2024.04.26, Péntek
Elkészült Nógrád vármegye eddigi legnagyobb egészségügyi beruházása
Fotó: MTI/Komka Péter

Elkészült Nógrád vármegye eddigi legnagyobb egészségügyi beruházása

mti, magyarepitok.hu

2023.05.25. 17:11

Új onkológiai központot adtak át Salgótarjánban az EBH Invest és a System bau Trade munkájával.

Hirdetés

Hivatalos átadóval is megünnepelték, hogy az onkológiai központ elkészült Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban szerdán. A legmodernebb gépekkel és technológiával felszerelt sugárterápiás centrum a Modern városok program keretében, 17,5 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg. Ahogy arról korábban is beszámoltunk az EB HUNGARY INVEST Kft. és a System Bau Trade Kft. végezték el a kivitelezési munkákat.

A négyemeletes központ közel 3500 négyzetméter alapterületű, amelyben a föld alatti szinten építették ki a sugárterápiás részleget, több helyen a két métert is meghaladó falvastagsággal. A gépészeti berendezések a harmadik emeleten kaptak helyet, és 104 férőhelyes parkoló is épült.

 

Sugárterápiás készülék a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház új onkológiai központjában az avatás napján, 2023. május 24-én (MTI/Komka Péter)

 

Már gyógyítják a pácienseket az új tömbben

Az átadóünnepségen Szabó Géza, a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója

Nógrád vármegye eddigi legnagyobb egészségügyi beruházásának nevezte az onkológiai centrumot, amelyben elmondása szerint az elmúlt hetekben már megkezdődött a munka.

Takács Péter egészségügyi államtitkár beszédjében kitért arra, hogy a posztszocialista országok, köztük Magyarország mutatói nem jók az onkológiai halálozásban, de azt nézve, mennyi idő telik el a daganat felfedezése és a gyógyulás vagy a sajnálatosan bekövetkező halál között, nincs sok különbség például a holland és a magyar adatok között.

Mint mondta,

a magyar betegek minden olyan onkológai, kemoterápiás és sugárterápiás lehetőséghez hozzáférnek, amihez akár a skandináv vagy a Benelux országok lakói.

Helyi hírekSalgótarjánegészségügyi fejlesztésSystem Bau Trade Kft.EBH INVEST