2018.07.22, Vasárnap

Helyi hírek

Visszahívták Kakuk Zoltán bizottsági tagságát

2017.03.07

Salgótarján közgyűlése a keddi nappal megszüntette Kakuk Zoltán bizottsági tagságát, aki a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária öngyilkossági kísérletét közösségi oldalán úgy kommentálta: "kár, hogy túlélte". Kakuk Zoltán visszahívását az őt delegáló Fidesz-KDNP indítványozta.

Focival emlékeztek a sportvezetőre

2017.03.06

Ötödik alkalommal emlékeztek meg egykori barátai, sporttársai, tisztelői kispályás focival Salgótarjánban Répássy Lászlóra, a megye sportigazgatójára.

Lakossági fórumra hívják Salgótarján polgárait

2017.03.04

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere az egyéni választókerületek képviselőivel közösen a közeljövőben 14 lakossági fórumot tart.

Példát mutat emberségből az országtorta kétszeres győztese

2017.02.26

A Szó testvérek figyelmet szentelnek azokra, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.

Kincses Kultúróvoda 2017 címet nyert a Szentei Bóbita Óvoda és Bölcsőde

2017.02.24

2016 októberében második alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kincses Kultúróvoda pályázatot abból a célból, hogy erősítse az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködését, illetve elősegítse, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

Karancslapujtőn rendezték a sakk megyei diákolimpia döntőt

2017.02.23

A karancslapujtői Mocsáry Antal Általános és Művészeti Iskola torna, valamint több emeleti termében bonyolították le első ízben a középiskolásokkal közösen a 2016/17.évi Nógrád megyei sakk diákolimpia döntőjét, amely egyben a XX. jubileumi Gordos Rezső emlékverseny is volt.

Polgármestert választanak vasárnap Rimócon

2017.02.20

A polgármester halála miatt időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Nógrád megyei Rimócon, a településvezetői tisztségért hat jelölt indul.

Mozgalmas heteken van túl a Karancs Speciális Mentőszolgálat

2017.02.13

Németországban vett részt nemzetközi elsősegélynyújtó-felkészítő táborban, majd Az év önkéntes mentőszervezetévé választották, február 11-től pedig új elnök áll az egyesület élén. A Karancs Speciális Mentőszolgálat mozgalmas évkezdést tudhat maga mögött.

Ingyenes informatikai tanfolyamok indulnak Szécsényben

2017.02.12

A tanfolyamok célirányos felkészítést biztosítanak a mindennapi informatikai eszközök használatához.

Nem talál vevőt bezárt üzleteire a becsődölt CBA-partner

2017.02.09

Február végéig újabb hitelezői tárgyalást tartanak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél.

Betegek világnapját ünneplik Szentkúton

2017.02.08

A Lourdes-i Szűzanya ünnepén, február 11-én, szombaton 10.30-tól énekes Mária-köszöntőt tartanak és gyónási lehetőséget biztosítanak a zarándokok számára.

Rendkívül veszélyes kártevő jelent meg Nógrádban

2017.02.06

A pettyesszárnyú muslica neve már nem ismeretlen a kertészek, növényvédelmi szakemberek számára. A faj előfordulását Dél-Európában és Észak-Amerikában 2008-ban jelezték. Azóta rendkívül gyorsan terjeszkedett, gyakorlatilag a legtöbb európai országban előfordul. Néhány éve már szűkebb hazánkban, Nógrád megyében is észlelték egyedeit.

Összedőlt a ház, pedig csak 10 éve épült

2017.02.04

Összedőlt egy lakóház a Nógrád megyei Nagybárkányban, miközben egy apa és a 15 éves lánya aludtak az épületben, egyikük sem sérült meg.

Szerzetesi zarándoklat és gyertyaszentelés Mátraverebély-Szentkúton

2017.02.03

A megszentelt élet ünnepén az előző évekhez hasonlóan megtartották Mátraverebély-Szentkúton a szerzetesek zarándoklatát és a gyertyaszentelési liturgiát.

Nógrádikumok ismeretéről vetélkedtek

2017.01.30

Nógrád Megye Önkormányzata által „Nógrádikum-Kincseink őrzője a diákokért” címmel szervezett vetélkedőnek adott helyet a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda. A vetélkedő célja, hogy a tanulók jobban megismerjék Nógrád megye értékeit, és tovább örökítsék az évszázadok alatt gyönyörűre csiszolt hagyományainkat.

