2024.09.16, Hétfő
Ingyenes pályaválasztási tanácsadás Nógrád vármegyében
Illusztráció, unsplash.com

Ingyenes pályaválasztási tanácsadás Nógrád vármegyében

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

2024.08.21. 17:38

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal salgótarjáni Foglalkozási Információs Tanácsadójában szeretettel várják azokat a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, akik bizonytalanok a továbbtanulásukat illetően, vagy szakmájukkal szeretnének elhelyezkedni a munkaerőpiacon, de nem tudják hogyan keressenek megfelelő munkahelyet.

A vármegyei kormányhivatalok szervezetében működő foglalkoztatási szolgálat Magyarország legnagyobb hálózattal rendelkező állásközvetítő szervezetrendszere, amelyhez  vármegyei szinten a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya, járási szinten a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai tartoznak.

 Küldetésünk, hogy ingyenes állásközvetítéssel, szolgáltatásokkal és munkaerőpiaci programok működtetésével támogassuk a foglalkoztatás bővítését, illetve aktívan segítsük az álláskeresőket a megfelelő munkahely megtalálásában, valamint az ellátások és foglalkoztatási támogatások megállapításában.

 Az álláskeresők személyes vagy elektronikus kapcsolattartás útján, a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán vehetik igénybe szolgáltatásainkat, támogatásainkat.

Még nem dolgozott, vagy munkaviszonya megszűnt? Regisztráltassa magát álláskeresőként a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán! Segítünk az álláskeresésben, hogy mielőbb az igényeinek megfelelő munkahelyen dolgozhasson.

Álláskereső az, aki

  • a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik (alap esetben: betöltötte a 16. életévét), és
  • munkát akar és tud vállalni, és
  • oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, és öregségi nyugdíjra nem jogosult, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban nem részesül, és
  • az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony és a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony kivételével munkaviszonyban nem áll és egyéb keresőtevékenységet sem folytat, és
  • elhelyezkedése érdekében az állami foglalkoztatási szervvel együttműködik.

A nyilvántartásba vétel lehetőségei:

Személyesen intézheti, a nyilvántartásba vételhez az alábbi érvényes és eredeti iratokat szükséges magával vinnie a területileg illetékes foglalkoztatási osztályra, ügyfélfogadási időben:

  • személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adóigazolvány
  • iskolai, illetve szakképzettséget igazoló okirat(ok).

Elektronikus úton időpontot kérhet a nyilvántartásba vételhez a https://eugyintezes.munka.hu portálon. A szolgáltatás használatához az alábbi regisztrációs folyamat szükséges:

  • A felületre belépve a tájékoztató elolvasása után a "Tudomásul veszem" gombbal tud továbblépni,
  • a következő képernyőn TAJ számmal, születési dátummal és az édesanya leánykori vezetéknevének megadásával be kell lépni,
  • e-mail cím megadása és megerősítése szükséges,
  • az e-mail címre érkezik egy 8 jegyű kód, ezzel kell ismét belépni, és továbblépés után
  • az "Előzetes nyilvántartásba vételi / ellátás megállapítása iránti kérelem" panelra kell kattintani, majd ezt a következő képernyőn újra megerősíteni.
  • Válasz e-mail érkezik, melyben minden további tudnivalót meg fog kapni, a megadott időpontban jelentkeznie kell a foglalkoztatási osztályon.

Nyilvántartásba vételét ügyfélkapun keresztül, az e-Papír szolgáltatás igénybevételével is indíthatja: A nyilvántartási kérelem nyomtatványt letöltve, a kitöltését követően a https://e-papir.gov.hu szolgáltatáson keresztül ( AVDH hitelesítéssel aláírva) csatoltan küldheti meg az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára. A kérelem nyomtatvány elérhetősége: https://nfsz.munka.hu/cikk/76/Tajekoztato_az_allaskeresokent_torteno_nyilvantartasba_vetelrol

További információ az alábbi linken:
https://nfsz.munka.hu/cikk/3693/Tajekoztato_leendo_ugyfeleink_es_allaskeresok_reszere

Elérhetőségek:

3100 Salgótarján, Alkotmány út 11., Foglalkozási Információs Tanácsadó
E-mail: [email protected]
Telefonszám: 32/795-855 32/521-050

Helyi hírekNógrád megyeálláskereséspályaválasztási tanácsadás