2021.01.20, Szerda

Nógrád megye

Országos betöréssorozat miatt emelt vádat a salgótarjáni ügyészség

2018.06.28

Aktuális

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy 44 éves, többszörös visszaeső férfi ellen, aki kilenc megyében követett el betöréses lopásokat - közölte a Nógrád megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Erdélyi Zsuzsannára és Rejtő Jenőre is megemlékeznek Nógrád megyében

2018.06.20

Balassagyarmaton Erdélyi Zsuzsanna néprajztudósra, Szécsényben Rejtő Jenő íróra emlékeznek a Múzeumok éjszakája programjain, Salgótarjánban a föld alatti bányamúzeumban tartanak tárlatvezetést szombaton.

Drogkereskedőt fogtak el Nógrád megyében

2018.06.15

Drogkereskedőt fogtak el a Nógrád megyei Bátonyterenyén, a rendőrség adatai szerint a 44 éves férfi nagy mennyiségű kokaint értékesített - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Szabadon engedték a kóborló medvét a szlovák-magyar határ közelében

2018.06.14

A medve elengedésének helyszíneként olyan területet választottak ki a természetvédelmi szervezetek szakemberei, amely távol van a lakott településektől, tradicionális medveélőhely, ahol stabil medvepopuláció él és a szlovákiai medveállománnyal is szerves kapcsolatban áll.

Nógrádi rendőröket, pedagógusokat és polgárőröket jutalmaztak

2018.06.05

Aktuális

Elismerést kapott a hat rendőrkapitányság legjobb „iskola rendőre” és a munkájukat segítő pedagógusok és polgárőrök.

Kiderült kik a legügyesebb alkotók Nógrád megyében

2018.05.27

Óvodások és iskolások összesen ötszáznyolcvanegy alkotással vettek részt a versenyben, s mostanra az eredményeket is kihirdették.

Nógrád megyei résztvevői is lesznek a TérTáncKoncertnek

2018.05.21

Brahms Magyar táncai is megszólalnak a Budapesti Fesztiválzenekar szabadtéri TérTáncKoncertjén Fischer Iván vezényletével június 17-én a Szent István-bazilika előtti téren.

1050 nógrádi diák nyári foglalkoztatását tudják segíteni

2018.05.15

A Nemzetgazdasági Minisztérium „Nyári diákmunka 2018” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít, melynek célja a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése.

Útfelújítások: Nógrádban öt helyen kezdődtek meg a munkálatok

2018.05.08

A HE-DO, a KM Építő és a Swietelsky is részt vesz az észak-magyarországi megye több útjának most megkezdett modernizálásában.

19 program szerepel Nógrádban a Közösségek Hetén

2018.05.04

A május 7-én induló programok célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közösségi kezdeményezések fontosságára.

5 gyönyörű tó Nógrád megyében

2018.04.24

Bár a megye legnagyobb részét erdők, és vulkanikus eredetű dombok, hegyek alkotják, azért itt is találunk olyan helyeket, ahol a békésen pihenhetünk a vízparton.

Az állóképesség javult, a túlsúly továbbra is nagy probléma a diákok körében

2018.04.16

Újra felmérték a hazai tanulókat a MDSZ által kidolgozott Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt keretében, ahol kiderült, hogy Nógrád megyében teljesítettek a legrosszabbul a diákok.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 16. héten

2018.04.14

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Szakmák Éjszakája Nógrád megyében

2018.04.13

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum 9 tagintézményével Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is kapcsolódik az országos rendezvénysorozathoz.

Megint simán fideszes lett Nógrád megye

2018.04.09

Salgótarján választókerületében 4 éve is elég sima Fidesz-győzelem volt. Akkor 37,64%-kal nyert Becsó Zsolt. Viszont két évvel a választások után volt egy nem várt fordulat, amikor az időközi salgótarjáni polgármester-választáson az MSZP jelöltjét választották meg a DK és TVE támogatásával. Azért is volt ez nagy meglepetés, mert a felmérések szoros küzdelmet jósoltak a Fidesz színeiben induló Simon Tibor és ellenfele, Fekete Zsolt között, de végül az MSZP-s hatalmas fölénnyel, 12%-os különbséggel nyerte a választásokat.

