2024.06.24, Hétfő

Helyi hírek

Adaptive Hussars 23 - Nógrádi tartalékosok a nemzetközi hadgyakorlaton

2023.11.15

Sok tartalékos is részt vesz az Adaptive Hussars 2023 elnevezésű többnemzeti országos hadgyakorlaton - közölte a honvédelem.hu hétfőn.

Változik a Madách Imre Városi Könyvtár nyitvatartása Balassagyarmaton

2023.11.13

November 20-tól új nyitvaratási rend lép életbe a Madách Imre Városi Könyvtárban - olvasható Balassagyarmat Városháza közösségi oldalán.

Új orvosi rendelőt alakítottak ki Salgótarjánban

2023.11.11

Új orvosi rendelőt alakítottak ki Salgótarjánban, az Acélgyári úton, az európai uniós támogatással megvalósított fejlesztés nyomán az egészségügyi létesítmény négy alapellátó praxisnak ad helyet.

Öszevont kutyás képzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök

2023.11.08

A Diósjenőn megrendezett közös kutyás képzésen a Nógrád vármegyei rendőrökön kívül ezúttal a Készenléti Rendőrség és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület tagjai is részt vettek.

A Magas-Tátra Salgótarjánból

2023.11.06

A Magas-Tátra látszik a somoskői vár mögött Salgótarján közeléből fotózva 2023. november 4-én.

A polgárőrség legrangosabb kitüntetése Nógrád vármegye rendőrfőkapitányának

2023.10.29

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet adományozott az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Nógrád vármegye rendőrfőkapitányának.

A Belügyminisztérium és a BvOP sikeresnek ítélte a fogvatartottak reintegrációját

2023.10.27

A fegyintézetekben büntetésüket töltő emberek szabadulás utáni társadalmi visszailleszkedését szolgálja az a program, amelynek zárórendezvényét hétfőn tartották a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) és a Belügymisztérium képviselőinek jelenlétében Budapesten.

Főispáni elismerés rendőröknek a pandémia idején végzett kiemelkedő munkáért

2023.10.23

A Nógrád Vármegyei Területi Védelmi Bizottság rangos elismerését vehette át a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság három munkatársa és vezetője.

Szent Hubertus búcsút tartanak a szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.10.21

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg jövő szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a Kelet-Cserháti Trófeaszemlével - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád vármegyei kegyhely sajtófőnöke.

Ingatlan.com - Előretörtek a kisebb lakások Nógrád vármegyében

2023.10.19

Az eladó használt lakások és házak kínálata nőtt Nógrád vármegyében egy év leforgása alatt: az átlagos négyzetméterár idén szeptemberben a vármegyében átlagosan 244 ezer forint volt, szemben az egy évvel korábbi 211 ezer forinttal. Az eladó lakóingatlanok átlagára pedig 20 millió forintot tett ki, míg tavaly szeptemberben 18 millió forint volt.

Átfogó program keretében újulnak meg Balassagyarmat zöldterületei

2023.10.17

Az Ipoly holtág rehabilitációja a Penta Kft. munkájával valósult meg.

Salgótarjánban lett NB I-es focista a később világklasszis

2023.10.15

Zsengellér 303 bajnoki mérkőzésen elért 368 gólja pedig minden idők legjobb újpesti gólátlaga.

Balassagyarmatra is ellátogat a lelki egészséget támogató roadshow

2023.10.13

Az egyik küldetése az, hogy a fiatalok képesek legyenek segítséget kérni krízis esetén.

Balassagyarmatra jön a fiatalok lelki egészségét támogató roadshow

2023.10.10

Lelki egészséget támogató roadshow indul október közepén a 13-14 éves korosztálynak - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) konferenciáján.

A balassagyarmati gyermekotthon felújításában működnek közre az erdészek

2023.10.07

Már a negyedik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészetek az állami erdészeti társaságok, és rajtuk keresztül az Agrárminisztérium - mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár szerdán Balassagyarmaton, ahol az Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése kezdődik meg az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére.

Közös kutyás képzést szerveztek Diósjenőn

2023.11.14

A Nógrád vármegyei rendőrökön kívül ezúttal a Készenléti Rendőrség és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület tagjai is részt vettek az eseményen.

