2024.04.23, Kedd
Rendőrségi programokkal 400 salgótarjáni diákot készítettek fel a nyárra
police.hu

Rendőrségi programokkal 400 salgótarjáni diákot készítettek fel a nyárra

police.hu

2019.06.17. 22:15

Bűn- és balesetmegelőzési előadásokkal készítették fel a gyermekeket a vakációra Salgótarjánban.

Hirdetés

A napokban a salgótarjáni Kodály Zoltán Általános Iskolában megtartott gyermeknapon a rendőrök színes programokkal várták az iskola diákjait. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűn és balesetmegelőzési szakemberei játékos feladatokon keresztül ismertették a nyári szünet idején a gyermekekre kockázatot jelentő veszélyhelyzeteket, valamint a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályait.

A rendőrök a közlekedési táblák jelentésének felidézését követően a kötelező kerékpár-tartozékokról, és a láthatóságot segítő eszközökről beszéltek a résztvevőknek. A biztonságos strandolás szabályainak felelevenítését követően a gyermekek a kerékpáros ügyességi pályán mérhették össze tudásukat. A tanulók, az oktatási intézmény és a rendőrök által biztosított feladatok végrehajtásáért pontokat gyűjthettek, melyeket aztán az iskolában édességekre válthattak be.

A rendezvényen részt vevő mintegy 400 általános iskolás diák – az előadás végén – a biztonságos internetezéssel kapcsolatos kérdéseiket is feltehették, majd lehetőségük nyílt a motorszimulátor és „részeg” szemüveg kipróbálására is.

Galéria

Aktuálisnyár balesetmegelőzésSalgótarjánNógrád megyediákokvakáció