2024.02.29, Csütörtök

Nógrád megye

Határokon és évmilliókon átívelő túra a mucsényi fatörzsbarlanghoz

2024.01.24

Helyi hírek

Család- és kutyabarát téli program a természetben.

Óvatosan közlekedjen, Nógrádban ónos eső eshet

2024.01.17

Helyi hírek

Ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád vármegye területére szerdára a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Nógrádban 6749 fiatal részesült anyagi támogatásban az Ifjúsági Garancia programban

2023.12.18

Helyi hírek

Eredményesen zárult az Ifjúsági Garancia kiemelt munkaerőpiaci program Nógrád vármegyében, ahol a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével 7,788 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból 6749 fiatal részesült anyagi támogatásban - közölte a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-vel.

Nógrád megye a legkevésbé érintett a munkalehetőségek szűkülésében

2023.07.15

Helyi hírek

Nem szűnt meg a munkaerőhiány a második negyedévben sem, de tavalyhoz képest az ország minden részén kevesebb az új munkalehetőség és több a jelentkező - közölte profession.hu.

Anyakönyvvezetők számára rendezett szakmai napot a kormányhivatal

2023.03.25

Helyi hírek

Anyakönyvi szakmai napot rendezett a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a Miniszterelnökség Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság Hatósági Szakigazgatási Főosztályával együttműködésben kedden Salgótarjánban. A Megyeházán tartott szakmai eseményen jelentős létszámban vettek részt a vármegye önkormányzatainak anyakönyvvezetői.

Már Nógrád megyében van a svájcból indult farkas

2023.03.21

Helyi hírek

A Bükki Nemzeti Park munkatársai abban bíznak, hogy megfigyelhetik a fiatal hím ragadozót.

Ünnepélyes bizonyítványátadóval zárult a kormányablak-ügyintézői képzés

2023.03.11

Helyi hírek

Kilencen tettek sikeres vizsgát Nógrádból a kormányablak-ügyintézői képzés hetedik ütemében, amelynek helyi bizonyítványátadó rendezvényét szerda délelőtt tartották Salgótarjánban, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal központi épületében.

Tél Nógrád vármegyében

2023.02.15

Helyi hírek

Jégalakzatok a Szakadás-árokban a Nógrád vármegyei Tar közelében 2023. február 14-én.

Árvíz miatt kitelepített családot fogadott be a Máltai Szeretetszolgálat Ipolytarnócon

2023.01.22

Helyi hírek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét házában helyeztek el egy hattagú családot a Nógrád megyei Ipolytarnócon csütörtökön, miután az Ipoly folyó áradása miatt el kellett hagyniuk az otthonukat - tájékoztatta az MTI-t a szeretszolgálat kommunikációs vezetője.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak Rétságon

2023.01.18

Helyi hírek

A Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak Rétságon, egy bútoripari üzem területén.

Nógrád megyében regisztrálták a legalacsonyabb termőföld árakat 2021-ben

2022.12.31

Helyi hírek

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után, azonban a megyék közül Nógrádban regisztrálták a legalacsonyabb árakat, valamivel több mint egymillió forintos átlagárral - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Négyéves csúcsra gyorsult a termőföldek áremelkedési üteme 2021-ben, a megyék közül Nógrádban voltak a legalacsonyabbak az árak

2022.12.23

Helyi hírek

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Péntekenként zárva tart a Bátonyterenyei Járási Hivatal

2022.12.09

Helyi hírek

Energiatakarékossági okokból négynapos munkahétre tért át a Bátonyterenyei Járási Hivatal, a kormányablak és a Hatósági és Gyámügyi Osztály péntekenként zárva tart, ugyanakkor hétfőtől csütörtökig kibővített ügyfélfogadással működik.

Újabb útszakaszokat korszerűsítenek Nógrád megyében

2022.11.09

Aktuális

Nógrád megyében az elmúlt négy évben több mint huszonhét kilométernyi útszakasz újult meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, idén és jövőre újabb két helyszínen, hét kilométer korszerűsödik.