Kezdődik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozata

2018.06.28

A szlovákiai Füleken kezdődik szombaton a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozata; a felvidéki városban komoly- és népzenei koncertek, előadások, szakvezetéses erdei séták, gyermekprogramok, helyi ételek és termékek bemutatója várja az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Erejüket, állóképességüket bizonyították a tűzoltók Balassagyarmaton

2018.06.15

Aktuális

Negyedik alkalommal rendezték meg a napokban Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren a Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbáját. A verseny érdekessége, hogy idén már nem csak a felnőttek, hanem a legifjabb generáció is bizonyíthatott…

Nem ért egyet Nógrád megye nevének megváltoztatásával az önkormányzat

2018.06.14

A megyei önkormányzat nem támogatja, hogy Nógrád neve Nógrád-Hont megyére változzon. Az erről szóló határozatot - véleményezési jogukkal élve - csütörtökön hozták meg, és döntésükről tájékoztatják a Miniszterelnökséget.

Nagy valószínűséggel dél felé tart a nógrádi medve

2018.06.08

Nagy valószínűséggel dél felé halad a Tisza vonalában az a medve, amely május végén először Nógrád megyében bukkant fel. Az állatot legutóbb a Csongrád megyei Tömörkénynél látták, majd a csütörtök délelőtti felhőszakadás elmosta nyomát, azóta nem találják - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park az MTI-vel.

A legelhivatottabb sportrajongók Nógrád megyében élnek

2018.06.01

A magyarok több, mint 80%-a eltérő gyakorisággal, de követi a különböző sporteseményeket, a legnépszerűbb sportág a futball.

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

2018.05.25

A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén..

Újra az adórevizorok középpontjában a nógrádi kisboltok

2018.05.18

A NAV vizsgálja a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Virtuális valóságon alapuló turisztikai fejlesztés Nógrád megyében

2018.05.14

AR-LB alapú mobilalkalmazást fejlesztenek a Nógrád-Hont határmenti régióban légi felvételek, történelmi feljegyzések és egyéb források segítségével.

Nógrádban Szügy szervezi a Fülemülék Éjszakáját

2018.05.05

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Hallgassa meg Ön is! Az MME minden év áprilisában és májusában Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket. 

Átvette megbízólevelét Dr. Becsó Károly

2018.04.25

Az Országgyűlési Képviselők 2018. április 8. napján megtartott választásán Nógrád megye 1. számú egyéni választókerületében Dr. Becsó Károly Csabát országgyűlési képviselővé választották meg.

Hétvégén változik a vonatközlekedés rendje

2018.04.20

Április 20-án, pénteken a munkanapra, 21-én, szombaton a péntekre érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Kiábrándultak a magyarok a külföldi használt autókból

2018.04.14

A legtöbben ezúttal is Budapesten (6284 autó) választottak importautót, de Pest megyében (6008 autó) is népszerűek voltak a külföldi, másodkézből vásárolt kocsik, Nógrád megyében (731 autó), Békés megyében (853 autó) és Heves megyében (992 autó) azonban még az 1000 darabot sem érte el a kocsik száma, így ezek a területek zárták ezt a listát.

Nógrádban is elindulnak a teljes körű útfelújítási munkák

2018.04.13

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában két országos útfelújítási program részeként idén mintegy 1200 kilométernyi út teljes körű felújítása indulhat el. A felújítási munkák első körében eddig mintegy 140 szakaszra vonatkozóan adott az elmúlt napokban munkaterületet a társaság a kivitelezőknek, a projektek év végéig ütemezetten, folyamatosan haladnak majd.

Szakmák Éjszakája Nógrád megyében

2018.04.10

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum 9 tagintézményével Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is kapcsolódik az országos rendezvénysorozathoz.

Nógrádi nyertesei is vannak a Zártkerti Programnak

2018.04.03

A megítélt támogatási összegből Béren, Jobbágyiban, Magyargécen, Nógrádsipeken, Palotáson és Somoskőújfalun újulhatnak meg zártkerti területek.