2019.02.18, Hétfő

Nógrád megye

Jövő héten is célba veszik Nógrád megyét az adóellenőrök

2019.02.07

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. február 11. és 15. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Egységesítik az ügyészségi nyomozást

2019.01.25

Aktuális

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség illetékességébe tartozik a főváros, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye.

Sokára fizetik ki számláikat a nógrádi cégek

2019.01.22

Aktuális

Az átlagos késés a Bisnode tavaly év végi adatai szerint Nógrád megyében volt a legmagasabb, 28 nap. A legtöbbet, 52 napot Nógrád megyében kellett várni arra, hogy egy cég a pénzéhez jusson.

A magyar kultúra napi programok Nógrád megyében

2019.01.18

Kultúra

A programok sorában lesz színházi előadás, jubileumi fotókiállítás és versmondó verseny is.

Vörös kód figyelmeztetés lépett életbe Nógrádban

2019.01.11

Aktuális

Nógrád megyére az extrém hideg miatt adtak ki figyelmeztetést. Itt a hőmérséklet akár mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedhet.

Nógrádra várják a legtöbb havat

2019.01.07

Aktuális

Kedd éjfélig 10-15 centiméter fölötti friss hóréteg valószínű.

Az egyéni vállalkozókat ellenőrzi a NAV Nógrádban

2019.01.05

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága adóellenőrei 2019. január 7. és 13. között fordulónapi leltárellenőrzések helyszíni leltárfelvételét végzik a megyei illetékességű egyéni vállalkozóknál.

Jövőre mérséklődő drágulást várnak a lakáspiacon

2018.12.28

Aktuális

A megyeszékhelyek közül Debrecen, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár és Veszprém a legdrágább a 360-380 ezer forint körüli, Salgótarján pedig a legolcsóbb a 118 ezer forintos átlagárral négyzetméterenként.

Új adókedvezményt vezet be az országban elsőként Balassagyarmat

2018.12.14

Gazdaság

Sajtótájékoztatón ismertette Medvácz Lajos polgármester, hogy az országban először jövő januártól bevezetik a település összes vállalkozójára vonatkozó beruházási adókedvezményt a helyi iparűzési adó tekintetében.

Fejlesztik Salgótarján 150 éves kórházát

2018.12.13

Aktuális

A korszerűsítés során megépül a helyi onkológiai központ, megújul a sürgősségi betegellátó osztály, valamint létrehoznak egy kórházi ellátásokat összekötő mintaprojektet is.

Két új híd épül a magyar-szlovák határszakaszon

2018.12.11

Aktuális

Két új híd épül a magyar-szlovák határszakaszon: a közös államhatáron Őrhalom és Ipolyvarbó között közúti, Dunakiliti és Doborgaz között pedig kerékpárosok és gyalogosok közlekedésére szolgáló híd létesül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel kedden.

Javult a fizetési hajlandóság Nógrád megyében

2018.12.10

Aktuális

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya az idén, ugyanakkor az átlagos fizetési késedelem hossza emelkedett a Bisnode Magyarország Kft. harmadik negyedéves adatai alapján.

Az elvándorlást csökkentheti a hazai falvak támogatása

2018.12.06

Aktuális

A Magyar falu programban több mint 2800 falut támogat a kormány. A program célja a vidék népességmegtartó erejének fenntartása, az életminőség javítása és a közszolgáltatások elérhetőségének megteremtése.

Fördős Attilát választották a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás elnökének

2018.12.03

Aktuális

Fördős Attilát, Vác polgármesterét választotta elnökének az Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás december 1-jén megtartott taggyűlésén.

A vállalkozóvá válást segítő program legnagyobb értéke, hogy a kistelepülések fiataljait is elérte

2018.11.22

Aktuális

A régió három megyéjének (Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén) településeiről Vilmánytól, Mogyoróskán át Bercelig voltak jelentkezők. Közülük is 18 fiatal Miskolcról, tíz Egerből, öt Encsről, nyolc Salgótarjánból, többen Mezőkövesdről, kisebb városokból általában kettő-kettő.

