2024.07.17, Szerda

Helyi hírek

Az ember tragédiájáról szóló kiállítás nyílt meg Balassagyarmaton

2023.09.13

Madách Imre életéről és Az ember tragédiájáról szól az a vándorkiállítás, amely a Madách Imre Városi Könyvtárban nyílt kedden Balassagyarmaton - tájékoztatta az MTI-t a könyvtár.

Nógrád vármegyében is drágultak az albérletek

2023.09.10

Az országos trendeknek megfelelően Nógrád vármegyében is feljebb mentek az átlagos lakbérek az elmúlt egy év során - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a felsőoktatási tanévet megelőző nyári albérletszezon apropóján bemutatja a vármegyére jellemző átlagos albérletárak változását és ismerteti a legjelentősebb egyetemvárosok bérleti díjait.

Háromnapos jazzfesztivált rendeznek Salgótarjánban

2023.09.08

A Cotton Club Singers showja nyitja idén Salgótarján jazzfesztiválját, a Jazz STationt - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Nógrád vármegyei polgárőrnap Taron

2023.09.06

Kiemelkedő szakmai tevékenységéért vehetett át elismerést a rendezvényen Nógrád vármegye rendőrfőkapitányától a Vanyarci Polgárőrség elnöke.

Megújult Karancskeszi polgármesteri hivatala

2023.09.02

A Magyar falu program a valós igényekhez igazodik, mert a szükséges fejlesztéseket maguk az érintettek jelölik meg - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa csütörtökön a Nógrád vármegyei Karancskesziben, ahol ellátogatott a programban megújult polgármesteri hivatalba.

Szombaton ismét megrendezik a Duplakanyar Futóversenyt

2023.08.28

Szeptember 2-án harmadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban a Duplakanyar Futóversenyt. A futam áthalad többek között a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a DMRV Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is - közölték a rendezvény szervezői kedden az MTI-vel.

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja Salgótarjánban

2023.08.25

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Balassagyarmaton is szerveznek véradást szeptemberben

2023.08.22

Tizenöt településen szerveznek véradást szeptember elején - tájékoztatta az Országos Vérellátó Szolgálat az MTI-t.

Határidő előtt befejeződött a balassagyarmati Ipari Park feltáró útjának felújítása

2023.08.20

A kivitelezés ideje alatt a HE-DO-nak biztosítania kellett az összes közeli ipari létesítmény folyamatos megközelíthetőségét.

Koronavírus - NNGYK: Salgótarjánban is emelkedett a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2023.08.16

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Hamarosan átadják a Zöld Csiga projektet Balassagyarmaton

2023.08.14

A végéhez közelednek a munkálatok a Zöld Csiga Palóc ligeti szakaszánál. Szerda délelőtt sajtónyilvános eseményen kerültek bemutatásra a több mint egymilliárdos kormányzati támogatásból megvalósuló projekt elemei és a Palóc liget előrehaladó felújítási fázisai.

Missziót indítottak a szegénygondozó nővérek a szentkúti kegyhelyen

2023.08.12

Meghallgatlak sátorral települnek ki a Ferences Szegénygondozó Nővérek hétvégén, a katolikus nemzeti kegyhely főbúcsúján, hogy a problémájukkal egyedül maradt, meghallgatásra vágyó testvéreknek segítsenek - közölte a Nógrád vármegyei katolikus búcsújáróhely sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Nyolc bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2023.08.10

Négy színháztermi és négy felolvasószínházi bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amelynek nézői csaknem ötven előadásból választhatnak majd - közölte az MTI-vel a színház szerdán.

Visszaszerezték a vasúti kábeleket, dícsértet kaptak

2023.08.08

Két balassagyarmati járőr munkáját ismerte el a Magyar Államvasutak Zrt.

Augusztusban is várják a zarándokokat és az érdeklődőket Mátraverebély-Szentkúton

2023.08.04

Augusztus 20-án Szent István búcsún vehetnek részt a hívek.

