2024.04.24, Szerda
Közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében

Közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében

police.hu

2019.06.22. 12:30

A biztonságos közlekedés, a balesetek megelőzése a fő célja az ismétlődően megtartott közúti közlekedési ellenőrzésnek.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a rendőrkapitányságok munkatársai a napokban illetékességi területükön a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében komplex ellenőrzés keretén belül ellenőrizték a gépjárműveket és a gépjárművezetőket.

A balesetek legfőbb kiváltó okai között szerepel a gyorshajtás, a kézben tartott mobiltelefon használat, a szeszesital fogyasztása járművezetést megelőzően. Ugyanakkor fontos a passzív biztonsági eszközök használata (például a biztonsági öv, gyermekülés), melyek életet menthetnek. Ezért az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak mindezen szabályok betartására. 

Felhívták a közlekedők figyelmét, hogy a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén! 

Körültekintő, óvatos vezetéssel, a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával a sérülés súlyossága mérsékelhető! A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező!

AktuálisNógrád megyeközúti közlekedési ellenőrzés