2022.11.29, Kedd

Salgótarján

Szinten maradtak az albérleti díjak októberben, Salgótarján a legolcsóbb megyeszékhelyek között

2022.11.26

Helyi hírek

Havi összevetésben második hónapja stagnálnak a bérleti díjak a KSH-ingatlan.com októberi lakbérindexe szerint, éves szinten ugyanakkor 20 százalék feletti volt a drágulás.

Új helyszínen fogadja az ügyfeleket a salgótarjáni foglalkoztatási osztály

2022.11.19

Helyi hírek

Elköltözött a Fürdő útról a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, emiatt néhány napig nem volt elérhető az ügyfélszolgálat.

Köd Salgótarjánban

2022.11.10

Helyi hírek

Drónnal készített felvétel: köd az egykori fűtőerőmű salakkúpjai között Salgótarján Zagyvaróna településrészén 2022. november 8-án.

Különleges fotók a somoskői várról

2022.10.25

Helyi hírek

A drónnal készített, több fotóból, számítógépes programmal összeállított panorámaképen a somoskői vár Salgótarján Somoskő városrészéből fotózva 2022. október 25-én.

Közbiztonsági fórum Salgótarjánban

2022.10.04

Helyi hírek

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

Merkely: mérföldkő lehet a mesterséges intelligencia alkalmazása a tüdőrák-diagnosztikában

2022.10.02

Helyi hírek

Mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában a Semmelweis Egyetem (SE), az Ulyssys Kft. és a SZTAKI együttműködésében kifejlesztett szoftver, amely CT-felvételeket automatikus elemző, mesterséges intelligencia alkalmazásával segíti a daganatos megbetegedés korai felismerését - mondta Merkely Béla, az SE rektora a projekt zárórendezvényén, csütörtökön Budapesten.

Egyre többen kérik a távfűtés elindítását a nagyvárosokban, Salgótarjánban is

2022.09.27

Helyi hírek

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek felfűtését pénteken Miskolcon is. A megyei jogú városok közül Tatabányán szerdán, Szombathelyen csütörtökön indult el a szolgáltatás. Salgótarjánban külön kérésre már a lakossági fogyasztók túlnyomó többségénél bekapcsolták a távfűtést, ezt a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt egy hónappal, szeptember 15-étől lehet igényelni.

A kormányhivatal számára felújított épületet adtak át Salgótarjánban

2022.09.22

Helyi hírek

A Nógrád Megyei Kormányhivatal számára felújított régi ÁNTSZ-épületet adták át csütörtökön Salgótarjánban, a beruházás 886 millió forintba került.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.07

Helyi hírek

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Megtartották a 72. Országos Bányásznapot Salgótarjánban

2022.09.02

Helyi hírek

Az egész világra kiterjedő energiaválság felértékelte a hazai bányászat, és a hozzá kapcsolódó innováció és tudományos kutatások szerepét - hangsúlyozta Palkovics László a 72. Országos Bányásznapon csütörtökön Salgótarjánban.

Nőttek a lakbérek, de Salgótarján még így is relatíve olcsó

2022.08.29

Helyi hírek

A lakbérek országos átlagban 23 százalékkal, Budapesten 25 százalékkal nőttek júliusban az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

6 bérlet és 50 előadás közül választhatnak a nézők a Zenthe Ferenc Színházban

2022.08.26

Helyi hírek

​Bérletek a Városi Jegyirodában válthatók.

Országszerte átlagosan stagnál, Salgótarjánban enyhén emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2022.08.24

Helyi hírek

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Költözés miatt nem lesz elérhető több salgótarjáni ügyfélszolgálat

2022.08.20

Helyi hírek

Az egykori Köjál-épület felújításával az ügyfelek szolgálatába áll a Nógrád Megyei Kormányhivatal új salgótarjáni központja. A Bem út 11. szám alatti ingatlanba a napokban több szervezeti egység is megkezdi a beköltözést, emiatt ideiglenesen szünetel majd a személyes ügyfélfogadás az érintett szakterületeken.

