2022.06.29, Szerda

Salgótarján

2021-ben a megyeszékhelyek közül Salgótarjánban nőttek leginkább az ingatlanárak

2022.06.10

Helyi hírek

Tavaly szinte minden megyében nőttek a lakóingatlan átlagárak, a legkiugróbb, mintegy 25 százalékos emelkedés Zala megyében volt - közölte az OTP Ingatlanpont saját adatai alapján csütörtökön az MTI-vel.

Támogatást kapott a Salgótarjáni TV

2022.06.04

Helyi hírek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése nyomán tizenhárom pályázó kap több mint 73 millió forintos üzemeltetési, huszonhat pályázó pedig mintegy 140 millió forintos műsorkészítési támogatást - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Elfogadták Salgótarján klímastratégiáját

2022.05.27

Helyi hírek

Elfogadták Salgótarján klímastratégiáját a megyei jogú város közgyűlésének csütörtöki ülésén. A cél, hogy 2030-ra 20 százalékkal csökkenjen a városhoz köthető szén-dioxid-kibocsátás.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

2022.05.13

Helyi hírek

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Elismeréseket adtak át Szent Flórián napja alkalmából

2022.05.08

Helyi hírek

Az elmúlt év fotósát is megválasztották.

Halhatatlanok Társulata díjra jelölték a Zenthe Ferenc Színház társulati tagját

2022.05.06

Helyi hírek

A voksok alapján kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban

2022.04.19

Helyi hírek

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 16-án.

Református gyülekezeti ház alapkövét helyezték el Salgótarjánban

2022.04.04

Helyi hírek

A kormány támogatásával református gyülekezeti ház épül Salgótarjánban, a közösségi épület alapkövét szombaton tették le. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a nógrádi megyeszékhelyen és környékén 24 településen öt felekezet 34 temploma, plébániája épül meg, továbbá egy óvoda és egy iskola is létesül.

Salgó-rali - Östberg győzött a szezonnyitón

2022.03.28

Helyi hírek

A Mads Östberg, Patrik Barth duó nyerte szombaton a Salgó-ralit, a Mercarius országos ralibajnokság idei nyitófutamát.

Koronavírus - Oltási akció - Salgótarján

2022.03.21

Helyi hírek

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. március 19-én. Márciusban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Új onkológiai tömbbel lépett szintet Nógrád megye egészségügyi ellátása

2022.03.16

Helyi hírek

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült tömb őszre fog teljes kapacitással működni.

Koronavírus - Oltás Salgótarjánban

2022.03.09

Helyi hírek

Fertőtlenítik egy nő karját, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. március 6-án.

Elhunyt Salgótarján egyik leghíresebb színművésze, Hollai Kálmán

2022.02.26

Helyi hírek

Munkásságát a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el 2000-ben.

Koronavírus - Oltási akció - Salgótarján

2022.02.17

Helyi hírek

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. február 10-én. Februárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást.

Ingatlanárak: a megyeszékhelyek közül legjobban Salgótarján drágult, de még így is a legolcsóbb maradt

2022.02.12

Helyi hírek

A megyeszékhelyek közül Székesfehérváron a legdrágábbak a lakások az átlagárakat figyelembe véve, a városban átlagosan 29,8 millió forintért lehetett ingatlant vásárolni tavaly, ami 13,3 százalékkal nagyobb összeg az egy évvel korábbinál. A Duna House elemzése szerint az idén is áremelkedés várható az országban, a kereslet által vezérelt lakáspiacon további, átlagosan 5-10 százalékos növekedés várható, területenként is lakástípusonként eltérő mértékben.

Könyvbemutató, vetélkedő, családi programok a salgótarjáni könyvtári napokon

2022.06.07

Helyi hírek

Könyvbemutatót, vetélkedőt, családi programot is szerveznek a salgótarjáni Bálint Megyei Könyvtárban csütörtöktől a 93. Ünnepi könyvhét városi rendezvényein - tájékoztatta az MTI-t Persikné Bakos Eszter kulturális szervező kedden.

