2018.07.22, Vasárnap

Helyi hírek

Megdőlt az országos csíkos sügér rekord Maconkán

2017.05.27

A szenzációs fogás egy 2,45 kg-os, 47 cm-es törzshosszt és 36 cm-es kerületet felmutató csíkos sügér.

Falra másztak az óvodások

2017.05.25

Európában egyelőre csak „kóstolgatják”, Salgótarjánban viszont már tíz éve megrendezik az óvodások műfalmászó versenyét.

Vigyázat, csalok! – Rodolfo kiállítás nyílt a Dornyay Múzeumban

2017.05.22

A legendás magyar bűvész, Rodolfo életét és művészetét bemutató kiállítás nyílt május 19-én a Dornyay Béla Múzeumban. A tárlat célja elsősorban Gács Rezső emlékének ápolása, életművének és művészi hagyatékának gondozása, de a múzeum látogatói természetesen a híres trükkökről is megtudhatnak egy s mást.

Jótékonysági családi sportnapot rendeztek Bátonyterenyén

2017.05.21

Első ízben rendezte meg a Teret a Tehetségnek Alapítvány azt a családi sportnapot, melynek a bátonyterenyei sportcsarnok adott otthont. A bevételt majd a II. János Pál Pápa Óvoda és Iskola bútorzatának a felújítására kívánják fordítani.

Szakmai napon vitatták meg az Anyakönyves elektronikus rendszer kérdéseit

2017.05.18

Az előadás témái között szerepelt többek között a személyi nyilvántartás továbbfejlesztése, a személy adott naptári napnak megfelelő aktuális adat lekérdezése, személy adat történetisége, családi kapcsolat, hatósági bizonyítvány kiállítása, adattovábbítás, javítási lehetőségek teljes körű megoldása, munkakosár funkció továbbfejlesztése (szignálás),rendszerszintű lekérdezések, karbantartás (adattisztítás funkciója).

Tájfutók futottak Salgótarjánban

2017.05.17

Az elmúlt hétvégén Salgótarján belvárosban egy belvárosi edzőverseny keretében küzdöttek meg egymással a Dénes Zoltán által vezetett felnőtt férfi Magyar Tájékozódási Futó válogatott keret tagjai.

Tűzoltóversenyt és Szent Flórián napi ünnepséget rendeztek Endrefalván

2017.05.16

Önkéntes és Létesítményi tűzoltók versenyét, valamint Szent Flórián napi ünnepségét rendezték meg az elmúlt hét végén Endrefalván. A május tizenharmadikai rendezvényen tizenhét egyesület és két létesítményi tűzoltócsapat mérte össze felkészültségét kismotorfecskendő- és tűzcsapszerelésben.

Elismeréseket adtak át az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából

2017.05.14

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya díjátadással egybekötött ünnepséget rendezett a salgótarjáni Megyeházán az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

Karitász-napok kezdődtek Szécsényben

2017.05.13

A Katolikus Karitász Embertől emberig című rendezvénye a "szeretet ingyenességéről" szól. Spányi Antal, székesfehérvári megyés püspök a háromnapos esemény jelentőségét abban látta: "akik részt vesznek benne, akik segítenek, maguk is megajándékozottak lesznek". 

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz holnap Salgótarjánban

2017.05.08

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy szakmai közlekedésrendészeti verseny miatt 2017. május 9-én 6 óra és 14 óra között az alábbi forgalomkorlátozás várható.

Véget ért a „Legyen a sport a szenvedélyed!” programsorozat Nógrád megyében

2017.05.04

A rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya Balassagyarmaton a Városi Sportcsarnokban 2017. április 28-án rendezte meg a „Legyen a sport a szenvedélyed!” elnevezésű sportversenyek döntőjét.

Megszépült a mátraszelei Gyermekotthon

2017.04.30

Kidekorálták a Mátraszelén működő gyermekotthon melléképületét. A feladatra a salgótarjáni „Sakkozzuk ki!” akciócsoport vállalkozott.

Zenthe Ferencre emlékeztek

2017.04.26

97 éves lenne Zenthe Ferenc, a Nemzet Színésze, Salgóbánya szülötte, Kossuth-, kétszeres Jászai Mari-díjas, Kiváló és Érdemes művész, akinek nevét a salgótarjáni színház öt esztendeje viseli büszkén.

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából Nógrádban

2017.04.22

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány negyven kollégát részesített elismerésben.

Hamarosan lejár a salgótarjáni Family Center építési engedélye

2017.04.21

Fekete Zsolt polgármester a városvezetés nevében levelet írt a kormányhivatal vezetőjének, melyben a beruházás fontosságára hívja fel a figyelmet – úgy a munkahelyteremtés, mint a szolgáltatás-bővítés oldaláról.

Díjazták a Salgótarjáni Városi Televízió Háttér című magazinját

2017.05.26

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete televíziós díjait. A tematikus magazinok között a Szeged TV Kvantum című műsora érdemelte ki a fődíjat, a második a Salgótarjáni Városi Televízió Háttér című gazdasági magazinja lett, míg a harmadik helyet a Líceum Televízió Apolló 21 című műsora érdemelte ki.

