2022.12.05, Hétfő

Helyi hírek

Tűzoltóverseny Bélapátfalván, a balassagyarmatiak is jól szerepeltek

2022.06.05

Tűzoltó Szakmai Vetélkedőt szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak részére, a megmérettetésen a salgótarjáni és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók is részt vettek.

Megnyitják a látogatók előtt a hollókői várat

2022.06.03

Több fotóból, számítógéppel összeállított panorámaképen a felújítás alatt álló hollókői vár 2022. június 1-jén. A csaknem két éve bezárt erődítményt június 4-én nyitják meg a közönség előtt. Pünkösdkor várnapokat rendeznek a Nógrád megyei faluban, ahol megelevenednek a régi pünkösdi népszokások, és az ófalu ismét ünnepi díszbe öltözik. MTI/Komka Péter

Barlangtúrát és denevérmegfigyelést is tart a Bükki Nemzeti Park

2022.06.01

Észak-Magyarország három megyéjében mutat be értékeiből a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 sorozathoz kapcsolódva.

Ezzel a fejlesztéssel nemcsak az ipari park elérése javul, de a helyi közlekedés is fellendül Nógrád megye harmadik legnagyobb településén

2022.05.30

Az új út mellett vasúti átjáró, kerékpáros aluljáró és közúti Zagyva-híd is létesül a Penta munkájával.

Virágzik az árvalányhaj Nógrádban

2022.05.28

Árvalányhaj (Stipa) Nógrádmegyer közelében 2022 május végén.

Medvét láttak Acsa határában – kerülni kell a környékbeli erdőket

2022.05.25

A Pilisi Parkerdő vizsgálata megerősítette, hogy valóban barnamedve járt a térségben.

Összemérték tudásukat Nógrád önkéntes tűzoltói

2022.05.22

Idén Bujákon került megrendezésre az önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye. Az esemény szervezői a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Buják Község Önkormányzata, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület voltak.

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja, Salgótarjánban számottevően

2022.05.20

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Családi nap lesz szombaton a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

2022.05.17

Május 21-én délelőtt Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálja a szentmisét.

Így gyakorlatoztak a megyei tűzoltók

2022.05.15

Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délelőtt Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

2022.05.13

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Korom helyett liszt

2022.05.11

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pásztón, a Júlia Malom területén. A gyakorlaton a pásztói, a bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vettek részt.

Májusban is lesz óvodások zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

2022.05.09

Medjugorjei imaest és értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásaiból nyíló kiállítás is várja az érdeklődőket a nemzeti kegyhelyen.

Életet mentettek a szén-monoxid-érzékelők Nógrád megyében

2022.05.07

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon.

Érettségi - Angol írásbeli vizsga Salgótarjánban

2022.05.05

Diákok a középszintű angol írásbeli érettségi vizsga előtt a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban 2022. május 5-én. Az angol közép- és emelt színtű írásbelikkel megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.

Támogatást kapott a Salgótarjáni TV

2022.06.04

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése nyomán tizenhárom pályázó kap több mint 73 millió forintos üzemeltetési, huszonhat pályázó pedig mintegy 140 millió forintos műsorkészítési támogatást - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Évek óta kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

2022.06.02

Május második felében elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Pünkösdölés és Várnapok Hollókőn

2022.05.31

Hollókőn jól megél együtt a palóc népi kultúra és a középkori lovagi élet. Pünkösdkor a rakott szoknyák mellett nemes urak és vitézek veszik birtokukba Hollókőt, akik bemutatják a végvári élet legizgalmasabb pillanatait.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022.05.29

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Elfogadták Salgótarján klímastratégiáját

2022.05.27

Elfogadták Salgótarján klímastratégiáját a megyei jogú város közgyűlésének csütörtöki ülésén. A cél, hogy 2030-ra 20 százalékkal csökkenjen a városhoz köthető szén-dioxid-kibocsátás.

Szersén Gyula emlékkiállítást rendeznek Mohorán

2022.05.24

Szersén Gyula színművész emlékkiállítását nyitják meg szombaton Mohorán, a Tolnay Klári Emlékház galériájában; a tárlaton nem csak életművét - benne irodalmi előadásait és szinkron munkáit - idézik fel, de özvegyének köszönhetően személyes tárgyait is bemutathatják - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei emlékház vezetője.

Sikerrel mozgósítja a fiatalokat az általa irányított szervezetben a rendőr

2022.05.21

Elismerésben részesült a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa sportegyesület elnökeként végzett tevékenységéért.

Az ügyfelek jelentős többsége elégedett a salgótarjáni kormányablakkal

2022.05.18

Nógrád megye lakosai elégedettek a kormányablakokban folyó munkával és a mobilizált ügyfélszolgálatokkal is - számolt be róla a kormanyhivatal.hu.

Polgárőrök találták meg a​​​​​​​z eltűnt idős asszonyt

2022.05.16

A pásztói rendőrök a kutatást mentőszervezet tagjaival, helyi polgárőrökkel, illetve nyomkövető kutya segítségével végezték.

Közel 1200-an érettségiznek Nógrád megyében

2022.05.14

Nógrád megye 21 középiskolájában összesen 1197 érettségiző vizsgázik 44 különböző tárgyból ezekben a hetekben. Az érettségi előkészítése rendben megtörtént, a Nógrád megyei tanulók emelt szinten összesen 619, középszinten pedig 3574 vizsgatárgyi vizsgát tesznek.

Július végén kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban

2022.05.12

Július végétől három hétig tartó szabadtéri fesztivált rendeznek Salgótarjánban, amelyen csaknem 30 programot kínálnak a város Fő terén; hat nagyszínpadi előadással és három koncerttel is várják a nézőket. A programok között lesz a salgótarjáni születésű előadóművész, gitáros, zeneszerző Alapi István születésnapi koncertje is - közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón.

Pásztón folytatódik a megyei állásbörze-sorozat

2022.05.10

Áprilisban és májusban minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható, mindenki előtt nyitott állásbörzéje. Szécsényt, Salgótarjánt, Balassagyarmatot és Bátonyterenyét követően 2022. május 10-én, kedden 9 és 12 óra között Pásztón, a városi művelődési központban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Elismeréseket adtak át Szent Flórián napja alkalmából

2022.05.08

Az elmúlt év fotósát is megválasztották.

Halhatatlanok Társulata díjra jelölték a Zenthe Ferenc Színház társulati tagját

2022.05.06

A voksok alapján kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata.

Lassan járj, tovább érsz!

2022.05.04

A sebességhatárok betartásának fokozott ellenőrzésére számíthatnak a járművezetők Nógrád megyében május elején.