2023.03.29, Szerda

Helyi hírek

Korszerűsítették a pásztói Zsigmond király iskolát

2022.11.05

Az átalakított, bővített, akadálymentesített iskolaépület mellett megújult a sportudvar is, javítva a sportolás, a mindennapos testnevelés feltételeit.

Speciális beszerzéssel növelte hatékonyságát a nógrádi szerkezetépítő cég

2022.11.02

A társaság nagymértékben bővíteni tudta az építési kapacitását, ráadásul új szegmenssel egészítette ki a tevékenységi körét.

Hősies tűzoltókról és katasztrófavédelmi szakemberekről emlékeztek meg

2022.10.30

A katasztrófavédelem mécsesekkel tisztelgett mindazok előtt, akik hősi halálukkal megmentettek másokat, és akiknek a bajbajutottak élete drágább volt, mint a sajátjuk. Október huszonnyolcadikán, Mindenszentek és Halottak napja alkalmából megemlékezést tartottak a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épülete előtt lévő emlékhelynél.

A hősi halottakra emlékeztek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői

2022.10.29

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon Kocsis János határőr százados, Nyikos Sándor határőr törzsőrmester és Sipka József határőr törzsőrmester hősi halottak tiszteletére kifüggesztett emléktábla előtt rótták le kegyeletüket a rendőr-főkapitányság vezetői 2022. október 28-án.

Közel félezer eszközzel készül a télre a gyorsforgalmi utak üzemeltetője

2022.10.27

Az MKIF Zrt. húsz autópálya-mérnöksége sószórókkal, hóekékkel, 145 saját és további 25 bérelt tehergépjárművel végzi majd a munkálatokat.

Különleges fotók a somoskői várról

2022.10.25

A drónnal készített, több fotóból, számítógépes programmal összeállított panorámaképen a somoskői vár Salgótarján Somoskő városrészéből fotózva 2022. október 25-én.

Miniszteri kitüntetést kapott az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője

2022.10.23

Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát Korbonski Bogdánnének, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetőjének adta át.

Fontos lépés jön az újjáépülő Ipoly-határhíd projektjében

2022.10.21

A több mint két évtizede árvíz által elsodort ipolydamásdi hidat a Colas munkájával kapják vissza a folyó két partjának magyar közösségei.

Ülésezett a Területi Állami Vezetők Európai Szervezetének igazgatótanácsa

2022.10.19

A franciaországi Marseille városában tartotta aktuális igazgatótanácsi ülését a Területi Állami Vezetők Európai Szervezete (European Association of State Territorial Representatives / EASTR). A napokban lezajlott értekezleten Magyarországot és a Miniszterelnökséget hagyományosan Szabó Sándor Nógrád megyei főispán, az EASTR igazgatótanácsának tagja képviselte.

Tűzoltók gyakorlatoztak a szécsényi művelődési központban

2022.10.14

A Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatot tartott Szécsény és Balassagyarmat hivatásos tűzoltóinak szerda délelőtt Szécsényben, a Krúdy Gyula Városi Művelődési Központban.

Így épül újjá az Ipoly felett a 22 éve elveszett határhíd - videó

2022.10.10

A korábbi 47 Ipoly-hídból Trianon után mindössze négy maradt fenn, ugyanakkor a Colas munkájával újjáépülő ipolydamásdi híd kivételesen nem a háború miatt veszett el.

2023 őszén veheti birtokba a forgalom a drégelypalánki Ipoly-határhidat

2022.10.08

A híd a Colas kivitelezésében készül el, az engedélyezési dokumentációt pedig a Speciálterv késztette el.

Fotóalbummal ünneplik Hollókő 35 éves világörökségi tagságát

2022.10.06

Az UNESCO idén 35 éve nyilvánította a világörökség részévé Hollókőt, az évfordulóra fotóalbumot adtak ki. A Hollókő szíve-java - Értékek, szépségek és élmények az élő világörökségi faluról című kiadványt csütörtökön mutatták be Budapesten - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei falu önkormányzata.

