2020.06.05, Péntek

Salgótarján

Bemutatták a baloldali pártok polgármesterjelöltjét Salgótarjánban

2018.12.15

Aktuális

A jelenlegi városvezetőt, Fekete Zsoltot indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választáson az MSZP, a DK és a Tarjáni Városlakó Egyesület Salgótarjánban.

Átadták BYD első, magyarországi megrendelésre készült elektromos buszát Salgótarjánnak

2018.12.13

Aktuális

Átadták a BYD első magyarországi megrendelésre készült elektromos buszát Salgótarján Város Önkormányzatának, a jármű a kínai vállalat tavaly felavatott komáromi gyárában készült és januárban áll forgalomba a nógrádi megyeszékhelyen.

Salgótarján is csatlakozott a 2018-as "MikulásGyár" adománygyűjtési projekthez

2018.12.07

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gyűjtőpontként vesz részt az akcióban, ezért 2018. december 21-ig a Városháza alagsori szintjén kihelyezett adománygyűjtő dobozban lehet elhelyezni az adományokat.

Több mint száz ember életét mentették meg a nógrádi kormányhivatalnokok

2018.11.30

Az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra ösztönző felhívásain találkozhatunk a ténnyel, miszerint egyetlen véradás három embernek jelenti az életet. A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 35-en vették részt a napokban a tizenhatodik Kormánytisztviselői Véradó Hét salgótarjáni eseményén.

Új buszok közlekednek majd Salgótarján és a főváros között

2018.11.26

A Volánbusz Zrt. flottája 115 darab új típusú autóbusszal (100 Credo és 15 MAN Neoplan Tourliner) bővült 10 milliárd forint értékben, az autóbuszok 80 százaléka magyar gyártmány.

Megkezdődnek Salgótarjánban az OTP előtti járda felújítási munkái

2018.11.23

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, de az OTP és az üzletek a munkavégzés ideje alatt is megközelíthetőek lesznek.

Tűz volt a salgótarjáni Kohászban

2018.11.19

Aktuális

A kazánház és annak tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben, a művelődési központ bal szárnyában kialakított emeleti apartmanból pedig egy személyt kórházba kellett szállítani.

Megnyílt a Városi Jegyiroda Salgótarjánban

2018.11.16

A korábbitól csak pár lépésnyire, mégis új helyen várja ezentúl a városi rendezvényekre belépőt vásárolni szándékozókat a jegyértékesítő hely: a Fő tér 5. alatti művelődési ház/színházépület utcafrontján nyílt meg a Városi Jegyiroda, amely hosszabb nyitvatartással várja a vásárlókat, sőt, a rendszer az otthoni jegyvásárlást is lehetővé teszi.

Rövid sétával mutatják be a megújult salgótarjáni Beszterce teret

2018.11.14

November 23-i átadásig Geopark a Városban – Város a Geoparkban Napok-at rendeznek a lakosság bevonásával.

10 Ezer Lépés Program Nógrád megyében

2018.11.12

Soron kívüli rákszűrés és rehabilitáció Nógrád megyében.

Zajlik a munka, halad az építkezés Salgótarján közepén is

2018.11.10

Aktuális

Nagyon rossz állapotban volt már a Lakber és a régi Centrum áruház mögötti terület, az Óvoda tér, melyet most felújítanak.

Kék séta az autizmussal élőkért

2018.11.08

A Nógrádi Autizmus Alapítvány és az Abigél Közhasznú Egyesület közös programot szervez november 8-án, amelynek célja a figyelemfelhívás és az autizmussal kapcsolatos tévhitek eloszlatása.

Fókuszban a társasházak tűzvédelme

2018.11.06

Aktuális

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Nemzetközi vonatkozású gyámügyekben tartott szakmai napot Salgótarjánban

2018.10.30

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya az Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Magánjogi Főosztálya, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztálya közreműködésével szervezett szakmai napot a salgótarjáni Megyeházán. Az esemény célja a szakterületen dolgozó szakemberek ismereteinek elmélyítése volt a sok esetben speciális eljárásokkal kapcsolatban.

