2020.10.01, Csütörtök

Nógrád megye

Salgótarjánban nyit gyárat a Bumchun Hungary

2019.07.29

Aktuális

Fekete Zsolt polgármester november óta tárgyalt a Bumchun Hungary-vel, amely többszáz új munkahelyet teremt Salgótarjánban.

200 munkahelyet teremt Salgótarjánban a Bumchun Precision új gyára

2019.07.26

Gazdaság

Magyarországon építi meg 13,3 milliárd forintból az első külföldi gyárát a dél-koreai Bumchun Precision - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

Bátonyterenyén gyakorlatozott a magyar DVI egység

2019.07.24

Aktuális

A modern kriminalisztika területén jártas szakemberek tartottak háromnapos elméleti és gyakorlati képzést Bátonyterenyén június 19–21. között.

Tarnóczi Jakab a legígéretesebb színházi pályakezdők között!

2019.07.24

Kultúra

Múlt héten hozták nyilvánosságra, kiket jelöltek a 2018/2019-es színházi évad teljesítménye alapján a Színikritikusok Díjára, melyet idén már 40. alkalommal adnak át szeptember végén.

Robinson Szigeteken horgásztak a Nógrád megyei tűzoltók

2019.07.23

Aktuális

Hatodik alkalommal rendezték meg a napokban a Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt – ezúttal Szécsényben, a Robinson Szigeteken. A tűzoltók július tizenhatodikán délelőtt a megnyitót, majd a sorsolást követően kezdték el a huszonnégy órán át tartó halhajszát.

Csökken a működő cégek száma Magyarországon, Nógrádban viszont nőtt

2019.07.22

Aktuális

Több mint nyolcezer céggel kevesebb működött Magyarországon 2019 második negyedév végén, mint egy évvel korábban - közölte a Bisnode Magyarország Kft. negyedéves elemzése alapján hétfőn az MTI-vel.

A ceredi anzix a 24. Nemzetközi Kortárs Művésztelep témája

2019.07.19

Aktuális

A ceredi anzix a Cereden zajló 24. Nemzetközi Kortárs Művésztelep témája, a képzőművészek idén azt a képet alkothatják meg, amely rajtuk keresztül mutatja meg a művésztelepnek helyet adó Nógrád megyei falut - tájékoztatta az MTI-t a művészeti vezető pénteken.

Nógrád megyében is zajlik a parlagfüves területek ellenőrzése

2019.07.02

Helyi hírek

A parlagfű elleni közérdekű védekezés alapvetően a földhasználó kötelezettsége. A parlagfűvel fertőzött területek földhasználói pénzbírsággal büntethetőek.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a Nav Nógrád megyében

2019.06.26

Aktuális

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a zöldség- és gyümölcskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Újra meghívást kapott a Vidéki Színházak Fesztiváljára a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2019.06.24

Kultúra

A POSZT után a második legnagyobb szakmai seregszemlét szeptember 2. és 8. között rendezi Budapesten a Thália Színház, s a nógrádi teátrum igen illusztris színházak és előadások közé kapott meghívást; a Tarnóczi Jakab által rendezett, 2018 nyarán bemutatott Az eltört korsó mindjárt a második napon látható lesz.

Rendőrségi programokkal 400 salgótarjáni diákot készítettek fel a nyárra

2019.06.17

Aktuális

Bűn- és balesetmegelőzési előadásokkal készítették fel a gyermekeket a vakációra Salgótarjánban.

Szombaton kezdődik a Bánki Nyár

2019.06.13

Aktuális

Szombaton kezdődik a Bánki Nyár rendezvénysorozata, amelynek keretében augusztus közepéig sporteseményekkel, színházi estekkel, koncertekkel és hajómodell-világbajnoksággal is várják a Nógrád megyei településre látogatókat.

"Közeledik a család" - megyei döntő

2019.06.03

Aktuális

Nógrád megyét a Herencsény család fogja képviselni a versenysorozat országos döntőjén.

