2024.10.05, Szombat
Megalakult Salgótarján megyei jogú város közgyűlése csütörtökön
Wikipedia/Rakás

Megalakult Salgótarján megyei jogú város közgyűlése csütörtökön

mti

2024.10.03. 14:56

Salgótarjánban a polgármester Kreicsi Bálint (Fidesz-KDNP-Hajrá, Salgótarján! Egyesület) lett, a várost 2019 óta irányító Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület összefogás ellenzékbe került az új ciklusban.

A 2024-es önkormányzati választáson nyolc képviselői helyet nyert a Fidesz-KDNP-Hajrá, Salgótarján! Egyesület, a Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek-Jobbik összefogásnak öt képviselője került be a közgyűlésben, egy képviselőt pedig a Jobb Páholy Egyesület delegál.

Az ülésen Fekete Zsolt leköszönő polgármester átadta a város kulcsait és a polgármesteri láncot utódjának, és azt mondta, félre kell tenni a viszálykodásokat, hiszen mindannyiunk szívügye Salgótarján.

Kreicsi Bálint polgármester első beszédében többek között emlékeztetett, hogy Salgótarján dinamikus fejlődése a szén megjelenésével indult el, kőbányái adták az építőanyagot az utakhoz, az acélgyár az egész országot ellátta acéltermékekkel, az ország irodistái a salgótarjáni öblösüveggyár poharaiból itták kávéjukat, az emberek az összes buszon, villamoson, vonaton és trolin a síküveggyár ablakain át nézték a forgalmat, innen származik a Salgó Polc is.

A közgyűlés a polgármester illetményét 1 millió 300 ezer forintban, költségtérítését havi 195 ezer forintban állapította meg.

Salgótarján alpolgármestereivé a Fidesz-KDNP-Hajrá, Salgótarján! Egyesületet képviselő Fenyvesi Gábort és Tolnai Sándort választották meg a csütörtöki alakuló ülésen.

Helyi hírekSalgótarjánSalgótarján Önkormányzat