Salgótarjánban kerülnek a legkevesebbe a használt lakások az ország összes megyeszékhelye közül

2023.11.12

Az ingatlan.com októberi lakásárindexe szerint nem változtak országos szinten az eladó lakások és házak árai szeptemberhez képest. Budapesten a nyári hónapok után októberben ismét csökkentek a lakásárak, 0,7 százalékkal, míg a nyugat-dunántúli régióban közel 2 százalékos drágulást mértek egy hónap alatt - derül ki az ingatlan.com októberi lakásárindexéből, amelynek összefoglalóját csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Átadták az idei gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmeket: Nógrádból Bodrogi Gyula kapta meg az elismerést

2023.11.09

Tizenkilenc vadász, köztük Bodrogi Gyula, a nemzet színésze vehette át szerdán Budapesten a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet, amellyel minden vármegyéből egy olyan vadászt tüntetnek ki, aki kimagasló erőfeszítést tett a jótékonysági vadászat népszerűsítéséért és sikeréért.

Átadták az MBH Bank átalakított fiókját Balassagyarmaton

2023.11.07

Átadták az MBH Bank átalakított fiókját Balassagyarmaton, amely az első megújult bankfiók Nógrád vármegyében, 2025 végéig a pénzintézet valamennyi fiókját felújítják nem csak külsőleg, hanem technológiailag is - mondta az átadóünnepségen Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója kedden Balassagyarmaton.

Közös gyakorlatot tartottak Nógrád és Pest területi védelmi bizottságai

2023.11.02

Egy feltételezett árvíz okozta védekezési helyzet megoldását gyakorolták közösen Pest és Nógrád vármegyék területi védelmi bizottságai múlt héten csütörtökön, Nógrád községben. A védelmi szervezetek a saját ilyen gyakorlataikon túl első ízben rendeztekközös rutinszerzést.

Nógrád vármegyei tűzoltókat is elismertek

2023.10.28

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya is tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A Belügyminisztériumban és a katasztrófavédelem székházában október 19-én megtartott ünnepségeken elismeréseket is átadtak a legkiválóbbaknak.

Madách 200 - Átadták az emlékév alkalmából meghirdetett irodalmi vetélkedő díjait

2023.10.24

Átadták a Madách 200 címmel meghirdetett irodalmi vetélkedő díjait hétfőn Budapesten. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Rákóczi Szövetség Madách-emlékév alkalmából megrendezett versenyén az első díjat a Szarvasról érkező Csodaszarvas csapata vette át. A háromfordulós verseny második díját a pásztói Irodalmisták nyerték el, a harmadik helyezést a salgótarjáni E pluribus unum nevű csapat érte el.

Energetikai korszerűsítés Diósjenőn

2023.10.22

Több mint háromszázmillió forint uniós támogatásból energetikai korszerűsítést végzett Diósjenő önkormányzata a polgármesteri hivatal, a tulajdonában lévő iskola, valamint az orvosi rendelő és kiállítótér épületén.

Reggeli köd Nógrádban

2023.10.20

Ködös táj Cered közelében 2023. október 18-án.

A Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítését végzik Salgótarjánban

2023.10.18

A Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítésén dolgoznak Salgótarjánban, a fejlesztésre, amelynek részeként napelemes rendszert is telepítenek, több mint 600 millió forintot nyert a nógrádi megyeszékhely közgyűlése.

Salgótarjánban folytatódik a kormányhivatal őszi állásbörze sorozata

2023.10.16

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez ősszel az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

A nógrádi égbolton is feltűntek az amerikai vállalat műholdjai

2023.10.14

A Starlink program a SpaceX világméretű, a globális internetszolgáltatást célzó műholdas projektje.

Pásztón indul a kormányhivatal őszi állásbörze sorozata

2023.10.12

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez ősszel az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

Megújultak a nógrádszakáli kálvária stációi

2023.10.08

A szerdai átadási ünnepségen a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a határ két oldalán élő magyarságot is összeköti a nógrádszakáli keresztút, mely a kormány támogatásával újult meg.

Madách Imrére emlékeznek Csesztvén

2023.10.06

Madách Imrére emlékeznek halála 159. évfordulóján a Nógrád vármegyei Csesztvén szombaton; az ünnepségen a Nemzeti Színház művészei szerepelnek - tájékoztatta az MTI-t a Madách Imre Emlékház szerdán.