2024.05.30, Csütörtök
Mátraverebély-Szentkúton tanácskoztak a határvédelemről
Fotó: police.hu

Mátraverebély-Szentkúton tanácskoztak a határvédelemről

Forrás: police.hu

2024.05.09. 08:05

Magyar-szlovák határmegbízotti értekezletet tartottak Nógrád vármegyében.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a Nyitra Kerületi határmegbízott-helyettesét - számolt be az eseményről a police.hu.

 

 

Mátraverebély-Szentkúton tanácskoztak a határmegbízottak

Magyarország 2. számú határszakaszának határmegbízottjai tartottak egyeztetést a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely Szent Anna konferencia teremben május 7-én, Magyarország és a Szlovák Köztársaság közös határszakaszának vonatkozásában.
A munkaértekezleten részt vettek a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviselői, akik a Nyitra és Besztercebánya Kerületek határmegbízottjait fogadták.

 

 

Együttműködési megállapodás született a felek között

A résztvevők értékelték a közös államhatár érintett szakaszainak migrációs helyzetét, valamint a bűnügyi és rendészeti szervek együttműködését. Egyetértettek abban, hogy a magyar-szlovák közös járőrszolgálatok során szerzett tapasztalatok kedvezőek, így erre továbbra is számíthatnak a határ mindkét oldalán élők.
A rendőri vezetők az értekezlet végén közös nyilatkozat aláírásával és elfogadásával biztosították a határmenti együttműködés zavartalanságát. Ez a munkakapcsolat fokozza a magyar-szlovák államhatárt illegálisan átlépőkkel szembeni fellépés hatékonyságát, valamint segíti a hatályos jogszabályok, egyezmények alapján indított eljárások lefolytatását, intézkedések végrehajtását.

Helyi hírekNógrád megyehatármegbízotti értekezletNógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság