2024.02.26, Hétfő

Helyi hírek

Rendőri emléktornán záporoztak a gólok

2023.07.28

A mérkőzéseken nemcsak a játék heve izzasztotta meg a rendőrségi kollégákat, hanem az időjárás is.

Így alakult át az országos és a Nógrád vármegyei lakáspiac

2023.07.26

Az ingatlan.com elemzése.

Nógrádban is folyamatos a parlagfüves földterületek felderítése

2023.07.24

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a külterületeken a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes.

Jelentősen csökkent az álláskeresők száma Nógrádban is

2023.07.22

Hosszabb időtávon és éven belül is jelentősen csökkent az álláskeresők száma Nógrádban. Napjainkra a nyilvántartásban szereplők száma immáron stabilan a 2012-es csúcsérték kevesebb mint fele. A tendencia megegyezik az országos folyamatokkal, ahogyan az álláskeresők aránya is követi az országos trendeket. A nagyságrendeket tekintve azonban érzékletes a különbség: amíg országos viszonylatban egy évtized alatt 12,6-ról csökkent 4,9 százalékra a mutató, addig Nógrád esetében 2012-ben 27,9-es értéken tetőzött a mostanra 10,1 százalékra apadó álláskeresői arány.

Pénteken kezdődik a nemzetközi muzsikustábor Balassagyarmaton

2023.07.20

Pénteken kezdődik a Zene határok nélkül elnevezésű nemzetközi muzsikustábor és zenei fesztivál Balassagyarmaton.

Csütörtökön kezdődik a nemzetközi kortárs művésztelep Cereden

2023.07.18

Csütörtökön kezdődik a nemzetközi kortárs művésztelep Cereden, az ArtColony - Cered 2023 témája a tabu lesz. Az alkotásokat az augusztus 12-ei ArtPikniken mutatják be, és ekkor avatják a grafikai műhellyel is rendelkező ArtComplexet, amellyel idén bővült az alkotóbázis - tájékoztatta az MTI-t a művészeti vezető kedden.

Légi szúnyoggyérítés lesz július 17-én Balassagyarmaton

2023.07.16

Balassagyarmat Városháza közösségi oldalán megjelent tájékoztatásából kiderült, a település területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre július 17-én.

Két hónap alatt újított fel egy fontos összekötő utat Nógrád vármegyében a HE-DO

2023.07.14

A projekten belül a Bér-patak feletti híd is megújult.

Heves zivatarok várhatóak szerdán: Nógrádban is másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2023.07.12

Heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: szerdán a nap második felében már kipattanhatnak zivatarok, de estétől jégesővel, szélviharral és felhőszakadással kísért zivatarokra is számítani kell, elsősorban az ország északi felén.

Idén is járja a nógrádi kistelepüléseket a kormányablakbusz

2023.07.10

Nógrád megye több tucat községét már legalább egyszer felkereste tavaszi újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

Elismerések vármegyei rendőrségi munkatársaknak

2023.07.08

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai vehettek át tárgyjutalmat a Készenléti Rendőrségen 2023. július 4-én megtartott ünnepségen.

Tízezer háztartásnak elég energiát termel az Alteo Nógrádban épülő naperőműve

2023.07.06

Naperőművi portfóliója megduplázására készül egy több mint 17 millió eurós fejlesztéssel az Alteo.

Olasz marhasütés Nógrádkövesden: Szardínia-fesztivált rendeznek

2023.07.03

Július 4-én kedden délután 12.30-as kezdettel Szardínia szigetének tradicionális ízeit, szokásait ismerhetik meg az érdeklődők a Szardínia fesztiválon.

Aszfaltozás miatt egyirányúsítják a Nyugati ipartelep bekötőútját Balassagyarmaton

2023.06.30

Balassagyarmat Város Önkormányzata és a kivitelezésért felelős HE-DO Kft. tájékoztatja a gépkocsivezetőket, hogy július 3. és 7. között aszfaltozási munkákat végeznek a Nyugati ipartelep bekötőútján.

Elhunyt Nándori László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester

2023.06.28

Életének 67. esztendejében elhunyt Nándori László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori gépkocsivezetője.