Barlangtúrát és denevérmegfigyelést is tart a Bükki Nemzeti Park

2022.06.01

Helyi hírek

Észak-Magyarország három megyéjében mutat be értékeiből a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 sorozathoz kapcsolódva.

Így gyakorlatoztak a megyei tűzoltók

2022.05.15

Helyi hírek

Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délelőtt Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

Július végén kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban

2022.05.12

Helyi hírek

Július végétől három hétig tartó szabadtéri fesztivált rendeznek Salgótarjánban, amelyen csaknem 30 programot kínálnak a város Fő terén; hat nagyszínpadi előadással és három koncerttel is várják a nézőket. A programok között lesz a salgótarjáni születésű előadóművész, gitáros, zeneszerző Alapi István születésnapi koncertje is - közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón.

Életet mentettek a szén-monoxid-érzékelők Nógrád megyében

2022.05.07

Helyi hírek

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon.

Zenthe Ferenc Emléknapot tartanak vasárnap Salgótarjánban

2022.04.23

Helyi hírek

Tizedik alkalommal rendezik meg vasárnap a Zenthe Ferenc Emléknapot Salgótarjánban.

Koronavírus elleni oltás - Salgótarján

2022.04.08

Helyi hírek

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 8-án.

Áprilisban kezdődik Salgótarjánban a Budapesti út felújítása

2022.04.01

Helyi hírek

A mintegy 300 méteres szakasz új útburkolatot kap.

Salgó-Rally: Hetven autó áll rajthoz az idei szezonnyitón

2022.03.26

Helyi hírek

A versenyt 2 évig a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, most óriási érdeklődés övezi a futamot.

Jövő hétvégén veszi kezdetét a Salgó Rally Salgótarjánban és környékén

2022.03.18

Helyi hírek

A március 18-án szombaton sorra kerülő Orfű-Rallyval kezdődik meg hivatalosan a magyarországi ralis idény, de az eseményen csak a Rally2 és a Rally3 kategória indulói versenyeznek, az élvonalba tartozó, vagyis a Rally1-es párosok tesztelésre használhatják a viadalt.

Építőipari cég beruházása készült el a megyeszékhelyen

2022.03.13

Helyi hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Salgótarjánban a Fort-Bau Therm Zrt. beruházásának átadásán arról számolt be, hogy a magyar tulajdonú építőipari cég két ütemben megvalósuló, 500 millió forint értékű kapacitásbővítő fejlesztéséhez a kormány 200 millió forint támogatást adott, így "bebetonozva" 110 munkahelyet.

Virágzik a leánykökörcsin Nógrádban

2022.03.05

Helyi hírek

Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis) virágzik Salgótarján közelében 2022. március 1-jén. A Magyarországon védett növény természetvédelmi értéke tízezer forint.

Az 1946-os széncsatára emlékeztek az egykori bányakapitányság falán található emléktáblánál

2022.02.19

Helyi hírek

Az 1946-os széncsata során a nógrádi szénmedencében a napi 352 vagonos kitermelést az embertelen körülmények, az élelmiszerhiány és a méltatlan bérek ellenére is sikerült 575 vagonra emelni, ezzel pedig a mintegy 12 ezer nógrádi bányász országos szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ország szénnel való ellátása érdekében. Helytállásuk előtt tisztelegve tartott megemlékezést kedden Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az egykori bányakapitányság, ma a Nógrád Megyei Kormányhivatal törzshivatali épülete falán elhelyezett emléktábla előtt.

Kedvezményes tavaszvárás a Zenthe Ferenc Színházban

2022.02.13

Helyi hírek

Elkezdődött a tavaszvárás a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban – az idén fennállása tizedik évfordulóját ünneplő teátrum új élményeket kínál nézőinek a tavaszkezdetre; február 28-ig ráadásul több előadást is pénztárcabarát kedvezménnyel nézhetnek meg a színházbarátok.

”Salgótarján Szolgálatáért” díjat vehetett át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság

2022.02.09

Helyi hírek

Az elismerés átadására 2022. január 27-én a salgótarjáni Kohász Művelődési Ház színháztermében, Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségen került sor.