2024.04.26, Péntek
Játszóházat és tanösvényt hoztak létre Salgótarjánban
Illusztráció: Pexels

Játszóházat és tanösvényt hoztak létre Salgótarjánban

MTI

2023.04.19. 17:32

Játszóházat alakítottak ki Salgótarjánban, felújítottak egy játszóteret és kiépítettek egy az élővilágot bemutató tanösvényt is; a fejlesztéseket mintegy 400 millió forintból valósították meg - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Hirdetés

A város önkormányzata 395,3 millió forint támogatást nyert el a három ingatlanon elkészült beruházásokra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán - írták.

A játszóházat egy volt sporttelepen építették meg. Az egykori, hosszú évek óta használaton kívüli kézilabdapályához kiszolgálóépületek, öltözők, vizesblokkok is tartoztak, de mivel ezek az új funkcióra sem méretük, sem állapotuk, sem a telken belüli elhelyezkedésük miatt nem voltak felhasználhatóak, ezért egy teljesen új épület építése mellett döntött a tulajdonos önkormányzat.

Az aszfaltozott pálya helyén épült meg a csarnok, amelyhez egy kiszolgálóépület is csatlakozik. A mintegy 300 négyzetméteres épületben kapott helyet a tematikus játéktér, amely elsősorban a 3-12 éves korosztály igényeit szolgálja ki. Egy kisebb területen a fiatalabbakat is játékok várják. A csatlakozó épületrészben büfét, információs teret, öltözőhelyiséget és irodákat helyeztek el.

Helyi hírekSalgótarján