2024.06.17, Hétfő
Salgótarján - Új munkahelyek létesülnek az üzem fejlesztésével
MTI/Komka Péter

Salgótarján - Új munkahelyek létesülnek az üzem fejlesztésével

MTI

2024.05.22. 09:22

Egy horizontális fúró-maró gép átadásával kétmilliárd forintos fejlesztés-sorozatot zárt le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. - jelentette be a cég vezérigazgatója a beruházást és annak legjelentősebb elemét avató ünnepségen.

Sipos András kiemelte: a vállalat jelenlegi 70 fős dolgozói létszámán túl további 50-60 új munkahelyet teremt a 144 millió forintos kormányzati támogatással, mintegy 600 millió forintból megvásárolt fúró-maró gép üzembe állítása.
A bő két év alatt megvalósult, mintegy 2 milliárd forintos fejlesztés-sorozatot további 100 millió forintos állami támogatás is segítette - tette hozzá jelezve: a beruházásoknak köszönhetően új eszközökkel bővült a géppark, elkészült a gyártócsarnok energetikai korszerűsítése és a munkahelyi körülményeket is komfortosabbá tették.  

 

 

Elmélyülő partnerséget hoz a fejlesztés
 

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője felidézte: Salgótarján egykor dinamikusan fejlődő iparváros volt, amelyet a nehézipar és a szénbányászat tartott el. A rendszerváltást követően azonban sok nagy múltú céget eladtak, illetve felszámoltak. Ám volt néhány, amelyet sikerült megmenteni, ezek közé sorolta a hajdani Vegyépszert, amely az elmúlt időszakban SVG-Hungary Gépgyár Zrt. néven lépett fejlődő pályára. Az ilyen beruházásokat nem csupán Salgótarjánban, de Nógrád egészében meg kell becsülni - hangoztatta Becsó Zsolt.

 

 

Thomas Romanowicz, az SVG stratégiai partnere, a világ legnagyobb alagútfúró gépeket gyártó, németországi székhelyű Herrenknech AG cég beszerzési vezetője az eseményen bejelentette:

a jövőben az eddigieknél nagyobb és igényesebb, 10 tonnát meghaladó tömegű és 2755 milliméter átmérőjű termékük gyártásában is együttműködnek a salgótarjáni vállalattal.


Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. az egykori Salgótarjáni Vegyipari Gépgyár - Vegyépszer - utódjaként kezdte meg működését 2015-ben. A társaság nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyméretű hegesztett, forgácsolt szerkezetek, tartályok gyártása területén. Gépparkjuk alkalmas a darabolástól a hegesztésen át a forgácsolásig, illetve akár a festésig minden technológiai feladat végrehajtására.

GazdaságSalgótarjánSVG-Hungary Gépgyár Zrt.fejlesztésNógrád megye