2024.06.19, Szerda
Drogkereskedő bűnszervezet ellen nyomoztak Nógrád megyében
MTI Fotó: Krizsán Csaba - illusztráció

Drogkereskedő bűnszervezet ellen nyomoztak Nógrád megyében

MTI

2019.04.18. 20:00

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a rendőrség 14 férfit és 6 nőt Nógrád megyében, a nyomozás adatai szerint Szlovákiában is árusított a bűnszervezet - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A gyanú szerint a 30 éves P. Patrik szlovák férfi 2015-től 2017 júniusáig hetente két-háromszor Balassagyarmat és a szlovákiai Ság területén különböző típusú kábítószereket és új pszichoaktív anyagot értékesített hat társának. Ők nemcsak fogyasztottak az anyagból, hanem beszerveztek másokat is a drog árusítására.

A bűnszervezet tagjai a narkotikumok beszerzését, szállítását, hígítását, elrejtését és értékesítését - többek között 18 évesnél fiatalabbaknak - végezték Balassagyarmat, Szanda, Nógrádmarcal és Dejtár környékén, magyaroknak és szlovákoknak egyaránt.

A nyomozás adatai alapján P. Patrikot a rendőrök 2017. június 12-én igazoltatták. Az autójában különböző kábítószergyanús anyagokat és a fogyasztásukhoz, értékesítésükhöz szükséges eszközöket találtak. A rendőrök csaknem 1,2 millió forintot és 5 millió forint értékű valutát is lefoglaltak.

A nyomozók az eljárás során mintegy 500 gramm zöld növényi törmeléket, kicsivel több, mint 35 gramm fehér port, különböző tablettákat, növényi őrlőt, tükröt, digitális mérleget is lefoglaltak. A szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyagok között metamfetamin, amfetamin, kokain, úgynevezett holland por és marihuána is volt.

Nyolc embert őrizetbe vettek, közülük háromnak a letartóztatását, négynek a bűnügyi felügyeletét a bíróság elrendelte, egy gyanúsított pedig jogerősen kiszabott szabadságvesztését tölti.

AktuálisNógrád megyedrog bűnszervezet nyomozás