2023.09.29, Péntek

Helyi hírek

Nógrádban is csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.05.07

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken.

Három hónap után újra megnyílt a Somoskői Vadaspark

2023.05.05

Három hónap után csütörtökön újra megnyílt a Somoskői Vadaspark. A Salgótarján erdei városrészében lévő létesítményt azért kellett bezárni, mert januárban kutyák támadták meg és pusztították el az ott élő állatok egy részét - közölte a vadasparkot fenntartó Ipoly Erdő Zrt. az MTI-vel.

Csütörtök munkaszüneti nap a katasztrófavédelemnél

2023.05.02

Szent Flórián napja, május 4-e a katasztrófavédelemnél dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon az ügyfélszolgálati ügyfélfogadás és a hatósági ügyintézés szünetel.

Nógrádban éri meg a legjobban falusi csokkal vásárolni ingatlant

2023.04.30

Azokon településeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető a lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek - csok, falusi csok, Babaváró hitel - együttes igénybevételével - derül ki a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank MTI-nek küldött csütörtöki elemzéséből.

Világsztár érkezik a Toyota Salgótarján - Zenthe Nyárra

2023.04.28

Április 28-án délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be az utóbbi két év nagysikerű programsorozatának, a Zenthe Nyár folytatását - írja a Zenthe Ferenc Színház sajtóközleményében.

A balassagyarmati kórház lett 2023 családbarát kórháza

2023.04.25

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet választották 2023 családbarát kórházának - közölte a szakmai zsűrizést a Magyar Kórházszövetséggel közösen végző Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.

Petőfi 200 - Szlovákiai és magyarországi múzeumok közösen ünneplik Petőfi Sándort

2023.04.23

Öt szlovákiai és magyarországi múzeum közösen ünnepli Petőfi Sándort a költő születésének 200. évében, az intézmények más-más témát emelnek ki az életműből - tájékoztatta az MTI-t a szécsényi múzeum igazgatója pénteken.

Zenthe Ferenc-emléknapot tartanak vasárnap Salgótarjánban

2023.04.20

Salgótarjánban koszorúzással és sétával emlékeznek vasárnap Zenthe Ferencre, a város szülöttjére, a 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas színművészre; az emléknapot 11. alkalommal rendezik meg - tájékoztatta az MTI-t a szervező salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház csütörtökön.

Salgótarjánban továbbra is magas a szennyvízben koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.04.19

Több városban is csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ugyanakkor Pécsett és Salgótarjánban továbbra is "magas" értékeket mutat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Eboltás lesz Balassagyarmaton, íme a helyszínek és az időpontok

2023.04.17

A veszettség elleni oltás és a mikrochip kötelező, a mikrochip nélküli illetve az oltatlan ebek tulajdonosaival szemben büntetés kerül kiszabásra.

Salgótarjánban is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.04.16

Tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Befejeződött az idősklub felújítása Pásztón

2023.04.13

Befejeződött az Idősek Klubjának felújítása a Nógrád vármegyei Pásztón; az idős és demens embereket fogadó épületet korszerűsítették, akadálymentesítették, és az ellátáshoz új eszközöket szereztek be - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Metallica-albumpremier a salgótarjáni mozikban is

2023.04.11

Magyarországi mozikban is meghallgathatják a rajongók a Metallica új lemezét, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal. A 72 Seasons című anyag április 14-től érhető el, de április 13-án már lehetőség lesz megismerni a legendás amerikai csapat tizenkettedik albumát.

Híddal együtt újít fel a 21-es mellett bekötőutat a HE-DO

2023.04.08

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyerte meg.

Összevont munkaértekezleten egyeztettek Nógrád és Heves vármegyék védelmi bizottságai a mátrai árvízvédelmi feladatokról

2023.04.06

Az elmúlt évtizedekben több alkalommal is károkat okozott, veszélyes helyzeteket idézett elő a Mátrából lezúduló víz Pásztó közigazgatási területén, elsősorban a város hegyi településrészein. Az ilyen helyzetek kivédése érdekében több intézkedési terv is készült, majd néhány évvel ezelőtt elindult egy konkrét tervezési folyamat az árvizek elleni védekezés hatékonyságának növelésére, de ez engedélyeztetési problémák miatt megrekedt.

