2022.11.29, Kedd

Nógrád megye

Nógrád megyei polgárőrök munkáját ismerték el

2022.10.20

Helyi hírek

Az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában a napokban megtartott ünnepségen több Nógrád megyei polgárőr is rangos elismerést vehetett át.

Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól

2022.09.20

Helyi hírek

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Több mint tízmilliárd forint segíti a fejlesztéseket Nógrád megyében

2022.08.09

Helyi hírek

A településeken javulhatnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások.

A Volán buszaival Salgótarjánról is könnyebben elérhető a Balaton

2022.06.17

Helyi hírek

Az idei nyári menetrend célja, hogy a Balaton felé ne csak Budapestről kínáljanak megbízható, ütemes kiszolgálást, hanem kihasználva, hogy a MÁV és a Volán már egy cégcsoportban működik, az ország minden tájáról biztosítsanak oda eljutási lehetőséget - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Összemérték tudásukat Nógrád önkéntes tűzoltói

2022.05.22

Helyi hírek

Idén Bujákon került megrendezésre az önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye. Az esemény szervezői a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Buják Község Önkormányzata, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület voltak.

Lassan járj, tovább érsz!

2022.05.04

Helyi hírek

A sebességhatárok betartásának fokozott ellenőrzésére számíthatnak a járművezetők Nógrád megyében május elején.

Újabb Nógrád megyei termelők nyerték el a Geofood nemzetközi védjegyet

2022.04.03

Helyi hírek

Az átadó eseményen bemutatták a hollókői Hotel Castellum konyhájának küldetését és a Vedd a nógrádit! programot is.

Új onkológiai tömbbel lépett szintet Nógrád megye egészségügyi ellátása

2022.03.16

Helyi hírek

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült tömb őszre fog teljes kapacitással működni.

Nógrád megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el szombattól

2022.02.28

Helyi hírek

A csapadékszegény időjárás miatt szombattól a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendelt el Nógrád megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Hajdú-Bihar megyében, és fennmarad a korábban elrendelt tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

Közel 170 hektárnyi területen létesít új erdőt az Ipoly Erdő Zrt.

2021.12.13

Helyi hírek

Jövőre az országos programban további 40 hektár telepítést végez az Ipoly Erdő Zrt. köztük Pest és Nógrád megye területén is.

Többet érnek a termőföldek: Nógrádban és Borsodban nőttek leginkább az árak

2021.12.10

Helyi hírek

Tavaly tovább, 6,6 százalékra gyorsult a drágulás a magyar termőföldpiacon, és bár az áremelkedés üteme meghaladta a 2019-est, de továbbra is alatta maradt a korábbi évekre jellemzőnek - közölte a Takarék Csoport pénteken az MTI-vel.

Elismerésben részesültek a hősies közutasok

2021.11.10

Helyi hírek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. útüzemeltető négy munkatársa, 2021. szeptember 22-én, a kora délutáni órákban, Nógrádmegyer belterületén közlekedtek a következő munkaterületük felé, amikor észlelték, hogy az egyik lakóház tetőszerkezete füstöl.

Varga Judit: Áldozatsegítő Pont nyílt Salgótarjánban

2021.10.27

Helyi hírek

Az új Áldozatsegítő Pont jelentősen elősegíti a hatékonyabb áldozatsegítést Nógrád megyében, idővel nagyobb központ is nyílhat.

Nógrád megint letette a névjegyét az első igazán fagyos éjszakán

2021.10.15

Helyi hírek

A fagyból egyedül a Nyugat-Dunántúl maradt ki, ahol az alacsony szintű rétegfelhőzet gátolta meg a felszín erős lehűlését.

Nyolc kormányhivatali épület újult meg Nógrád megyében

2021.09.29

Helyi hírek

A cél az eddiginél is hatékonyabb és professzionálisabb közigazgatás kialakítása.

Újabb járművekkel gyarapodtak az önkéntes mentőszervezetek

2022.10.07

Helyi hírek

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán. A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés a KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében valósult meg.

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

2022.08.12

Helyi hírek

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes

Egy nap alatt kétszer is oltaniuk kellett a tűzoltóknak

2022.08.05

Helyi hírek

Július 2-a óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén.

Évek óta kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

2022.06.02

Helyi hírek

Május második felében elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Érettségi - Angol írásbeli vizsga Salgótarjánban

2022.05.05

Helyi hírek

Diákok a középszintű angol írásbeli érettségi vizsga előtt a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban 2022. május 5-én. Az angol közép- és emelt színtű írásbelikkel megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.

Jelentős mennyiségű világháborús robbanóeszköz került elő egy Nógrád megyei családi ház kertjéből

2022.05.03

Helyi hírek

Jelentős mennyiségű világháborús robbanóeszköz került elő egy kállói családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen a napokban - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede szombaton a Facebook-oldalán.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.24

Aktuális

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Mi történt az új lakások országos és Nógrád megyei piacán?

2022.03.02

Gazdaság

Változást hozott a múlt év az új lakások piacán. 2021-ben összesen kevesebb mint 20 ezer lakást adtak át Magyarországon, 29 százalékkal kevesebbet, mint 2020-ban. Ugyanakkor a lakásépítési kedv fokozódott, összesen közel 30 ezer lakásépítési engedélyt adtak ki, ami 33 százalékos éves növekedésnek felel meg.

Romlott a levegő minősége az ország több pontján, köztük Nógrádban is

2022.01.26

Helyi hírek

A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható javulás a levegőminőség alakulásában.

Nógrádon is tovább emelkedtek a szántóterületek árai tavalyhoz képest

2021.12.11

Helyi hírek

2 millió forint feletti fajlagos árakon cseréltek gazdát a szántók Békés és Tolna megyében, ahol 2,14 millió, illetve 2,09 millió forint körül alakultak az árak hektáronként.

December 20-tól lehet benyújtani a lakossági napelemes pályázatokat Nógrádban

2021.12.08

Helyi hírek

Az első nagyszabású, több mint 201 milliárd forint keretösszegű, lakosságnak szóló klímavédelmi felhívásban a családi házak napelemes rendszerének telepítéséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtés korszerűsítéséhez és akkumulátor telepítéséhez lehet támogatást igényelni.

Nógrád megye is jól jár az M30-as autópályával

2021.11.05

Helyi hírek

"Magyarország öt évvel a teljes folyosó kiépítésének 2026-os határideje előtt, elsőként adta át a Via Carpatia közép-európai gyorsforgalmi korridor összes, területére eső szakaszát. Az M30 közelmúltban forgalomba helyezett befejező elemével az országrész észak-déli irányban is magas minőségű közutakon járható át. A tengeri kikötőket összekapcsoló, ipari térségeket felfűző nemzetközi útvonal Borsodban is élénkíti a gazdasági fejlődést" - fejtette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónáról szóló találkozón csütörtökön Miskolcon.

Jelentős toborzási hullám a hazai munkaerőpiacon a harmadik negyedévben

2021.10.19

Aktuális

Csökkenést az ország egyetlen megyéjében sem tapasztaltak, a kevesebb hirdetést feladó Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye is 40-50 százalékkal meghaladta az előző évi eredményeket.

Szakmai járőrversenyt szerveztek Nógrád megyében

2021.09.30

Helyi hírek

A rendezvény célja az állomány mentális és fizikális terhelés alatt történő biztonságos fegyverkezelésének fejlesztése.

Bővült a katasztrófavédelem nógrádi tiszti kara

2021.09.05

Helyi hírek

A megyéből hárman kapták meg első tiszti kinevezésüket.