2024.10.24, Csütörtök
Kul-túra - Zenés nyári este a Dornyay Turistaháznál
Fotó: salgoremek.hu és illusztráció unsplash.com

Kul-túra - Zenés nyári este a Dornyay Turistaháznál

Forrás: salgoremek.hu

2024.08.08. 11:30

Vers, zene, kiállítás, előadás, természet - különleges programra várják az érdeklődőket.

Augusztus 9-én különleges, kultúrával és természettel teli délutánra és estére várják a líra és a zenebarátokat a Dornyay Turistaháznál!

A program a következők szerint alakul:

15.00 - Barangoló Verstúra:

A program a gyönyörű erdei útvonalakon indul, ahol a résztvevők Petőfi Sándor verssorain keresztül fedezhetik fel a természet szépségeit. Ez a különleges túra nemcsak a testet, de a lelket is megmozgatja, hiszen irodalmi élményekkel gazdagítja a résztvevőket.

16.00 - Előadás a nógrádi geocsodákról:

A délután folytatásaként egy lenyűgöző előadáson ismerkedhetnek meg a nógrádi geocsodákkal a felújított Dornyay Házban. Az előadás során bepillantást nyerhetnek a térség természeti és kulturális kincseibe, amelyek méltán teszik Nógrádot egyedivé.

 

 

18.00 - Talamba Ütőegyüttes koncertje:

Az est megkoronázásaként a Liszt Ferenc-díjas Talamba Ütőegyüttes lép színpadra. A művészek varázslatos dallamokkal töltik meg az estét, egyedi zenei élményt nyújtva a közönségnek. 

Kísérőprogram - Fotókiállítás:

A kultúrában gazdag délután során megcsodálhatják Gecse Lászlóné „Pillanatok a természetben” fotókiállítását. A művészi fényképek a természet csodálatos pillanatait örökítik meg, inspiráló látványt nyújtva a látogatóknak.

KultúraNógrád megyeDornyay Turistaház