2023.03.26, Vasárnap

Helyi hírek

Három megyét lefedő közműfejlesztés készült el Észak-Magyarországon

2022.09.24

A Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt konzorciuma jelentősen fejlesztette a térség szennyvízkezelő- és feldolgozó hálózatát.

A kormányhivatal számára felújított épületet adtak át Salgótarjánban

2022.09.22

A Nógrád Megyei Kormányhivatal számára felújított régi ÁNTSZ-épületet adták át csütörtökön Salgótarjánban, a beruházás 886 millió forintba került.

A békéért szerveztek zarándoklatot Nógrád megyében

2022.09.18

Az Ukrajnában zajló háború miatt békemenetet tartanak csütörtökön a szécsényi ferences templomtól a városhoz tartozó Benczúrfalván épülő kápolnáig, a zarándoklatot Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezeti - tájékoztatta a kápolnát építtető Pro Arte et Natura Alapítvány társalapítója szerdán az MTI-t.

Szlovák búcsút szerveznek Mátraverebély-Szentkúton a békés együttélésért

2022.09.16

Szlovák búcsút szerveznek szombaton a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, az eseményen a szlovákok és a magyarok békés együttéléséért imádkoznak - tájékoztatta a Nógrád megyei kegyhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Vadászok ismerték el a megyei rendőrök munkáját

2022.09.10

Rangos elismeréseket vehettek át a díjazott rendőrök a XXIX. Nógrád Megyei Vadásznapon.

A munkájuk megbecsüléseként rangos elismerések

2022.09.08

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is elismerést vehetett át a 2022. szeptember 6-án az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában megtartott ünnepségen.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.06

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Lehet, hogy Szentkútra is ellátogat a pápa

2022.09.03

Az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori témája Ferenc pápa jövőre tervezett magyarországi látogatásának, amely több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt - nyilatkozta a bíborosi testület tanácskozására a Vatikánba érkezett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek pénteken.

Új helyen érhető el Salgótarjánban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat

2022.09.01

Új helyszínre, a Bem út 11. szám alá (az egykori Köjál épületbe) költözött a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya. Augusztus 29-től (hétfőtől) itt érhető el a korábban a Bartók Béla út 17. szám alatt működött mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat.

Ittas sofőröket keresnek a megyei rendőrök

2022.08.30

A Nógrád megyei rendőrök az elkövetkezendő napokban ismét az ittasan közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére koncentrálnak.

Ingoványos talajra tévedt Salgótarjánban egy tehén, de megmentették

2022.08.28

Mocsaras, lápos területre tévedt és nyakig elsüllyedt az ingoványban egy tehén Salgótarjánban, a Szécsényi úton augusztus 20-án délelőtt.

6 bérlet és 50 előadás közül választhatnak a nézők a Zenthe Ferenc Színházban

2022.08.26

​Bérletek a Városi Jegyirodában válthatók.

Országszerte átlagosan stagnál, Salgótarjánban enyhén emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2022.08.24

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Rangos elismerések két megyei rendőrnek is

2022.08.22

A díjakat a Bátonyterenyei és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai vehették át az államalapítás ünnepén.

Költözés miatt nem lesz elérhető több salgótarjáni ügyfélszolgálat

2022.08.20

Az egykori Köjál-épület felújításával az ügyfelek szolgálatába áll a Nógrád Megyei Kormányhivatal új salgótarjáni központja. A Bem út 11. szám alatti ingatlanba a napokban több szervezeti egység is megkezdi a beköltözést, emiatt ideiglenesen szünetel majd a személyes ügyfélfogadás az érintett szakterületeken.

Már zajlik a munka egy nógrádi város elkerülőjén, 3500 éves település maradványai kerültek elő

2022.09.23

A Colas és a HE-DO kivitelezésében a település átkelési szakaszát is korszerűsítik és az északi-déli irányú összekötő út is megvalósul.

Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól

2022.09.20

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Tokody Ilonát köszöntik Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban

2022.09.17

Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekest köszöntik szombaton Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban, ahol életmű-kiállítás is nyílik pályafutása 50. évfordulóján - tájékoztatta az MTI-t az emlékház vezetője pénteken.

Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2022.09.11

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

A HPV okozta betegségek megelőzhetők!

2022.09.09

A HPV - azaz a Humán Papilloma Vírus - okozta fertőzés az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, a vírus egyes típusai bizonyos méhnyakrák fajták kialakulásában jelentős szerepet játszanak. A mértékadó nőgyógyász szakemberek szerint lényegében HPV fertőzés nélkül nincs, vagy csak elenyésző számban fordul elő méhnyakrák. A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterülete kiemelt feladatának az elsődleges (HPV elleni védőoltás) és másodlagos (méhnyak szűrés) megelőzés fontosságának hangsúlyozását minden létező fórumon keresztül.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.07

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Balassagyarmati rádióra szabott ki bírságot a hatóság

2022.09.04

A helyi és körzeti rádiócsatornák műsorstruktúrára vonatkozó vállalásainak teljesítését és a médiatörvény rendelkezéseinek betartását vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az MTI-vel az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

Megtartották a 72. Országos Bányásznapot Salgótarjánban

2022.09.02

Az egész világra kiterjedő energiaválság felértékelte a hazai bányászat, és a hozzá kapcsolódó innováció és tudományos kutatások szerepét - hangsúlyozta Palkovics László a 72. Országos Bányásznapon csütörtökön Salgótarjánban.

Várjátékokat rendeznek szombaton Füleken

2022.08.31

Történelmi korszakok életmódját, kultúráját és hagyományait mutatják be szombaton a Füleki Várjátékokon; az eseményt idén 22. alkalommal rendezik meg a felvidéki városban - tájékoztatta a Füleki Vármúzeum az MTI-t.

Nőttek a lakbérek, de Salgótarján még így is relatíve olcsó

2022.08.29

A lakbérek országos átlagban 23 százalékkal, Budapesten 25 százalékkal nőttek júliusban az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szakmai továbbképzés Nógrád megyei iskolaőröknek

2022.08.27

Kommunikációs és konfliktuskezelési ismereteiket bővíthették a tréningen résztvevő iskolaőrök.

Napfelkelte Salgótarjánban

2022.08.25

Látványos fotó a megyeszékhelyről.

Motoros zarándoklatot tartanak a szentkúti kegyhelyre

2022.08.23

Motoros zarándoklatot tartanak vasárnap a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre - tájékoztatta a Nógrád megyei búcsújáróhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Salgótarjánban

2022.08.21

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délután Salgótarjánban, egy Hargita körúti családi házban. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a házban a levegő összetételét. Az egységek mérései kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a gázkazán környékén. A gázszolgáltató szakemberei annak felülvizsgálatáig kizárták a rendszerből a nyílt égésterű kazánt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az érzékelő jelzésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Összmagyar Egyetemista Tábor Sátoraljaújhelyen

2022.08.19

A nemzeti összetartozást megerősítettük az elmúlt években, most már a legfontosabb jellemzője az, hogy élményként él bennünk - mondta Potápi Árpád János hétfőn, a Rákóczi Szövetség által szervezett Összmagyar Egyetemista Tábor megnyitóján Sátoraljaújhelyen.