2024.04.27, Szombat
Gyerekrajzok érkeztek a tűzoltók pályázatára
nograd.katasztrofavedelem.hu

Gyerekrajzok érkeztek a tűzoltók pályázatára

nograd.katasztrofavedelem.hu

2020.10.08. 15:44

A Országos Tűzmegelőzési Bizottság - folytatva a hagyományt - ebben az évben is kiírta alkotói pályázatát, amelyen óvodások és iskolások mutatták be saját szemszögükből a tűzoltói hivatást. Az alkotásokat a járványhelyzetre való tekintettel szeptember 30-ig lehetett eljuttatni a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A Nógrád megyei óvodások és iskolások összesen kétszázhuszonnégy alkotással vettek részt a versenyben.

Hirdetés

A beérkezett pályaművek elbírálása Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyintézményében került megtartásra október 7-én.

A Nógrád megyei pályázatok védnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a bírálat levezetője Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő. A bírálóbizottság elnöke Birkás Babett képzőművész, a Dornyay Béla Múzeum animátora, a bizottság tagja Kéri István, a 3100.hu főszerkesztője, valamint a 100.4 Rádió 1 riportere, műsorvezetője voltak.

A bírálóbizottságnak számos pályaműből kellett kiválasztania, kategóriánként a legjobb alkotásokat. A szakmai zsűri elé név nélkül kerültek az alkotások, s együtt döntöttek a végeredményről. A tét nagy volt, hiszen a megyei első helyezettek művei részt vesznek az országos döntőn is.

A megyei eredmények kihirdetésére későbbi időpontban kerül sor.

Helyi hírekKatasztrófavédelemgyerekrajztűzoltó