Egy rossz döntés egy életre szólhat

2018.10.28

Aktuális

„Re-akció” néven interaktív bűnmegelőzési napot tartottak egy salgótarjáni iskolában.

Fejlesztik Salgótarján 150 éves kórházát

2018.12.13

A korszerűsítés során megépül a helyi onkológiai központ, megújul a sürgősségi betegellátó osztály, valamint létrehoznak egy kórházi ellátásokat összekötő mintaprojektet is.

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban

2018.12.11

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek szombaton Salgótarjánban az idén történelmi emlékhellyé nyilvánított December 8. téren.

Az öblösüveggyártás 125 évére emlékeztek Salgótarjánban

2018.12.05

Bemutatták a gyártörténetet feldolgozó filmet is, amelyből kiderül többek között, hogyan csiszoltak a tanulók szőlőfürtöt a kehelybe vagy miként került a talp a pohárra.

A Pintértelep sem maradt ki a salgótarjáni városfelújításból

2018.11.28

Helyi hírek

A Pintértelepiek régi elvárása volt egy játszótér, közösségi tér kialakítása.

Salgótarjánban legalacsonyabbak a lakásárak

2018.11.26

Az Otthon Centrum közlemény szerint az árak a régi iparvárosokban a legalacsonyabbak. Salgótarjánban, Komlón és Ózdon lehetett idén a legkevesebb, 70 ezer és 90 ezer forint közötti négyzetméteráron panelhez vagy téglalakáshoz jutni idén.  

Természettudományos élményközpont nyílt Salgótarjánban

2018.11.21

Az Észak-Magyarországon kuriózumnak számító létesítmény gyerekeknek és fiatal felnőtteknek nyújt ismeretszerzési lehetőséget, planetáriummal és mechanikai játékokkal.

Virtuális utazást tettek a szakmák világába a salgótarjáni általános iskolások

2018.11.18

Október végén Salgótarjánban járt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által útnak indított, fiatalok pályaválasztását segítő „Szakmavilág” roadshow kamionja. A járműben virtuális élmény keretében ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló gyerekek négy szakmacsoporttal: az építőiparral, az autóiparral, a vendéglátással és kreatív szakmákkal.

Szmog Salgótarjánban

2018.11.15

A Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése alapján Salgótarjánban is "kifogásolt" a levegőminőség.

Salgótarjánban is romlott a levegő minősége

2018.11.13

Meghaladta a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) koncentrációja az egészségügyi határértéket, így kifogásolható a városban a levegő minősége.

Salgótarjáni közművelődési szakmai napot szerveznek

2018.11.11

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodája közművelődési szakmai napra invitálja az érdeklődőket 2018. november 22-én 9.00 órától a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. intézményében.

Mobil térfigyelő kamerákat kapott Salgótarján

2018.11.10

Egyszerűen telepíthető, könnyen elrejthető és egy feltöltéssel akár több hétig is működő kamerákat kapott Salgótarján a városban működő egyik biztonságtechnikai vállalkozástól a Salgótarján Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével. Az átadásra november 7-én a Városházán került sor.

Megújul a piac, megépül a játszóház Salgótarjánban

2018.11.07

Helyi hírek

Jó hírek érkeztek: a pályázat kedvező elbírálásban részesült, így biztossá vált, hogy megújulhat a vásárcsarnok, és megépülhet a várva várt játszóház! - adta hírül Fekete Zsolt polgármester facebook oldalán.

Idén 13 jelentkező volt az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk” ösztöndíjprogramra

2018.11.03

Aktuális

Mindenki rendelkezett az őt később foglalkoztatni kívánó szervezettől szándéknyilatkozattal.

Autodidakta művész alkotások a salgotarjáni Hello Caféban

2018.10.29

Lente Attila debreceni autodidakta művész, aki tűzzel éget portrékat, állatfestményeket fába, bőrre és legújabban csontra is.

Parkour találkozó Salgótarjánban

2018.10.27

A parkour francia eredetű akrobatikus városi sport, amelyben az a versenyző győz, aki a leggyorsabban és leglátványosabb módon jut el egyik pontból a másikba eszközök nélkül, kizárólag önerőből.