2020.06.06, Szombat

Salgótarján

Két évtizedes útfejlesztés vált teljessé Nógrád megyében

2019.09.25

Aktuális

A 21-es főút munkálatainak utolsó két szakasza a HE-DO Kft., a KM Építő Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg.

Kiszínesedik a besztercei Gyermekkert ovi is

2019.09.17

Aktuális

A besztercei ovi a mostani munkálatok során többek között mini bölcsivel bővül, és teljesen új, színes külső „ruhát” is kap, mely remélhetőleg elnyeri majd a gyerkőcök tetszését.

Hamarosan műfüves focipályával gazdagodnak a baglyasi gyerkőcök

2019.09.12

Aktuális

Négy helyen épül új, műfüves, óvodások és kisiskolások számára készülő, úgynevezett "Ovi-Foci Pálya" Salgótarjánban, közülük a baglyasaljai tart a legelőrébb.

Elkezdődött a salgótarjáni kisvasút megvalósíthatósági tanulmányának előkészítése

2019.09.10

Aktuális

A jelenlegi tervek paraméterei - így a városi indulási helyszín, ezáltal a nyomvonal és annak hossza - különböznek a 2012-es elképzelésektől, emiatt szükséges a megvalósíthatósági tanulmány, amelynek a tervek szerint a jövő év elejére kell elkészülnie. A feladatra 15 millió forint áll a Nógrád Megyei Kormányhivatal rendelkezésére.

Jelenleg is zajlik a felújítás a salgótarjáni katolikus főplébánia templomban

2019.09.06

Aktuális

Az egyházak közösségfejlesztő munkájukért minden támogatást megérdemelnek, és meg is fognak kapni a jövőben - jelentette ki Soltész Miklós csütörtökön Salgótarjánban, rámutatva: a kormány nagymértékben támogatta az egyházakat az elmúlt években Magyarországon és a Kárpát-medencében.

Salgótarján társulata is fellép a Vidéki Színházak Fesztiválján

2019.09.04

Kultúra

Hétfőn kezdődött el a Vidéki Színházak Fesztiválja a budapesti Thália Színházban, ahol hét nap alatt kilenc előadást láthat a közönség.

Az űrbe repít a Gagarin új homlokzata

2019.08.31

Aktuális

A Sakkozzuk ki! Akciócsoport és a hozzájuk csatlakozó mintegy 80 önkéntes ismételten csodálatosat alkotott, az eredmény pedig egy újabb kiszínesített terület lett Salgótarjánban.

Jótékonysági futamra készül Salgótarján

2019.08.30

Kitekintő

A nagy sikerre való tekintettel szeptember 14-én ismét jelentkezik a SalGO Charity Run, idén ráadásul - Magyarországon először - kerekesszékes akadályversennyel is készülnek a szervezők. A támogatásokból és a nevezésekből befolyt összeggel a Nógrád Megye Mozgásszervi Rehabilitációjáért Alapítványt támogatják.

Szombaton újabb közösségi festés készül Salgótarjánban

2019.08.23

Aktuális

A Sakkozzuk ki! Akciócsoport szervezése és koordinálása mellett, a Szerpentin úti hosszú lépcsősor után újabb közösségi festés során színesedik a város az önkormányzat játszóházépítési és játszótér-felújítási projektje keretében.

Ózd-rali - Csaknem 150 páros indul a hétvégi bajnoki futamon

2019.08.22

Aktuális

Három kategóriában 140 páros adta le nevezését a péntek este kezdődő és vasárnapig tartó Ózd-ralira, a hazai bajnokság idei ötödik versenyére, amelyet Ózd és Salgótarján környékén rendeznek aszfaltburkolaton.

Új körzeti megbízotti iroda Salgótarjánban

2019.08.15

Aktuális

Az ünnepélyes átadásra 2019. augusztus 14-én került sor.

Megújul az eresztvényi madárpark

2019.08.13

Aktuális

Ez a beruházás egy újabb eleme azoknak a fejlesztéseknek, melynek célja, hogy erősítse az ökoturizmust a Salgótarjánban és környékén. A madárpark felújítása és kibővítése beleillik ebbe, hiszen úgy hoz létre lényegében egy teljesen új attrakciót, hogy azzal nem károsítja azt a csodálatos környezetet, ami Salgótarjánt körülöleli.

Salgótarjánban maradásra ösztönzik a fiatal orvostanhallgatókat

2019.08.07

Aktuális

A tavalyi évhez hasonlóan idén is beszélgetést kezdeményezett Fekete Zsolt polgármester a nyári gyakorlatukat a salgótarjáni kórházban töltő orvostanhallgatókkal, hogy vázolja számukra azokat a lehetőségeket, amiket Salgótarján tud kínálni nekik, amennyiben diplomaszerzést követően a városban maradnak dolgozni.