Nógrádban is átlépte a járványküszöböt az influenzások lakosságaránya

2019.01.31

Aktuális

Január negyedik hetében a megelőző hét naphoz képest majdnem megtriplázódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a megyében.

Markánsan emelkedik a betegek száma, de Nógrádban még nincs influenzajárvány

2019.01.25

Aktuális

Az influenza figyelőszolgálatban részt vevő nógrádi orvosok jelentései alapján az idei év harmadik hetében 228 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az előző héthez képest közel duplájára nőtt a betegek száma Nógrádban.

Folytatódik a "SuliMoped" Nógrád megyében is

2019.01.21

Aktuális

A képzés első napján hatvan diák vett részt.

Egyre többen influenzásak

2019.01.15

Aktuális

Január első hetében nem emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az országban, ugyanakkor arányaiban több esetnél mutatták ki, hogy valóban influenzavírusok voltak felelősek a panaszokért.

Orvosi rendelővel és óvodával is gazdagodhatnak a falvak

2019.01.08

Aktuális

A februárban induló pályázat 75 milliárd forinttal támogatja az egyházi tulajdonú épületek felújítását, az önkormányzatok pedig bölcsődék, óvódák, orvoslakások építésére és orvosi eszközök beszerzésére is pályázhatnak.

Folyamatos a toborzás Nógrádban

2019.01.07

Aktuális

A rendőrök továbbra is várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

Együttműködik a besztercebányai megyei és a nógrádi önkormányzat

2019.01.04

Aktuális

Idén az Ipoly két hídjának újjáépítése is megkezdődhet, január közepén pedig besztercebányai támogatással síbusz indul Salgótarjánból négy közép-szlovákiai sípályára.

Támogatásban részesültek Nógrád önkéntes mentőszervezetei

2018.12.17

Aktuális

Idén öt önkéntes mentőszervezet és huszonhárom önkéntes tűzoltó egyesület jutott Nógrád megyében pályázati támogatáshoz központi forrásból, összesen több mint húszmillió forint értékben. A pályázaton elnyert eszközök átadására ma került sor Salgótarjánban.

Fölszállott a páva - A második középdöntővel folytatódik a tehetségkutató

2018.12.14

Aktuális

A második középdöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó Osztálya az MTI-t.

Átadták BYD első, magyarországi megrendelésre készült elektromos buszát Salgótarjánnak

2018.12.13

Aktuális

Átadták a BYD első magyarországi megrendelésre készült elektromos buszát Salgótarján Város Önkormányzatának, a jármű a kínai vállalat tavaly felavatott komáromi gyárában készült és januárban áll forgalomba a nógrádi megyeszékhelyen.

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban

2018.12.11

Aktuális

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek szombaton Salgótarjánban az idén történelmi emlékhellyé nyilvánított December 8. téren.

Nógrádban is elkezdte a karácsonyi ellenőrzéseket az adóhivatal

2018.12.07

Aktuális

Elsősorban a vásárokon, piaci kitelepüléseken szezonális árukat – fenyőfát, szaloncukrot, édességet, játékot, hal- és húsárut – értékesítők számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére.

A szántóföldek hektáronkénti átlagára Nógrád megyében volta a legalacsonyabb

2018.12.04

Gazdaság

Kevesebb termőföld cserélt gazdát tavaly, mint az előző évben, miközben az árak emelkedése - az előző évinél lényegesen kisebb ütemben - folytatódott, és a földbérleti díjak is nőttek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal összefoglaló kiadványából.

Salgótarjánban legalacsonyabbak a lakásárak

2018.11.26

Aktuális

Az Otthon Centrum közlemény szerint az árak a régi iparvárosokban a legalacsonyabbak. Salgótarjánban, Komlón és Ózdon lehetett idén a legkevesebb, 70 ezer és 90 ezer forint közötti négyzetméteráron panelhez vagy téglalakáshoz jutni idén.  

Nógrádi pénztárgépek a középpontban

2018.11.11

Aktuális

Kiemelten ellenőrzi a NAV a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.