent meg tett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa. Ezen tulajdonságai elismeréseként 1979. november 1-jén szerparancsnoki beosztásba került kinevezésre. 1983. szeptember 1-től egészen a nyugállományba helyezéséig a Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokságon dolgozott, ügyeletesként.

Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban.

1981-ben megkapta a Tűzbiztonsági Érem ezüst fokozatát, 1985-ben a Tűzbiztonsági Érem bronz fokozatát, majd 1988-ban a kiváló tűzoltó kitüntető jelvényt.

Szolgálati viszonya 1995. június 30-ai hatállyal szűnt meg.

Emlékét kegyelettel őrzi a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Helyi hírekgyásztűzoltó