Újabb járművekkel gyarapodtak az önkéntes mentőszervezetek

2022.10.07

Helyi hírek

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán. A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés a KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében valósult meg.

Véradással életet ment

2024.01.18

Helyi hírek

A személyi igazolvány, lakcím kártya és TAJ-kártya bemutatása után adhatunk vért. 

Tizenharmadik alkalommal indult útnak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adománya

2023.12.20

Helyi hírek

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 13., amikor cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok múlt szerdán útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljusson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Közös gyakorlatot tartottak Nógrád és Pest területi védelmi bizottságai

2023.11.02

Helyi hírek

Egy feltételezett árvíz okozta védekezési helyzet megoldását gyakorolták közösen Pest és Nógrád vármegyék területi védelmi bizottságai múlt héten csütörtökön, Nógrád községben. A védelmi szervezetek a saját ilyen gyakorlataikon túl első ízben rendeztekközös rutinszerzést.

Húsvét - Programok Szentkúton és Ipolytarnócon

2023.04.04

Helyi hírek

Palócföld legismertebb úticéljai, Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással várja a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a szentkúti kegyhely sajtófőnöke kedden.

A vármegyék többségében nőtt az ipari termelés 2022-ben, de Nógrádnak még van hova fejlődnie

2023.03.24

Gazdaság

A termelés volumene tavaly a vármegyék többségében és a fővárosban is nőtt, de a gazdasági szervezetek beruházásai mindössze hét vármegyében haladták meg az előző évit - derül ki a KSH Fókuszban a vármegyék, 2022. I-IV. negyedév című kiadványából.

Csaknem ezerötszáz tűzesethez riasztották 2022-ben Nógrád vármegye tűzoltóit

2023.03.12

Helyi hírek

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységét értékelte Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, tűzoltósági főtanácsos március 8-án Salgótarjánban. Csaknem ezerötszáz tűzesethez és több, mint kilencszáz műszaki mentéshez riasztották 2022-ben Nógrád vármegye tűzoltóit.

Szünetel az okmány- és járműügyintézés március 7-én

2023.03.05

Helyi hírek

Az ország valamennyi kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmányirodák pedig zárva tartanak március 7-én, kedden.

Nógrádban mérték az idei január leghidegebb reggelét hétfőn

2023.02.02

Helyi hírek

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Áradás miatt járhatatlanná vált a Csécsére vezető út Nógrádban

2023.01.20

Helyi hírek

A Szuha patak áradása miatt teljes szélességében lezárták a 21-es főútról Csécsére vezető utat csütörtökön Nógrád vármegyében, az út járhatatlanná vált - közölte az MTI-vel a rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője.

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

2023.01.01

Helyi hírek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket veszik át az év végén.

A tűzoltók 368 helyen dolgoztak karácsonykor

2022.12.29

Aktuális

A salgótarjáni Karancs-kilátó környékéről is érkezett segélyhívás.

Ónos esőre figyelmeztetnek, Nógrádban is vigyázni kell

2022.12.16

Helyi hírek

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat, de Heves és Nógrád lakóinak is érdemes óvatosan közlekedniük.

Kétezer Nógrád megyei lakos munkavállalását segíti az új foglalkoztatási paktum

2022.11.12

Helyi hírek

Elindult a "Nógrád megyei foglalkoztatási paktum Plusz", amelynek keretében hat év alatt összesen 3,2 milliárd forintot fordítanak a megyében élők foglalkoztatási helyzetének javítására. A programot Nógrád Megye Önkormányzata, a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közösen valósítja meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében biztosított támogatásból.

Nógrád megyei polgárőrök munkáját ismerték el

2022.10.20

Helyi hírek

Az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában a napokban megtartott ünnepségen több Nógrád megyei polgárőr is rangos elismerést vehetett át.

Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól

2022.09.20

Helyi hírek

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.