A hétvégén elindult a Salgótarjánt körbejáró kisvonat

2019.08.05

Aktuális

A kisvonatot a várossal kötött közszolgáltatási szerződés alapján a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. üzemelteti. Az üzemeltetés fő helyszíne a salgótarjáni turizmusban kiemelkedő szerepet játszó salgói, eresztvényi térség.

Idén is lesz Salgó Rallye

2019.08.03

Kitekintő

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Ózddal közösen rendez országos rallye futamot Salgótarján augusztus 23-25. között.

A Virtuális valóság és a Kiterjesztett valóság világába kalauzolják a látogatókat

2019.09.24

Aktuális

A Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a műszaki tudományok iránt érdeklődőknek, és csatlakozik az országosan is népszerű Kutatók Éjszakája programsorozathoz.

Csütörtöktől visszatér a mozikba a digitálisan felújított János vitéz

2019.09.16

Aktuális

A felújított rajzfilmklasszikus Salgótarjánban is látható lesz.

Több pénz lesz a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

2019.09.11

Aktuális

Az országban mintegy 300 cégnél nagyjából 30 ezer ember dolgozik ilyen munkahelyeken, emellett a piaci cégek szociális hozzájárulási adókedvezményben részesülnek, ha megváltozott munkaképességűeket alkalmaznak.

Térfigyelő kamera őrzi az Országzászló Emlékhelyet

2019.09.10

Aktuális

Gyönyörű kilátás tárul Salgótarján belvárosára és környékére az Országzászló Emlékhelyről, ám sajnos nem csak a tájban gyönyörködni akarók kedvelt helye a terület, hanem a vandáloké is: gyakorlatilag az átadása óta rendszeresen rongálják az emlékhelyet, folyamatos és költséges helyreállítási feladatokat okozva ezzel.

Megújult Salgótarján fontos köztere

2019.09.05

Helyi hírek

Szélességének és kialakításának köszönhetően a város kvázi új sétálóutcája lett a felújított járda az OTP előtt

Nem fogja elhinni, milyen állatot fotóztak Salgótarján tavában

2019.09.03

Helyi hírek

A tengerben sok van belőlük, és nem szerencsés velük találkozni.

Zárd a nyarat Salgótarjánban a Honeybeasttel

2019.08.30

Helyi hírek

Idén Salgótarjánban lesz a megyei vadász- és horgásznap, valamint a bányásznap is a pálinkaünnep mellett, így augusztus 31-én, szombaton már reggeltől színes programok várják az érdeklődőket a Fő téren.

Macskakövek felhasználásával újult meg Salgótarján ikonikus útja

2019.08.28

Aktuális

Több tucat további út és utca mellett tavaly megújult a város egyik jelentős útja, a Karancs út is az Alkotmány út és a Kővár út között a hozzá kapcsolódó Bányász úttal és Aknász úttal együtt.

Több mint ezer település vett részt a Cselekvő közösségek programban

2019.08.22

Aktuális

Salgótarjánban például a szürke aluljárókat festették ki közösségi együttműködéssel, Varsány pedig saját szokásait elevenítette fel.

Ilyen volt az augusztus 20-ai tűzijáték Salgótarjánban

2019.08.21

Aktuális

Tűzijáték több fotóból összeállított panorámaképen Salgótarjánban a nemzeti ünnepen.

Ettől a beruházástól fellendül az ország elektromos autóinak gyártása

2019.08.14

Aktuális

Világcégek megrendelésére gyártanak majd IT- és mobiltelefon alkatrészeket és elektromos autóalkatrészeket is.

Vérpezsdítő ritmusok a salgótarjáni strandon

2019.08.08

Kitekintő

A Városi Strandfürdőben augusztus 11-én, vasárnap 14 és 16 órától aqua zumba is lesz.

Bajnoki bronzérmet nyert a salgótarjáni Strandépítők

2019.08.06

Aktuális

A hétvégén rendezték meg Bükfürdőn a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság országos döntőjét, ahol a Salgótarjáni Strandépítők KC női csapata egy csodálatos bronzérmet szerzett.

Munkabiztonsági és munkaegészségügyi projektet zárt az iparszövetség

2019.08.05

Aktuális

A projekt keretében tíz helyszínen - Debrecen, Szeged, Nyíregyháza, Szolnok, Békéscsaba, Sopron, Székesfehérvár, Miskolc, Salgótarján, Szarvas - összesen 550 fő részvételével tartottak rendezvényeket, ahol a munkakörülmények javításának, a munkavédelmi szempontok érvényesítésének fontosságára hívták fel a figyelmet, továbbá az ágazatra specializált szakmai kiadványokat, tananyagot jelentettek meg.

Ezek a programok várják a salgótarjániakat az államalapítás ünnepén

2019.08.02

Helyi hírek

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Salgótarján belvárosában színes programok várják az érdeklődőket 2019. augusztus 20-án.