Közművelődési díjat kapott Salgótarján

2017.05.23

A Magyar Népművelők Egyesületének díját évről évre azok az önkormányzatok kapják, amelyek hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytatnak a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén, illetve olyan támogatási és döntéshozatali gyakorlattal rendelkeznek, amely hatékonyan segíti a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését.

Iskolások Rétságon, ovisok Bátonyterenyén ismerkedtek a rendőrökkel

2017.05.21

Diákok és óvodás csoportok látogattak el a napokban a két rendőrkapitányságra, ahol a rendőrök különböző programokkal várták őket.

Átadták az „Április hónap Nógrád megyei fotója” elismerést

2017.05.20

A látványos fotó az év tizenkét hónapjában megválasztott megyei fotókból álló jövő évi naptárba is bekerül majd.

Önkénteseket ünnepeltek a Vöröskereszt világnapján

2017.05.18

A közelmúltban ünnepelték a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapját, amelynek magyarországi rendezvényén több nógrádi önkéntes részesült kitüntetésben.

Csesztvén sorakoztak fel a madárijesztők

2017.05.17

Tizennyolcadik alkalommal 12 bakusz állt május 14-én a csesztvei patakparton.

Nádas égett Karancslapujtőn

2017.05.14

Bár az elmúlt hetekben már kizöldült a természet és a tűzgyújtási tilalmat is visszavonták, ismét szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat Nógrád megyében.

Megemlékezés a Győzelem Napján

2017.05.13

A második világháború lezárására emlékeztek május 9-én Salgótarjánban, a Győzelem napja alkalmából. A hagyományoknak megfelelően a megemlékezők Vigh Tamás Kossuth-díjas szobrász a “Szarvas győzelme” elnevezésű alkotásánál hajtottak fejet a békét kivívó hősök előtt és helyezték el az emlékezés koszorúit, virágait.

340 résztvevő teljesítette a Karancs-Medves teljesítménytúrát

2017.05.09

A középső 20 km távot 15., a leghosszabb 50 km távot pedig 25. alkalommal bonyolították le. A szabadidős sportrendezvényen 340 túrázó vett részt. A túra kijelölt útvonalait előző nap alaposan eláztatta az eső, így ez némiképpen nehezítette részvevők szintidőn belüli teljesítését. Rajt és cél a Galcsik fogadóban volt. A rövidebb távokon kitűző és emléklap, a leghosszabb távon jelvény és emléklap díjazásban részesültek a sikeres teljesítők.

Esős időben nem tudnak iskolába menni a cservölgypusztai gyerekek

2017.05.04

Cservölgypusztán több évtizede élnek elszakítva a világtól a Nógrád megyei tanyavilág lakói. Ha leesik az eső, a vállalhatatlan útviszonyok miatt otthonuk foglyai lesznek: a sártengerré váló földutakon képtelenség közlekedni.

Ünnepséggel zárult a magyar nyelv hete Salgótarjánban

2017.05.03

Április 24–30. között idén ötvenegyedik alkalommal rendezték meg a magyar nyelv hetét. Az 1967-ben indult kezdeményezés célja a tudományos alapú, egyúttal élményszerű anyanyelvi ismeretterjesztés elsősorban az iskolákban és a kulturális intézményekben. Az programsorozatot a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és az 1989-ben alakult Anyanyelvápolók Szövetsége közösen szervezi.

Bujáki gyöngyszem a honvédség irányítása alatt

2017.04.26

A bujáki várrom alatti völgyben elterülő üdülőkomplexum egy igazi gyöngyszem. Vadászkastélyra hajazó főépületével, a fák között fel-felbukkanó vendégházaival, két tavával, „őserdejével”, gondozott parkjaival elvarázsol minden idelátogatót.

Negyedik alkalommal tartottak óvodás találkozót Bátonyterenyén

2017.04.25

Már szinte hagyomány, hogy a Bátonyterenyei Városi Óvodások minden évben találkoznak egymással, és különféle produkciókat mutatnak be a szülőknek.

Gigapontyot fogtak Maconkán

2017.04.21

Ismét megdőlt a tőponty rekord Maconkán. Senki sem fogott még akkorát a tározóban ebből a halfajból, mint amekkorát Orosz Szilárd. A BSHE tagja ugyanis egy 23.87 kilogrammos, 92 cm hosszú, 86 cm kerületű példányt segített a partra a gáti szakaszon.

Nemzetközivé vált a húsvéti pásztói futás és bringázás

2017.04.21

Napos, de igen szeles időjárás fogadta a HUFEZE Sportegyesület MátRUN futócsoportjának Gáspár Szilvia által szervezett, húsvéti nyuszi futásra és bringázásra érkezetteket. A szervezők a rendezvény központját ezúttal is a Mikszáth Líceum francia tagozat épülete előtti téren építették fel.