2019.11.13, Szerda

Salgótarján

Salgótarjánban is romlott a levegő minősége

2018.11.13

Aktuális

Meghaladta a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) koncentrációja az egészségügyi határértéket, így kifogásolható a városban a levegő minősége.

Salgótarjáni közművelődési szakmai napot szerveznek

2018.11.11

Kitekintő

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodája közművelődési szakmai napra invitálja az érdeklődőket 2018. november 22-én 9.00 órától a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. intézményében.

Mobil térfigyelő kamerákat kapott Salgótarján

2018.11.10

Aktuális

Egyszerűen telepíthető, könnyen elrejthető és egy feltöltéssel akár több hétig is működő kamerákat kapott Salgótarján a városban működő egyik biztonságtechnikai vállalkozástól a Salgótarján Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével. Az átadásra november 7-én a Városházán került sor.

Megújul a piac, megépül a játszóház Salgótarjánban

2018.11.07

Helyi hírek

Jó hírek érkeztek: a pályázat kedvező elbírálásban részesült, így biztossá vált, hogy megújulhat a vásárcsarnok, és megépülhet a várva várt játszóház! - adta hírül Fekete Zsolt polgármester facebook oldalán.

Idén 13 jelentkező volt az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk” ösztöndíjprogramra

2018.11.03

Aktuális

Mindenki rendelkezett az őt később foglalkoztatni kívánó szervezettől szándéknyilatkozattal.

Autodidakta művész alkotások a salgotarjáni Hello Caféban

2018.10.29

Kultúra

Lente Attila debreceni autodidakta művész, aki tűzzel éget portrékat, állatfestményeket fába, bőrre és legújabban csontra is.

Parkour találkozó Salgótarjánban

2018.10.27

Aktuális

A parkour francia eredetű akrobatikus városi sport, amelyben az a versenyző győz, aki a leggyorsabban és leglátványosabb módon jut el egyik pontból a másikba eszközök nélkül, kizárólag önerőből.

Zajlanak a hagyományos városi lakossági fórumok Salgótarjánban

2018.10.26

Helyi hírek

A várhatóan december 11-ig tartó, 18 állomásos fórumsorozat a város minden részét érinti. 

Megháromszorozódott a színházba járók száma Salgótarjánban

2018.10.15

Kultúra

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház 2012-es alapítása óta háromszorosára nőtt a színházba járók száma a városban, az intézmény előadásai a Kárpát-medence minden részére eljutnak.

A szűrővizsgálat néhány percet, a későn diagnosztizált daganat éveket vesz el életünkből!

2018.10.10

Ezzel a jelmondattal rendezte meg a mellrák elleni küzdelem hónapjának salgótarjáni eseményét pénteken a Magyar Rákellenes Liga városi alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Irodalom, kiállítás az őszi könyvtári napok salgótarjáni programsorozatában

2018.10.02

Aktuális

Kiállítással, könyvbemutatóval, író-olvasó találkozóval is várják a látogatókat a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár által szervezett Országos Könyvtári Napok helyi rendezvényein; az intézmény többek között gyaloglást szervez a nők egészségéért, megemlékezik az aradi vártanúkra és "amnesztia hetet" hirdet azoknak az olvasóknak, akik nem vitték vissza időben a könyveket.

Székfoglaló Premier a Zenthe Színházban

2018.09.26

Kultúra

A fordulatokban gazdag, örök érvényű Mefisztó történet éles humorral és kifinomult érzékkel nyúl a férfi-nő kapcsolat, olykor kacskaringós utakon vezető mélységeihez.

15 éves a Palóc Nők a Holnapért Egyesület

2018.09.24

Helyi hírek

Másfél évtized legszebb pillanatait, közös emlékeit idézték fel a Palóc Nők a Holnapért Egyesület találkozóján szeptember 12-én. A fennállásának 15. évfordulóját ünnepelő egyesület Salgótarján egyik legnagyobb létszámú és leghosszabb ideje működő civil szervezete.

Új ultrahang-berendezéseket vett a megyei kórház Salgótarjánban

2018.09.19

Helyi hírek

Az új eszközökkel pontosabb és gyorsabb diagnózist lehet felállítani.