Értékőrző zöldutas kerékpártúrát tartanak Nyugat-Nógrádban

2023.05.06

Zöldutas kerékpártúrát tartanak szombaton Nyugat-Nógrádban, a nyolc települést érintő út során a résztvevők felkeresik a helyi értékeket, így a Mikszáth-család emlékeit, valamint egy madármegfigyelő helyet is - tájékoztatta a szervező Sugárkankalin Turisztikai Egyesület elnöke az MTI-t.

Több mint 3 kilométeres útszakaszt újít fel a HE-DO Szécsény és Pásztó között

2023.05.04

A Nógrádban gyakran dolgozó cég munkájával hidat is modernizálnak.

Rendőrnapi jótékonysági koncert Nógrád vármegyében

2023.05.01

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a - törökországi földrengéshez hasonló katasztrófák mentési munkálataiban résztvevő - Nógrád vármegyei önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek felkészülésének támogatására ajánlották fel.

Egységes alapkiképzésen részt vevő katonák tettek esküt Salgótarjánban

2023.04.29

Az Egységes Alapkiképzési Programot sikeres vizsgával befejező állomány 158 tagja tett esküt csütörtökön a Salgótarján Fő terén tartott ünnepségen. Polyák András ezredes, a HM területvédelmi erők parancsnokságának parancsnokhelyettese beszédében elmondta: a Magyar Honvédség 2022 szeptemberében bevezetett Egységes Alapkiképzési és Lövész Alapozó Felkészítési Programja a haderőfejlesztést, az új ismereteket biztosítja.

Már dolgozik egy fontos Nógrád vármegyei összekötő út felújításán a HE-DO

2023.04.26

A megújuló 2109-es számú úton elsősorban a környező települések forgalma halad, de azok az autósok is igénybe veszik, akik nem akarják használni a közeli gyorsforgalmi utat.

Balassagyarmaton indul a kormányhivatal tavaszi állásbörze sorozata

2023.04.24

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Áprilisban és májusban minden járási székhelyen megrendezik az eseményt, az első állásbörzére április 27-én, Balassagyarmaton kerül sor.

Ipari csarnok épült Pásztón

2023.04.22

Új ipari csarnok épült a Nógrád vármegyei Pásztón a déli iparterületen; a fejlesztés segíti a helyi vállalkozásokat, de új befektetők betelepülésére is számítanak - közölte a polgármesteri hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Játszóházat és tanösvényt hoztak létre Salgótarjánban

2023.04.19

Játszóházat alakítottak ki Salgótarjánban, felújítottak egy játszóteret és kiépítettek egy az élővilágot bemutató tanösvényt is; a fejlesztéseket mintegy 400 millió forintból valósították meg - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Az eddiginél is hatékonyabb lesz a magyar napelemes tetőcserép

2023.04.18

A Terrán Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve fejleszti tovább a Generon napelemes tetőcserepet, mely által nem csak a színválaszték bővül, egy új okos napelemes tetőcserép kialakítása is tervben van.

Még egy hétig várják a nógrádi pályáműveket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatára

2023.04.16

Április 21-ig küldhetik be műveiket a nógrádi diákok az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023 évi alkotói pályázatára.

Kezdődik a búcsúszezon a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.04.14

Szombaton az Irgalmasság zarándoklatával megkezdődik a búcsúszezon Mátraverebély-Szentkúton, Magyarország római katolikus nemzeti kegyhelyén; hat hónap alatt 24 zarándoklatot tartanak itt - tájékoztatta a Nógrád vármegyei búcsújáróhely sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Kulturális és közművelődési pályázatot hirdettek ki Balassagyarmaton

2023.04.12

A pályázat kiírásával Balassagyarmat Város Önkormányzata szeretné elismerni és segíteni a helyi kultúra és közművelődés terén munkálkodó egyesületek, szervezetek, alapítványok és közösségek tevékenységét azzal, hogy 2023. évben egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt számukra.

Salgótarjánban is emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2023.04.09

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának orságos átlagkoncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

Palóc húsvétra várják a közönséget idén is a füleki várban

2023.04.07

Húsvéthétfőn immár 16. alkalommal várják palóc húsvétra a füleki várban a látogatókat. A hangsúly a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyeződik, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Felújított út menti feszületet adtak át a Nógrád vármegyei Héhalomban

2023.04.05

A magyarok számára a kereszt annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának a jelképe, amelynek köszönhetően a magyarság otthonra talált a Kárpát-medencében - hangoztatta Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára kedden a Nógrád vármegyei Héhalomban, a Fogadj örökbe egy keresztet! elnevezésű akció keretében felújított út menti feszület átadásán.