2024.04.29, Hétfő
Kitüntetés a vármegyei katasztrófavédelem igazgatójának
Fotó: katasztrofavedelem.hu

Kitüntetés a vármegyei katasztrófavédelem igazgatójának

2023.11.25. 15:55

Immár három évtizede, hogy tűzoltó csizmát húzott és a katasztrófavédelem munkatársaként szolgálja az állampolgárokat Seres Tibor tűzoltó ezredes.

Hirdetés

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját az elmúlt évek munkájáért Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a közelmúltban elismerésben részesítette. Az ezredes felidézte a szolgálattal töltött harminc év legmeghatározóbb pillanatait, amelyek olykor felemelőnek, máskor nehéznek bizonyultak - írta a katasztrofavedelem.hu.

Seres Tibor a szakmunkásképző befejezése után gépi forgácsolóként kezdett dolgozni. Később gépészmérnöki végzettséget szerzett a Nehézipari Műszaki Egyetemen. Miután megjárta a katonaságot és több magyarországi ipari üzemben is dolgozott, Németországban állt munkába egy gépgyárban. Hazatérte után, harminc évvel ezelőtt, egy októberi napon pedig felszerelt a jogelőd Heves Város Tűzoltó-parancsnokságára, mint beosztott tűzoltó. Az évek során végigjárta a ranglétra valamennyi lépcsőfokát. Heves Város Tűzoltó-parancsnokságát követően a Heves Megyei Tűzoltó-parancsnokságon, az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is szolgált különböző beosztásokban. Volt többek között szolgálatparancsnok Heves város tűzoltóságán, Eger tűzoltóparancsnoka, de az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjeként is szolgált. 2017-ben pedig kinevezték a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére.

A teljes cikk itt érhető el.

Helyi hírekKatasztrófavédelemtűzoltó