2024.07.15, Hétfő
Elismerés a MÁV-tól a rendőröknek
Fotó: police.hu

Elismerés a MÁV-tól a rendőröknek

Forrás: police.hu

2024.06.21. 13:10

Kábeltolvajokat fogtak el a Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai.

A Magyar Államvasutak Zrt. dolgozóinak bejelentése alapján indult eljárás a Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán jelentős értékre elkövetett lopás bűntett és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt. 2024 februárjában a Nógrádszakál és Litke közötti nyílt vasúti pályaszakasz mellett húzódó, az állomások között lévő 4,5 km hosszú szakaszán a vasúti forgalmat biztosító légvezetéket lopták el. A vezeték fa tartóoszlopaiból összesen 36 darabot láncfűrésszel kivágtak, majd a kidöntött póznákról levágták a vezetéket. Az elkövetők a sínekre döntött oszlopokkal veszélyeztették a biztonságos közlekedést és több mint húsz millió forint kárt okoztak.

 

 

Napokon belül elkapták az elkövetőket

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai, Petrovecz Szilárd rendőr őrnagy, Kocsó-Kovács Zsuzsanna rendőr főtörzszászlós és Hajdu Kornél rendőr főhadnagy a feljelentést követően pár napon belül azonosították az elkövetőket. A három nógrádszakáli férfit a rendőrök március 6-án lakásaikon elfogták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

 

 

Dícséret és jutalom

A három nyomozót példamutató tevékenységük elismeréseként a Magyar Államvasutak Zrt. dícséretben és jutalomban részesítette, amelyet a Magyar Államvasutak Zrt. képviseletében Apáti László, a Biztonsági Főigazgatóság, területi vasútbiztonság vezető-helyettese június 19-én a Szécsényi Rendőrkapitányság épületében adott át Petrovecz Szilárd rendőr őrnagy, valamint Hajdu Kornél rendőr főhadnagy részére.

AktuálisSzécsényrendőrség MÁV