2024.04.26, Péntek
Illusztráció

"Közeledik a család" - megyei döntő

infonograd.hu

2019.06.03. 15:50

Nógrád megyét a Herencsény család fogja képviselni a versenysorozat országos döntőjén.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2019. június 1-jén rendezte meg Salgótarjánban a „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjét. A megmérettetést, melyen összesen 14 család vett részt, Palkovics Viktor r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ügyvezető elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket.

A versenyzők a korábbi évek megmérettetéseihez hasonlóan elméleti tudásukról egy KRESZ és egy elsősegély-nyújtási tesztlap kitöltésével mutathatták be. A családok ifjabb tagjai egy kerékpáros, az idősebbek pedig egy autós ügyességi pályán adtak számot gyakorlati tudásukról. A versenyzőnek mindezen túl elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát egy feladattal.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza, az első három helyezett pedig oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át.

A megmérettetésen harmadik helyen a Danyik család, második helyen pedig a Dúzs család végzett. Megyénket a Közlekedik a család országos versenyében – melyet 2019. június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében – a Herencsény család képviseli.

AktuáliselsősegélynyújtásKRESZNógrád megye