2024.09.25, Szerda
„Most vagy soha!” – Történelmi Kalandfilm Vetítése és Pódiumbeszélgetés Salgótarjánban
Petőfi Sándor portréja, Barabás Miklós litográfiája (1848) - Wikimedia

„Most vagy soha!” – Történelmi Kalandfilm Vetítése és Pódiumbeszélgetés Salgótarjánban

salgoremek.hu

2024.09.25. 10:15

Szombaton (szeptember 21-én), a Zenthe Ferenc Színház kamaraterme egy különleges kulturális eseménynek adott otthont, ahol a Nemzeti Filmintézet szervezésében került sor a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilm vetítésére. A film, amely Petőfi Sándor és a márciusi ifjak hősi részvételét mutatja be az 1848. március 15-i forradalomban, lenyűgözte az érdeklődő közönséget.

Az esemény azonban nem ért véget a film befejeztével. A vetítést követően egy izgalmas és informatív pódiumbeszélgetésre került sor, ahol a jelenlévők Lóth Balázs, a film rendezője, valamint Dr. Fodor Miklós történész vezetésével mélyebb betekintést nyerhettek a film elkészítésének folyamataiba, illetve annak történelmi hátterébe - írja a salgoremek.hu.

Hozzáteszik: a beszélgetés során szó esett Petőfi alakjáról, a forradalom szellemi és politikai jelentőségéről, valamint arról, hogyan sikerült a történelmi eseményeket hitelesen vászonra vinni.

Egyben kiemelik: akik részt vettek ezen az eseményen, nemcsak egy színvonalas filmélménnyel gazdagodtak, de lehetőséget kaptak arra is, hogy közvetlenül kérdéseket tegyenek fel a film készítőinek és a történelmi szakértőknek.

Helyi hírekZenthe Ferenc SzínházPetőfi Sándorfilmvetítés