Tűzoltóautó, locsolkodás és Brúnó kutya-gyerekzsivajtól voltak hangosak a tűzoltólaktanyák

2019.05.30

Helyi hírek

Szombaton ismét kacagással teltek meg a szertárak: valamennyi hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, illetve önkéntes egyesület életébe tekinthettek be kicsik és nagyok gyermeknap alkalmából.

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte az Émász

2019.05.21

Aktuális

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében mintegy 700 ezer lakossági és ipari fogyasztót árammal ellátó Észak-magyarországi Áramszolgáltató idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, 1894-ben gyulladtak fel a villanyvilágítás első fényei Észak-Magyarországon; a jubileum alkalmából kedden ünnepséget tartott a cég Miskolcon.

Harmadfokú helyi vízkárelhárítási készültséget rendelt el Balassagyarmat polgármestere

2019.07.27

Aktuális

A tegnapi és az elkövetkező napokban várható rendkívüli esőzések miatt Medvácz Lajos polgármester elrendelte a harmadfokú helyi vízkárelhárítási készültséget.

Szűrőbuszok járják az ország hátrányos helyzetű településeit

2019.07.25

Aktuális

"Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" címen országos kampányt indított a kormány a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a hátrányos helyzetű településeken élők egészségéért. A program első állomásaként Rimócon ingyenes szűrővizsgálatokkal és a prevenciós szolgáltatásokkal várták a lakosságot a szűrőbuszokon kedden és szerdán.

Jól halad Salgótarjánban a Meredek úti Pitypang óvoda felújítása

2019.07.24

Aktuális

Folynak a belső munkálatok, és már a nyílászárók cseréje is megtörtént.

Új CT-t adtak át a balassagyarmati kórházban

2019.07.23

Aktuális

Új CT-t adtak át kedden a balassagyarmati Kenessey Albert Kórházban.

Hamarosan kisvonat áll szolgálatba Salgótarjánban

2019.07.22

Aktuális

Fekete Zsolt polgármester osztotta meg Facebook-oldalán, hogy az önkormányzat vásárolt egy kisvonatot, amely alkalmas lesz arra, hogy a Salgótarjánt körülvevő páratlan természeti környezetet megmutassák a turistáknak is.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a Nav Nógrád megyében

2019.07.22

Aktuális

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Palóc Hagyományéltető Napok Balassagyarmaton

2019.07.18

Kultúra

Palóc Hagyományéltető Napokat, benne Szent Anna tiszteletére tartott búcsút rendeznek a Nógrád megyei Balassagyarmaton péntektől vasárnapig.

Palóc Fesztivál és Betyártalálkozó lesz Béren

2019.06.26

Aktuális

A IV. Palóc Fesztivált és II. Betyártalálkozót rendezik meg szombaton a Nógrád megyei Bér községben.

Csend Háza épül Szentkúton, a nemzeti kegyhelyen

2019.06.25

Aktuális

Csend Háza elnevezéssel a zarándokok számára elvonulást, elcsendesedést, a hitélet teljesebb megélését szolgáló intézmény épül ősztől a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, a zarándokközpont kiegészítő épülete 2020 végére készül el - közölte a kegyhelyigazgató hétfőn az MTI-vel.

Közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében

2019.06.22

Aktuális

A biztonságos közlekedés, a balesetek megelőzése a fő célja az ismétlődően megtartott közúti közlekedési ellenőrzésnek.

Viharral búcsúzott a hét Nógrádban

2019.06.17

Aktuális

Tegnap a megye jelentős részén a viharkárok adtak munkát a tűzoltóknak. A műszaki mentések során kidőlt fákat és leszakadt faágakat kellett eltávolítani az egységeknek.

Könyvhét - Programok Nógrád megyében

2019.06.12

Kultúra

Irodalmi műsor, könyvbemutatók, családi programok szerepelnek az ünnepi könyvhét rendezvényeinek sorában Salgótarjánban és Balassagyarmaton.

A fagyizókat ellenőrzik a revizorok Nógrádban

2019.05.31

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. június 3. és 7. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás

2019.05.22

Aktuális

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megyében is - jelentette be a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szolnokon.

Virágzik a bíborhere Nógrádban

2019.05.20

Aktuális

Háttérben a karancssági Szent István király templom.