2018.07.22, Vasárnap

Helyi hírek

Bemutatókkal teli hetet zártak a salgótarjáni Táncsics Gimisek

2017.04.20

Az elmúlt hetekben zajos vidám gyereksereg vette át a hatalmat a salgótarjáni Közgében. A Táncsics napok igazán színvonalas előadásokkal, diákigazgató választással, élménybeszámolókkal teltek.

Jegyzői szakmai értekezletet tartott a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.04.20

A salgótarjáni Megyeháza dísztermében tartott szakmai-koordinációs értekezletet a Nógrád Megyei Kormányhivatal az illetékességi területén található települések jegyzői számára. A körjegyzőként sok esetben több település feladatait is ellátó megyei szakemberek jelentős számban, több mint félszázan vettek részt az értekezleten.

Húsvétkor is a balesetmentes közlekedés volt a cél

2017.04.18

A rendőrök baleset-megelőzési szórólappal, csokoládé nyuszival és alkoholmentes sörrel hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Nógrád megyében.

Átadták az idei Civilek a Városért-díjat

2017.04.09

A Civil Kerekasztal által 2010-ben alapított Civilek a Városért díjat minden évben olyan salgótarjáni szerveződés kapja, amely közéleti tevékenységével hozzájárul Salgótarján civil társadalmának működéséhez, fejlődéséhez.

Kutatóknak tartanak konferenciát Mátraverebély-Szentkúton

2017.04.05

A kétnapos konferencián foglalkoznak a politikai rendőrség és az ÁEH kapcsolatával, a hivatal hatókörével, de szó lesz egy a hivatal és az állambiztonság együttműködését bemutató esettanulmányról és a kutatások további irányairól is.

Kisiskolások rajzkiállítása a SITI-ben

2017.04.04

Salgótarján várossá nyilvánításának 95. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév programsorozathoz csatlakozott a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda 2017 márciusában „Tavasz” témakörben meghirdetett rajzpályázatával.

Felújították a szendehelyi első világháborús emlékművet

2017.04.03

A Szendehelyi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a községi önkormányzat és a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával újították fel.

Megváltozott az Országos Kéktúra nyomvonala Hollókő és Felsőtold között

2017.03.29

Az áthelyezéssel ez a szakasz mintegy 200 méterrel rövidebb lett.

Legyen a sport a szenvedélyed!

2017.03.26

Az elődöntőn 12 iskola, közel 100 diákja mérhette össze tudását Nógrád megyében.

Ifjú példaképek és közösségért díjasok Balassagyarmaton

2017.03.21

Balassagyarmat vezetői egy fiatalos rendezvény keretében március 17-én átadták az idén alapított "Fiatal Példakép" díjakat, mellyel azon balassagyarmati 16-35 éves fiatalokat ismerik el, akik helyben hoznak létre sikeres vállalkozást, végeznek sikeres nonprofit tevékenységet, amellyel azt bizonyítják, hogy Balassagyarmaton érdemes fiatalnak lenni, mert szorgalommal és innovációval bárki megtalálhatja az érvényesülését.

Kedden érkezik Salgótarjánba a Miniszterelnök

2017.03.19

Orbán Viktor jövő héten az ország második legkisebb megyeszékhelyét avatja Modern Várossá.

Távközlési adótorony épülne Salgóbányán

2017.03.16

A helyi szóbeszédben már korábban elterjedt a torony megépítésének terve, melynek helyszíne a salgóbányai tábor szomszédságában lévő ingatlan lenne.

Évértékelő értekezletet tartottak a Nógrád Megyei Főügyészségen

2017.03.14

A hasonló méretű megyék ügyészségeihez képest alacsonyabb létszámmal működnek a megye szervezeti egységei, ennek ellenére magas színvonalon és időszerűen végzik feladataikat, emellett a munkatársak számos szakmai és tudományos sikert is elértek.

Kétéltűeket mentettek Nógrádban

2017.03.13

Hont közelében önkéntes békamentők segítségével békákat engednek szabadon a 2-es számú főút alatt húzódó alagút bejáratánál.

Virágot kaptak a szabályosan közlekedő hölgyek

2017.03.09

Nógrád megyében is a hölgyekre irányult a figyelem a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

Kilencedik alkalommal rendeznek Zenthe-emléknapot Salgóbányán

2017.04.20

Salgótarján színházának névadójára, Zenthe Ferencre a Nemzet Színésze gyermekkorának helyszínén, Salgóbányán emlékeznek április 23-án. 

Nőtincsre került a vándorkupa

2017.04.19

Elméletben és gyakorlatban is bizonyították a tanév során elsajátítottakat Nógrád megye általános- és középiskolás diákjai. A XXV. Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Nógrád megyei területi döntőjén nyolc csapat vett részt Salgótarjánban. Általános iskolások korcsoportjában a nőtincsiek ötödjére is megvédték első helyüket, a középiskolások versenye pedig idén a „mikszáthosok” győzelmét hozta.

Húsvéti kikapcsolódás a Nyírjesben

2017.04.12

2017. április 17-én, Húsvét hétfőn egész nap programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Nyírjesi Füvészkertbe és Vadasparkba.

A szalmatercsi kemencés embernek még külföldön is híre van

2017.04.06

Kicsi falu Nógrádban Szalmatercs, de az itt élő Hegyi Pál híre messze eljutott. Negyven éve építette az első kemencéjét, ma már túl van a hetvenötödiken. Járt külföldön, de természetesen a saját udvarában is kemence áll.

Folytatódik a Védelmező Varázspáncél program

2017.04.05

Az elmúlt héten több mint 400 gyermek részesült a gyalogos és kerékpáros szabályokkal kapcsolatos képzésben.

Vallástudományi és néprajzi konferenciát szerveznek Szécsényben

2017.04.04

Vallástudományi és a szakrális néprajzban iskolateremtő tudósokra emlékező konferenciát rendeznek Szécsényben a Kubinyi Ferenc Múzeumban szerdától; a négynapos program célja, hogy erősítse a kárpát-medencei magyar szellemi környezetet.

Olyan KRESZ-táblát raktak ki, ami biztos csak vicc

2017.04.01

A Facebook-on bukkantunk a képre, amin egy igen különleges KRESZ-tábla látható Szécsény belterületén.

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát rendeztek a megyében

2017.03.27

A versenyzők kerékpáros, személygépkocsi vezető és segédmotor-kerékpár vezetőként mérhették össze tudásukat. A középiskolásoknak a versenyen egy-egy közlekedési KRESZ tesztlapot kellett kitölteniük, illetve - a versenyző kategóriájának megfelelő járművekkel - gyakorlati ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk.

Szécsény Városért kitüntető díjban részesült a II. Rákóczi Ferenc Kertbarát Kör

2017.03.22

Az Önkormányzat a kitüntető címmel ismeri el a KERTBARÁT KÖR 40 éves közösségi munkáját.

Ma van a Boldogság Világnapja

2017.03.20

A Siti Salgótarjáni Ifjúsági Iroda ma 14.30 és 15.00 óra között a Förster Kálmán téren várja azokat, akik szeretnének üzenni családjuknak, barátaiknak, ahol elmondhatják mi teszi őket boldoggá.

Felszámolják a Palóc Nagykereskedelmi Kft-t

2017.03.18

A biztosított hitelezők (a bankok) a csütörtöki, utolsó csődegyezségi tárgyaláson nem vettek rész, mert már előzőleg döntés született arról, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által előterjesztett csődegyezségi ajánlatot nem fogadják el. Ezzel csődegyezségre nem került sor, a felszámolási eljárás lefolytatását végző biztos személyét a törvényszék fogja kijelölni.

Megemlékezés Ipolyságon

2017.03.16

Résztvevők emlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Virágültetéssel tiltakoztak a kátyúrengeteg ellen

2017.03.13

A berceliek megunták, hogy az egyik utcában lassan elfogy az aszfalt a kátyúk miatt.

Megújult a salgótarjáni Szent Benedek Gyógyszertár

2017.03.10

Március 10-én ünnepélyes keretek között átadták a BENU Szent Benedek Gyógyszertárat, mely a lakosság körében „a piaci Spar melletti gyógyszertárként” közismert.

Méhésztalálkozó és gazdafórum volt Nógrádban

2017.03.08

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg hagyományos, tavasznyitó gazdafórumát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád megyei szervezete. Emellett méhésztalálkozó is volt a megyében.