2024.04.16, Kedd

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a katasztrófavédők

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.23. 10:56

Egy építőanyag nagykereskedelemével foglalkozó cég salgótarjáni telephelyén tartottak hétfőn, kedden és szerdán szituációs begyakorló gyakorlatot a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói.

Hirdetés

A gyakorlat feltételezése szerint felborult egy targonca az üzem területén, rakománya ráesett az egyik dolgozóra, majd a targonca lángra is kapott. A tűz megfékezésére kísérletet tett az egyik dolgozó, próbálkozása azonban kudarcba fulladt, majd eltűnt a sűrű füstben. A létesítményt eközben kiürítették a dolgozók, de a létszámellenőrzés során a két bajbajutott hollétéről senkinek nem volt információja. A feltételezett káreset helyszínére a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság és a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs egységei lettek riasztva, továbbá szintén vonultak oda a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntesei is egy gépjárműfecskendővel. A tűzoltók mentési csoportot alakítottak és egy védő vízsugár fedezete mellett felkutatták, majd kimentették a sérülteket, ezzel párhuzamosan pedig eloltották a lángokat.

A gyakorlatot hétfőn a "B", kedden a "C", ma pedig az "A" szolgálati csoport tagjai is végrehajtották, így a teljes állomány felkészült egy hasonló éles helyzetre. A gyakorlatok zárásaként az adott gyakorlatvezetők szóban értékelték az állomány munkáját beosztásaiknak megfelelően.

Helyi hírekSalgótarjántűzoltógyakorlatNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság