2023.03.23, Csütörtök

Nógrád megye

Ünnepélyes bizonyítványátadóval zárult a kormányablak-ügyintézői képzés

2023.03.11

Helyi hírek

Kilencen tettek sikeres vizsgát Nógrádból a kormányablak-ügyintézői képzés hetedik ütemében, amelynek helyi bizonyítványátadó rendezvényét szerda délelőtt tartották Salgótarjánban, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal központi épületében.

Tél Nógrád vármegyében

2023.02.15

Helyi hírek

Jégalakzatok a Szakadás-árokban a Nógrád vármegyei Tar közelében 2023. február 14-én.

Árvíz miatt kitelepített családot fogadott be a Máltai Szeretetszolgálat Ipolytarnócon

2023.01.22

Helyi hírek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét házában helyeztek el egy hattagú családot a Nógrád megyei Ipolytarnócon csütörtökön, miután az Ipoly folyó áradása miatt el kellett hagyniuk az otthonukat - tájékoztatta az MTI-t a szeretszolgálat kommunikációs vezetője.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak Rétságon

2023.01.18

Helyi hírek

A Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak Rétságon, egy bútoripari üzem területén.

Nógrád megyében regisztrálták a legalacsonyabb termőföld árakat 2021-ben

2022.12.31

Helyi hírek

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után, azonban a megyék közül Nógrádban regisztrálták a legalacsonyabb árakat, valamivel több mint egymillió forintos átlagárral - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Négyéves csúcsra gyorsult a termőföldek áremelkedési üteme 2021-ben, a megyék közül Nógrádban voltak a legalacsonyabbak az árak

2022.12.23

Helyi hírek

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Péntekenként zárva tart a Bátonyterenyei Járási Hivatal

2022.12.09

Helyi hírek

Energiatakarékossági okokból négynapos munkahétre tért át a Bátonyterenyei Járási Hivatal, a kormányablak és a Hatósági és Gyámügyi Osztály péntekenként zárva tart, ugyanakkor hétfőtől csütörtökig kibővített ügyfélfogadással működik.

Újabb útszakaszokat korszerűsítenek Nógrád megyében

2022.11.09

Aktuális

Nógrád megyében az elmúlt négy évben több mint huszonhét kilométernyi útszakasz újult meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, idén és jövőre újabb két helyszínen, hét kilométer korszerűsödik.

Újabb járművekkel gyarapodtak az önkéntes mentőszervezetek

2022.10.07

Helyi hírek

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán. A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés a KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében valósult meg.

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

2022.08.12

Helyi hírek

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes

Egy nap alatt kétszer is oltaniuk kellett a tűzoltóknak

2022.08.05

Helyi hírek

Július 2-a óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén.

Évek óta kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

2022.06.02

Helyi hírek

Május második felében elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Érettségi - Angol írásbeli vizsga Salgótarjánban

2022.05.05

Helyi hírek

Diákok a középszintű angol írásbeli érettségi vizsga előtt a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban 2022. május 5-én. Az angol közép- és emelt színtű írásbelikkel megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.

Jelentős mennyiségű világháborús robbanóeszköz került elő egy Nógrád megyei családi ház kertjéből

2022.05.03

Helyi hírek

Jelentős mennyiségű világháborús robbanóeszköz került elő egy kállói családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen a napokban - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede szombaton a Facebook-oldalán.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.24

Aktuális

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Szünetel az okmány- és járműügyintézés március 7-én

2023.03.05

Helyi hírek

Az ország valamennyi kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmányirodák pedig zárva tartanak március 7-én, kedden.

Nógrádban mérték az idei január leghidegebb reggelét hétfőn

2023.02.02

Helyi hírek

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Áradás miatt járhatatlanná vált a Csécsére vezető út Nógrádban

2023.01.20

Helyi hírek

A Szuha patak áradása miatt teljes szélességében lezárták a 21-es főútról Csécsére vezető utat csütörtökön Nógrád vármegyében, az út járhatatlanná vált - közölte az MTI-vel a rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője.

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

2023.01.01

Helyi hírek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket veszik át az év végén.

A tűzoltók 368 helyen dolgoztak karácsonykor

2022.12.29

Aktuális

A salgótarjáni Karancs-kilátó környékéről is érkezett segélyhívás.

Ónos esőre figyelmeztetnek, Nógrádban is vigyázni kell

2022.12.16

Helyi hírek

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat, de Heves és Nógrád lakóinak is érdemes óvatosan közlekedniük.

Kétezer Nógrád megyei lakos munkavállalását segíti az új foglalkoztatási paktum

2022.11.12

Helyi hírek

Elindult a "Nógrád megyei foglalkoztatási paktum Plusz", amelynek keretében hat év alatt összesen 3,2 milliárd forintot fordítanak a megyében élők foglalkoztatási helyzetének javítására. A programot Nógrád Megye Önkormányzata, a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közösen valósítja meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében biztosított támogatásból.

Nógrád megyei polgárőrök munkáját ismerték el

2022.10.20

Helyi hírek

Az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában a napokban megtartott ünnepségen több Nógrád megyei polgárőr is rangos elismerést vehetett át.

Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól

2022.09.20

Helyi hírek

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Több mint tízmilliárd forint segíti a fejlesztéseket Nógrád megyében

2022.08.09

Helyi hírek

A településeken javulhatnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások.

A Volán buszaival Salgótarjánról is könnyebben elérhető a Balaton

2022.06.17

Helyi hírek

Az idei nyári menetrend célja, hogy a Balaton felé ne csak Budapestről kínáljanak megbízható, ütemes kiszolgálást, hanem kihasználva, hogy a MÁV és a Volán már egy cégcsoportban működik, az ország minden tájáról biztosítsanak oda eljutási lehetőséget - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Összemérték tudásukat Nógrád önkéntes tűzoltói

2022.05.22

Helyi hírek

Idén Bujákon került megrendezésre az önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye. Az esemény szervezői a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Buják Község Önkormányzata, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület voltak.

Lassan járj, tovább érsz!

2022.05.04

Helyi hírek

A sebességhatárok betartásának fokozott ellenőrzésére számíthatnak a járművezetők Nógrád megyében május elején.

Újabb Nógrád megyei termelők nyerték el a Geofood nemzetközi védjegyet

2022.04.03

Helyi hírek

Az átadó eseményen bemutatták a hollókői Hotel Castellum konyhájának küldetését és a Vedd a nógrádit! programot is.

Új onkológiai tömbbel lépett szintet Nógrád megye egészségügyi ellátása

2022.03.16

Helyi hírek

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült tömb őszre fog teljes kapacitással működni.