Közbiztonsági fórum Salgótarjánban

2022.10.04

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

Állatsimogató, kiállítás, előadások a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein

2022.10.01

Állatsimogató, kiállítás, előadások is lesznek a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein október 3-9. között - tájékoztatta az MTI-t a központi programoknak helyet adó Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa.

Szokatlan közúti kapcsolattal álmodták meg a szlovák-magyar határhidat Őrhalom és Ipolyvarbó között

2022.11.04

A FŐMTERV Zrt. készítette el az Ipoly folyó feletti Ipoly-híd és a csatlakozó magyar oldali út kiviteli terveit, amelyet árvízszint alatt kialakított útpályaszinttel építenek meg, és árvíz idején víz alá kerül.

Harminc katolikus egyházi létesítmény újult meg Salgótarjánban és a környékén

2022.11.01

Résztvevők a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésű projekt záróeseményén a salgótarjáni Szent József-templomban 2022. október 28-án.

27 év a rend védelmében

2022.10.30

Hosszú éveken át Nógrád megye szolgálatában.

Pályaválasztási kiállítást és állásbörzét rendez a kormányhivatal Balassagyarmaton

2022.10.28

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez októberben és novemberben az álláskeresők részére a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmaton szerdán pályaválasztási kiállítás vezeti fel a csütörtöki állásbörzét.

Horváth Endre pénzjegytervezőről, grafikusművészről nyílik emlékkiállítás Balassagyarmaton

2022.10.26

Horváth Endre pénzjegytervező, grafikusművész emlékkiállítását nyitják meg Balassagyarmaton a nevét viselő kortárs képzőművészeti galériában október 27-én; a tárlaton a grafikai alkotásokat helyezik a középpontba - tájékoztatta az MTI-t a galéria vezetője.

Európai ezüstöt szereztek Portugáliában a Salgótarjáni Strandépítők

2022.10.24

A nőknél az OVB Beach Girls győzött, míg a férfi mezőnyben a Salgótarjáni Strandépítők ezüstérmes lett a portugáliai Porto Santóban rendezett strandkézilabda EHF Bajnokok Tornáján.

Rendőrségi eszközökkel bővült a szécsényi Nosztalgia Múzeum táralata

2022.10.22

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szécsényi Nosztalgia Múzeum részére adományozott közel húsz, használaton kívül helyezett rendészettechnikai eszközt.

Nógrád megyei polgárőrök munkáját ismerték el

2022.10.20

Az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában a napokban megtartott ünnepségen több Nógrád megyei polgárőr is rangos elismerést vehetett át.

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

2022.10.18

A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

Új elkerülő utat kap Nógrád megye egyik legnagyobb települése

2022.10.13

A projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából készül, a Colas Út Építőipari Zrt. és a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. kivitelezésével.

Rendörségi önkormányzati beszámoló Pásztón

2022.10.09

A város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a rendőrkapitány éves beszámolóját.

Újabb járművekkel gyarapodtak az önkéntes mentőszervezetek

2022.10.07

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán. A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés a KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében valósult meg.

Salgótarjánban indul a megyei állásbörze-sorozat

2022.10.05

Októberben és novemberben minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható állásbörzéje. A szervezők 2022. október 6-án, csütörtökön 9 és 12 óra között elsőként Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Merkely: mérföldkő lehet a mesterséges intelligencia alkalmazása a tüdőrák-diagnosztikában

2022.10.02

Mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában a Semmelweis Egyetem (SE), az Ulyssys Kft. és a SZTAKI együttműködésében kifejlesztett szoftver, amely CT-felvételeket automatikus elemző, mesterséges intelligencia alkalmazásával segíti a daganatos megbetegedés korai felismerését - mondta Merkely Béla, az SE rektora a projekt zárórendezvényén, csütörtökön Budapesten.

Az 1705-ös országgyűlésre emlékeznek Szécsényben

2022.09.30

Az 1705-ös országgyűlésre emlékeznek a Nógrád megyei Szécsény városában hétfőn a Kubinyi Ferenc Múzeumban - tájékoztatta az MTI-t a múzeum igazgatója.