2023.03.29, Szerda

Salgótarján

Középiskolásoknak szóló színházi sorozatot indított a Déryné Program

2023.03.14

Helyi hírek

Középiskolásoknak szóló színházi sorozatot indított a Déryné Program februárban, a KultUp "Belenősz a kultúrába!" elnevezésű eseménysorozat missziója, hogy a színházi élményt, célzottan a 14-18 éves korosztály számára mind a 19 vármegyébe eljuttassa - áll az intézmény szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 77 évvel ezelőtti széncsatára emlékeztek az egykori bányakapitányságnál

2023.02.11

Helyi hírek

Megkoszorúzták Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, vagyis az egykori bányakapitányság falán elhelyezett emléktáblát az 1946. évi széncsata 77. évfordulóján.

Mikszáth Kálmánra emlékeznek születése 176. évfordulóján

2023.01.11

Kultúra

Nógrád vármegyében és Budapesten is megemlékeznek hétfőn Mikszáth Kálmánról születése 176. évfordulóján a salgótarjáni székhelyű Mikszáth Kálmán Társaság szervezésében, de születésnapi megemlékezést tartanak szülőfalujában, a ma már Szlovákiához tartozó Szklabonyán, és ünnepségeket szerveznek az író nevét viselő nógrádi iskolákban is.

Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös vonzáskörzetét érintően bővült a MÁV-START-nál elérhető viszonylati helyközi Volánbusz-bérletek köre

2023.01.03

Helyi hírek

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan fejleszti közös szolgáltatásait: már az Eger, Salgótarján, Gyöngyös és Gödöllő vonzáskörzetében közlekedő Volánbusz-járatokra érvényes helyközi viszonylati autóbuszbérletek is megválthatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból.

Koronavírus - Emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja Salgótarjánban

2022.12.22

Helyi hírek

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Koronavírus - NNK: tovább emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja, a megyeszékhelyen is

2022.12.17

Helyi hírek

Országos átlagot tekintve tovább növekszik a szennyvíz koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Szálló por - Kifogásolható a levegő minősége a megyeszékhelyen

2022.12.05

Helyi hírek

Tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt a Sajó völgyében, Sajószentpéter mellett már Kazincbarcikán és Putnokon is veszélyes a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn közzétett adataiból.

Monumentális szerkezetű sugárterápiás részleggel épült ki Salgótarján új onkológiai tömbje

2022.11.29

Helyi hírek

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült új onkológiai rész hozzájárul a térségben élők egészségügyi ellátásának fejlesztéséhez: a betegek ellátása a diagnózistól a terápiáig megoldott.

Szinten maradtak az albérleti díjak októberben, Salgótarján a legolcsóbb megyeszékhelyek között

2022.11.26

Helyi hírek

Havi összevetésben második hónapja stagnálnak a bérleti díjak a KSH-ingatlan.com októberi lakbérindexe szerint, éves szinten ugyanakkor 20 százalék feletti volt a drágulás.

Új helyszínen fogadja az ügyfeleket a salgótarjáni foglalkoztatási osztály

2022.11.19

Helyi hírek

Elköltözött a Fürdő útról a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, emiatt néhány napig nem volt elérhető az ügyfélszolgálat.

Köd Salgótarjánban

2022.11.10

Helyi hírek

Drónnal készített felvétel: köd az egykori fűtőerőmű salakkúpjai között Salgótarján Zagyvaróna településrészén 2022. november 8-án.

Különleges fotók a somoskői várról

2022.10.25

Helyi hírek

A drónnal készített, több fotóból, számítógépes programmal összeállított panorámaképen a somoskői vár Salgótarján Somoskő városrészéből fotózva 2022. október 25-én.

Közbiztonsági fórum Salgótarjánban

2022.10.04

Helyi hírek

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

Merkely: mérföldkő lehet a mesterséges intelligencia alkalmazása a tüdőrák-diagnosztikában

2022.10.02

Helyi hírek

Mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában a Semmelweis Egyetem (SE), az Ulyssys Kft. és a SZTAKI együttműködésében kifejlesztett szoftver, amely CT-felvételeket automatikus elemző, mesterséges intelligencia alkalmazásával segíti a daganatos megbetegedés korai felismerését - mondta Merkely Béla, az SE rektora a projekt zárórendezvényén, csütörtökön Budapesten.