Közel kétszáz pedagógust fogadott a Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ programja

2018.09.05

Aktuális

A Salgótarjáni SZC Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont az új tanévet megnyitó szakmai rendezvénysorozatnak.

10 Ezer Lépés Program Nógrád megyében

2018.11.12

Aktuális

Soron kívüli rákszűrés és rehabilitáció Nógrád megyében.

Zajlik a munka, halad az építkezés Salgótarján közepén is

2018.11.10

Aktuális

Nagyon rossz állapotban volt már a Lakber és a régi Centrum áruház mögötti terület, az Óvoda tér, melyet most felújítanak.

Kék séta az autizmussal élőkért

2018.11.08

Aktuális

A Nógrádi Autizmus Alapítvány és az Abigél Közhasznú Egyesület közös programot szervez november 8-án, amelynek célja a figyelemfelhívás és az autizmussal kapcsolatos tévhitek eloszlatása.

Fókuszban a társasházak tűzvédelme

2018.11.06

Aktuális

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Nemzetközi vonatkozású gyámügyekben tartott szakmai napot Salgótarjánban

2018.10.30

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya az Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Magánjogi Főosztálya, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztálya közreműködésével szervezett szakmai napot a salgótarjáni Megyeházán. Az esemény célja a szakterületen dolgozó szakemberek ismereteinek elmélyítése volt a sok esetben speciális eljárásokkal kapcsolatban.

Egy rossz döntés egy életre szólhat

2018.10.28

Aktuális

„Re-akció” néven interaktív bűnmegelőzési napot tartottak egy salgótarjáni iskolában.

Salgótarjánban is turnéznak az Opera együttesei

2018.10.27

Kultúra

Hét különböző programmal lépnek színpadra a New York-i David H. Koch Színházban a Magyar Állami Operaház együttesei október 30. és november 11. között, valamint folytatódik az Operát az Operából! elnevezésű belföldi turné is.

Salgótarjánban történt a legvéresebb leszámolás

2018.10.25

Helyi hírek

A legvéresebb leszámolás Salgótarjánban történt 1956-ban, ezért az itt élők a forradalom és a decemberi sortűz áldozataira egyaránt emlékeznek - mondta ünnepi beszédében Fekete Zsolt, a város polgármestere az 1956-os szabadságharc évfordulóján rendezett koszorúzási ünnepségen kedden.

Megnyílt Salgótarjánban a vásártéri orvosi rendelő

2018.10.13

Aktuális

A Vásártéren és a környéken élőknek ezidáig hosszú utat kellett megtenni, ha fogorvoshoz, vagy védőnői tanácsadóhoz kellett menniük, amelyekre egyébként is a zsúfoltság volt jellemző.

Önkormányzati díszoklevélben részesültek a salgótarjáni címzetes főorvosok

2018.10.03

Helyi hírek

A díszoklevelet huszonöt címzetes háziorvos kapta meg. A városi önkormányzat szándékai szerint az arra jogosultak a jövőben a Semmelweis-napi rendezvényekhez kapcsolódva vehetik át a díszoklevelet.

Ismét bokszolók lepik meg a salgótarjáni sportcsarnokot

2018.09.27

Kitekintő

Magyarország piacvezető bokszvállalkozása, a Felix Promotion International október 12-én, Salgótarjánban rendezi következő élő televíziós rendezvényét.

A következő helyszíneket érinti a salgótarjáni útfelújítás

2018.09.25

Aktuális

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelezők a közlekedők, valamint az érintett területek lakóinak megértését és türelmét kéri.

Az aktív munkavállalókat már kifizette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolója

2018.09.24

Aktuális

A dolgozók kifizetése 2017 júniusa óta folyamatos, eddig kilenc ütemben fizettek a Bérgarancia Alap igénybevételével.

Okosszélvédőt fejleszt a salgótarjáni üveggyártó

2018.09.12

Helyi hírek

Biztonságosabb és produktívabb utazást célzott meg a Salglass a BME-vel és a TravelSofttal.

A Rádió 1 őrült hármasával találkozhatunk Salgótarjánban

2018.08.31

Kultúra

Sebestyén Balázsék nyakukba veszik az országot ismét!