Palóc napokat és városnapokat rendeznek Füleken

2023.07.27

A 32. Palóc Napokat és Füleki Városnapokat rendezik meg a felvidéki városban, az eseményen adják majd át a város díjait is - tájékoztatta az MTI-t a Városi Művelődési Központ igazgatója szerdán.

Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet adtak át

2023.07.25

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Kiss Róbert rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője, valamint a rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai rótták le kegyeletüket a négy éve elhunyt Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes sírhelyénél Romhányban, 2023. július 21-én. A rendőrök néma tiszteletadással emlékeztek meg kollégájukról, és a teljes állomány nevében elhelyezték a kegyelet virágait a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes sírhelyén.

Pályakezdő rendőr tiszthelyettesek Nógrád vármegyében

2023.07.23

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában 5 frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

Szent Anna nagybúcsú a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

2023.07.21

A Szent Anna nagybúcsút tartják szombaton, vasárnap és jövő szerdán a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen, az ünnep egyben a nagyszülők és idősek III. világnapja is - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád vármegyei búcsújáró hely sajtófőnöke csütörtökön.

Jó ütemben halad a Bátonyterenyét tehermentesítő útvonal építése

2023.07.19

A Colas és HE-DO munkájának eredményeképp a főút átkelési szakasza mentesül a tranzit forgalomtól, és megvalósul Nagybátony és Kisterenye városrészek összekötése.

Salgótarjánban is vizet osztanak az autóbusz-állomásokon a hőségriasztás ideje alatt

2023.07.17

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt országszerte vizet oszt a MÁV-START és a Volánbusz a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

Nógrád megye a legkevésbé érintett a munkalehetőségek szűkülésében

2023.07.15

Nem szűnt meg a munkaerőhiány a második negyedévben sem, de tavalyhoz képest az ország minden részén kevesebb az új munkalehetőség és több a jelentkező - közölte profession.hu.

Művészeti komplexummal bővült a ceredi nemzetközi művésztelep alkotóbázisa

2023.07.13

Művészeti komplexummal bővült a ceredi nemzetközi művésztelep alkotóbázisa, az ArtComplex hivatalos átadása augusztusban, az idei rendezvény zárónapján lesz. A közel 400 négyzetméteres létesítményben helyet kap a korszerű Grafikai Műhely, a Galéria23 és a Múzeum 1980 - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep szakmai vezetője.

Mentősök zarándokolnak a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre

2023.07.12

A zarándoklatot minden évben megrendezik, hogy megerősítsék hitüket, és áldást kérjenek.

Fiatal balassagyarmati kajakosok szereztek aranyérmet

2023.07.09

Három arannyal gyarapodott a fiatal gyarmati kajakosok éremgyűjteménye. Ulveczki Edina tanítványai ezúttal a Magyar Kupán zsebelték be a szebbnél szebb helyezéseket.

Megállt az új lakások építése Salgótarjánban

2023.07.07

Lassult a drágulás üteme a vidéki újépítésű ingatlanok piacán; a 25 megyei jogú városban 263 projektben 6200 lakás épül, átlagosan 975 ezer forintos négyzetméteráron - közölte az Otthon Centrum pénteki közleményében.

Országszerte stagnál, Salgótarjánban csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

2023.07.04

Az elmúlt hetek csökkenése után ismét stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, bár a mért értékek jóval alacsonyabbak a téli-tavaszi időszakénál - közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Rendőrkutya-vezetők: központban a képzés

2023.07.02

Szolgálati ebek csaholásától volt hangos Vanyarc település.

Szakképzési együttműködés – számos lehetőséget biztosít a VAMAV a fiatalok részére

2023.06.29

A vállalat elkötelezett abban, hogy a diákok piacképes, gyakorlati tudással lépjenek a munka világába, ennek érdekében duális képzés keretében együttműködik a környezetében működő szakképző intézményekkel.

Tizenegy év után elköszön a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója

2023.06.27

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése támogatta az ügyvezető igazgató kérését, így 2023. június 30-án távozik a Zenthe Ferenc Színháztól Simon Lajos, a színház alapító igazgatója - tájékoztatta az MTI-t kedden a színház.