2024.03.29, Péntek
Könyvhét - Programok Nógrád megyében
pixabay - illusztráció

Könyvhét - Programok Nógrád megyében

MTI

2019.06.12. 15:53

Irodalmi műsor, könyvbemutatók, családi programok szerepelnek az ünnepi könyvhét rendezvényeinek sorában Salgótarjánban és Balassagyarmaton.

Hirdetés

Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban csütörtökön Zsibói Gergely költő, író nyitja meg a 90. ünnepi könyvhét és 18. gyermekkönyvnapok városi rendezvénysorozatát. Köszöntőt mond Molnár Éva, a könyvtár igazgatója és Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, majd a Zenthe Ferenc Színház Versvándorok csoportja adja elő az Ady 100, Hunn, új legenda című zenés irodalmi műsort.

Pénteken a 65 éves Palócföld kerül középpontba. A folyóirat évtizedeit bemutató tárlatot Fekete Zsolt polgármester és Skuczi Nándor, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke nyitja meg a könyvtárban. Szerzők és szerkesztők részvételével a folyóirat múltjáról és jelenéről kerekasztal-beszélgetést tartanak.

Szombaton családi programokat és a "betűrengetegben" szervezett akadályversenyt szerveznek a Mikkamakka gyermekkönyvtárban. A Balassi Bálint Asztaltársaság irodalmi programjában verseket mutat be, azokét is, akik a felhívásra magukkal viszik saját költeményüket. A Libri Könyvesbolt standján Juhász Tibor Bezerédi-díjas költő dedikál.

A könyvtár előtti téren csütörtöktől keddig retró könyvvásárt tartanak, a program első három napján kedvezményes lesz a beiratkozás az intézménybe.

Praznovszky Mihály A história szélén című könyvét hétfőn mutatják be Salgótarjánban a Dornyay Béla Múzeumban, a szerzővel Balogh Zoltán történész beszélget.

Balassagyarmaton 18-án, kedden Suhai Pál Mikszáth Kálmán versei című könyvét mutatják be a Madách Imre Városi Könyvtárban. A szerzővel Praznovszky Mihály irodalomtörténész beszélget.
 

KultúraKönyvhétNógrád megyegyermekkönyvnapok