Egyre többen kérik a távfűtés elindítását a nagyvárosokban, Salgótarjánban is

2022.09.27

Helyi hírek

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek felfűtését pénteken Miskolcon is. A megyei jogú városok közül Tatabányán szerdán, Szombathelyen csütörtökön indult el a szolgáltatás. Salgótarjánban külön kérésre már a lakossági fogyasztók túlnyomó többségénél bekapcsolták a távfűtést, ezt a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt egy hónappal, szeptember 15-étől lehet igényelni.

Ügyfélfogadási szünet lesz a szécsényi és a balassagyarmati kormányablakban

2023.02.27

Helyi hírek

A szécsényi és a balassagyarmati kormányablakok - előre tervezett informatikai karbantartások miatt - nem fogadnak ügyfeleket az alábbi napokon.

Lezárul a centenáriumi emlékév Salgótarjánban

2023.01.25

Helyi hírek

Várossá válásának százegyedik évfordulóját ünnepli Salgótarján pénteken, az egész napos rendezvényen lezárják a centenáriumi emlékévet - tájékoztatta a városháza kedden az MTI-t.

Ködben a Karancs

2023.01.04

Helyi hírek

2023. január 3. Drónnal készített felvétel: köd a Karancs csúcsa alatt Salgótarján közelében 2023. január 3-án.

Köd Salgótarjánnál

2023.01.02

Helyi hírek

Köd Salgótarján közelében 2023. január 1-jén reggel.

Egészségtelen Salgótarján levegője

2022.12.19

Helyi hírek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés értékelése alapján veszélyes a levegőminőség Ajkán, Putnokon és Várpalotán, továbbá egészségtelen minősítést kapott Budapest, Győr, Kazincbarcika, Miskolc, Sajószentpéter, Salgótarján, Székesfehérvár, Tatabánya, Tököl és Vác.

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban

2022.12.10

Aktuális

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban csütörtökön, a tragédia helyszínén, az egykori Vásártéren.

Űrfotók Somoskő egéről

2022.12.01

Helyi hírek

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) látszik a somoskői vár felett Salgótarján Somoskő településrészéről fotózva 2022. november 29-én. A hosszú expozíciós idővel készült felvételen az űrállomás mozgása egy fényes szakaszként látható.

Megnyitották a hétvégén az V. Országos Rajztriennálét Salgótarjánban

2022.11.28

Helyi hírek

Megnyitották az V. Országos Rajztriennálét Salgótarjánban szombaton, a Dornyay Béla Múzeumban.

Salgótarjánban is forgatják a Minden rendben című filmet

2022.11.25

Kultúra

Megkezdődött Sós Bálint Dániel első mozifilmje, a Minden rendben forgatása Hajdu Szabolcs főszereplésével. A film egy apáról szól, aki súlyos morális dilemmába keveredik - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t hétfőn.

A Játszd újra, Sam! című színdarab bemutatója Salgótarjánban

2022.11.14

Kultúra

Ágoston Péter (b) Allan Felix és Hege Veronika (j) Linda Christie szerepében Woody Allen Játszd újra, Sam! című vígjátékának próbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban 2022. november 12-én. A színdarabot november 15-én mutatják be Dér András rendezésében.

Harminc katolikus egyházi létesítmény újult meg Salgótarjánban és a környékén

2022.11.01

Helyi hírek

Résztvevők a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésű projekt záróeseményén a salgótarjáni Szent József-templomban 2022. október 28-án.

Salgótarjánban indul a megyei állásbörze-sorozat

2022.10.05

Helyi hírek

Októberben és novemberben minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható állásbörzéje. A szervezők 2022. október 6-án, csütörtökön 9 és 12 óra között elsőként Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Ilyen volt a Hold Salgótarján felett

2022.10.03

Aktuális

Repülőgép a Hold előtt.

Állatsimogató, kiállítás, előadások a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein

2022.10.01

Helyi hírek

Állatsimogató, kiállítás, előadások is lesznek a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein október 3-9. között - tájékoztatta az MTI-t a központi programoknak helyet adó Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa.

Három megyét lefedő közműfejlesztés készült el Észak-Magyarországon

2022.09.24

Helyi hírek

A Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt konzorciuma jelentősen fejlesztette a térség szennyvízkezelő- és feldolgozó hálózatát.