Épül a balassagyarmati uszoda, útlezárásokra kell számítani

2017.03.07

Az épülő uszoda szennyvízbekötésének munkálatai miatt mától megszűnt a gépjármű forgalom az Ipolypart utca Szabó Lőrinc és Madách Imre utcák közti szakaszán.

Több mint százan vetélkedtek a Medves Kupán

2017.03.06

Idén már 17. alkalommal került megrendezésre a Medves Kupa téli sporttalálkozó. Salgóbányán ebben az évben több mint száz diáksportoló tehette próbára a tudását, öt sportágban.

A rétsági Fűtőház Sörfőzde sikere a Dublin Craft Beer sörversenyen

2017.03.01

Huszonhárom magyar sört díjaztak a Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen. A nagydíjas a Horizont sörfőzde Saison Witbier búzasöre lett, amely a Fűtőház sörfőzde 327-139 nevű stout sörével együtt kapott aranyérmet a 28 fős nemzetközi zsűritől.

Megújult a balassagyarmati Szent Erzsébet Otthon

2017.02.24

Befejeződött a Szent Erzsébet Idősotthon aulájának burkolatcseréje. A beruházást az önkormányzat finanszírozta.

Új oktatási lehetőségek nyílhatnak a hátrányos helyzetű diákoknak

2017.02.23

Több országban már sikeresen működik az az oktatási módszer, amelyben a legtehetségesebb pedagógus hallgatók a leghátrányosabb helyzetben, a legszegényebb régiókban élő gyermekek között kezdik meg tanári munkájukat.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a katasztrófavédők

2017.02.23

Egy építőanyag nagykereskedelemével foglalkozó cég salgótarjáni telephelyén tartottak hétfőn, kedden és szerdán szituációs begyakorló gyakorlatot a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói.

Csapatmunka kell a minősítéshez

2017.02.17

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár jó úton jár a minősítés útján, szakmai találkozókkal készülnek a rendszer kialakítására.

A hazatérés napját ünnepelték Somoskőújfalun

2017.02.13

Vasárnap ünnepelte Csehszlovákiától a 20-as években történő visszacsatolását Somoskőújfalu. A Nógrád megyei település a szomszédos Somoskővel együtt csaknem négy évig volt része Csehszlovákiának, mígnem a határmegállapítási bizottság javaslata alapján visszacsatolták Magyarországhoz. A visszacsatolást 1999 óta a hazatérés napjaként ünneplik.

Id. Szarvas József emlékszoba lesz a salgótarjáni sportcsarnokban

2017.02.09

Dániel Tamás, a Salgótarjáni Kosárlabda Sport Egyesület klubmenedzsere a klubnak odaítélt „Az Év Legeredményesebb Csapata” városi díj szombati átvételekor bejelentette: Id. Szarvas József emlékének kívánják szentelni a sportcsarnok egyik nagyobb termét, melyet a klub – nyilvánosan elérhető – edzőteremként is fog működtetni márciustól kezdődően.

20 %-kal olcsóbban utazhatnak vonaton a természetjárók

2017.02.09

A MÁV-START és a GYSEV februártól 20 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Magyar Természetjárók Szövetsége érvényes klubkártyával rendelkező tagjai részére.

Mutatjuk Balassagyarmat kitüntetettjeit

2017.02.07

Ünnepi Képviselő-testületi ülés alkalmával adták át a díszpolgári címet, valamint a Pro Urbe-díjakat.

Nógrád megye 32 településéről érkeztek túrázók a Mátrába

2017.02.05

Az elmúlt hétvégén 3374 hazai és külföldről érkezett teljesítménytúrázó részvételével bonyolította le a gyöngyösi Hanák Kolos turistaegyesület Molnár Tamás által irányított szervezőgárdája hazánk legrangosabb, legnépszerűbb gyalogos túráját, a Téli Mátrát.

Műhelygyakorlatok a Dornyay Múzeumban

2017.02.04

Folytatódnak a fotózás, filmezés, digitalizálás témakörben a módszertani műhelygyakorlatok.

Elköltöztetik a balassagyarmati varjakat

2017.02.02

A szakhatósági engedélyeknek megfelelően megkezdődött a vetési varjak fészkeinek átrakása a hatóság által a városi lakóházaktól távol eső facsoportokra.

Papírzsebkendő kiállítást rendez a Megyei Könyvtár

2017.01.30

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár február 7-én 15.00 órai kezdettel Rácz Norbert papírzsebkendő-gyűjtő gyűjteményének kiállítás megnyitójára invitálja az érdeklődőket a Bóna Kovács Károly Galériába.