Salgótarjánban mérsékelt a koronavírus koncentrációja a vízben

2022.08.17

Helyi hírek

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Salgótarjánban is forgatják a Minden rendben című filmet

2022.11.25

Kultúra

Megkezdődött Sós Bálint Dániel első mozifilmje, a Minden rendben forgatása Hajdu Szabolcs főszereplésével. A film egy apáról szól, aki súlyos morális dilemmába keveredik - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t hétfőn.

A Játszd újra, Sam! című színdarab bemutatója Salgótarjánban

2022.11.14

Kultúra

Ágoston Péter (b) Allan Felix és Hege Veronika (j) Linda Christie szerepében Woody Allen Játszd újra, Sam! című vígjátékának próbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban 2022. november 12-én. A színdarabot november 15-én mutatják be Dér András rendezésében.

Harminc katolikus egyházi létesítmény újult meg Salgótarjánban és a környékén

2022.11.01

Helyi hírek

Résztvevők a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésű projekt záróeseményén a salgótarjáni Szent József-templomban 2022. október 28-án.

Salgótarjánban indul a megyei állásbörze-sorozat

2022.10.05

Helyi hírek

Októberben és novemberben minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható állásbörzéje. A szervezők 2022. október 6-án, csütörtökön 9 és 12 óra között elsőként Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Ilyen volt a Hold Salgótarján felett

2022.10.03

Aktuális

Repülőgép a Hold előtt.

Állatsimogató, kiállítás, előadások a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein

2022.10.01

Helyi hírek

Állatsimogató, kiállítás, előadások is lesznek a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein október 3-9. között - tájékoztatta az MTI-t a központi programoknak helyet adó Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa.

Három megyét lefedő közműfejlesztés készült el Észak-Magyarországon

2022.09.24

Helyi hírek

A Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt konzorciuma jelentősen fejlesztette a térség szennyvízkezelő- és feldolgozó hálózatát.

A munkájuk megbecsüléseként rangos elismerések

2022.09.08

Helyi hírek

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is elismerést vehetett át a 2022. szeptember 6-án az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában megtartott ünnepségen.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.06

Helyi hírek

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Új helyen érhető el Salgótarjánban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat

2022.09.01

Helyi hírek

Új helyszínre, a Bem út 11. szám alá (az egykori Köjál épületbe) költözött a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya. Augusztus 29-től (hétfőtől) itt érhető el a korábban a Bartók Béla út 17. szám alatt működött mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat.

Ingoványos talajra tévedt Salgótarjánban egy tehén, de megmentették

2022.08.28

Helyi hírek

Mocsaras, lápos területre tévedt és nyakig elsüllyedt az ingoványban egy tehén Salgótarjánban, a Szécsényi úton augusztus 20-án délelőtt.

Napfelkelte Salgótarjánban

2022.08.25

Helyi hírek

Látványos fotó a megyeszékhelyről.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Salgótarjánban

2022.08.21

Helyi hírek

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délután Salgótarjánban, egy Hargita körúti családi házban. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a házban a levegő összetételét. Az egységek mérései kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a gázkazán környékén. A gázszolgáltató szakemberei annak felülvizsgálatáig kizárták a rendszerből a nyílt égésterű kazánt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az érzékelő jelzésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Összmagyar Egyetemista Tábor Sátoraljaújhelyen

2022.08.19

Helyi hírek

A nemzeti összetartozást megerősítettük az elmúlt években, most már a legfontosabb jellemzője az, hogy élményként él bennünk - mondta Potápi Árpád János hétfőn, a Rákóczi Szövetség által szervezett Összmagyar Egyetemista Tábor megnyitóján Sátoraljaújhelyen.

Kiesett a Salgótarján a Magyar Kupából

2022.08.14

Helyi hírek

Magabiztos győzelemmel került a következő körbe a debreceni vendégcsapat.