Nemzetközi grafikai kiállítást rendeznek a ceredi Galéria 23-ban

2023.09.11

Nemzetközi grafikai munkákból álló válogatást mutatnak be az ország egyik legújabb kiállítóterében, a Nógrád vármegyei ceredi Galéria 23-ban szerdától.

Újabb hibátlan út kanyarog Nógrád lankáin

2023.09.09

A Nógrád vármegyei Hollókő közelében, festői környezetben fut a Szécsény és Pásztó közötti útszakasz, amelynek Nagylóc és Felsőtold közötti szakaszát a HE-DO csoport újíthatta meg.

Koronavírus - emelkedik a salgótarjáni szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2023.09.07

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán kapja idén a Tolnay Klári-díjat

2023.09.04

Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán színművészek kapják meg idén a Tolnay Klári Művészeti Díjat; az elismeréseket szeptember 4-én, hétfőn adják át a Nógrád vármegyei Mohorán lévő Tolnay Klári Emlékházban - tájékoztatta Beniczky Viktória, a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület főtitkára csütörtökön az MTI-t.

Köd Salgótarján közelében

2023.08.30

Ködös táj Salgótarján közelében 2023. augusztus 30-án.

Hőségriadó - Salgótarjánban is vizet osztanak az autóbusz-állomásokon

2023.08.26

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt augusztus 25-től naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak - derült ki a MÁV Zrt. közleményéből.

Nógrádban is károkat okozott a szerda esti erős széllel kísért zivatar

2023.08.24

Számottevő munkát adott az erős széllel kísért zivatar és felhőszakadás a tűzoltóknak szerda kora estétől, elsősorban Bács-Kiskun és Békés vármegyéből érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át a salgótarjáni tűzoltó Szent István király ünnepén

2023.08.21

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartottak ünnepséget augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király ünnepe tiszteletére augusztus 17-én. A főigazgatóság rendezvényén Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át.

Forgalomkorlátozások Nógrád vármegyében

2023.08.19

Ünnepi rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek Salgótarjánban és Balassagyarmaton.

Nagyboldogasszony-napi búcsút tartottak Mátraverebély-Szentkúton

2023.08.15

Résztvevők a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen tartott ünnepi szentmisén a Nagyboldogasszony főbúcsú vasárnapján, 2023. augusztus 13-án.

Ipoly-nap Balassagyarmaton

2023.08.13

Vízibiciklizni is lehet.

Elkezdődött a III. Nagy Ipoly-takarítás

2023.08.11

A drónnal készült képen önkéntesek tisztítják az Ipoly medrét Nógrádszakál közelében a III. Nagy Ipoly-takarítás első napján 2023. augusztus 10-én. A három napig tartó munkában több mint 170 kilométeres szakaszon tisztítják meg a határfolyót egyesületek, civilek, önkéntesek. Az akciót a határ magyar oldaláról Nógrád és Pest vármegye önkormányzatai, Szlovákiából Besztercebánya és Nyitra megye önkormányzatai támogatják.

Csütörtökön kezdődik a III. Nagy Ipoly-takarítás

2023.08.09

Csütörtökön kezdődik a III. Nagy Ipoly-takarítás, a három napig tartó munkában több mint 170 kilométeres szakaszon tisztítják meg a határfolyót egyesületek, civilek, önkéntesek; az akciót a határ magyar oldaláról Nógrád és Pest vármegye önkormányzatai, Szlovákiából Besztercebánya és Nyitra megye önkormányzatai támogatják.

Zajlik a Zenthe Nyár fesztivál Salgótarjánban

2023.08.05

A „Zenthe Nyár” Nógrád megye egyetlen és a térség legnagyobb nyári, szabadtéri színházi fesztiválja, melynek célja, hogy közönsége részére kiemelten színvonalas, értékközvetítő, minőségi, ismereteket is bővítő és egyben szórakoztató, szabadidős közösségi élményt nyújtson.

Ingatlanpiac - Salgótarjánban 5 százalékkal nőtt az átlagos négyzetméterár az év eleje óta

2023.08.03

Széles választék, visszafogott kereslet és minimális áremelkedés jellemezte az idén az első negyedévben az ingatlanpiacot - közölte az ingatlan.com az MTI-vel.