2024.03.28, Csütörtök
Viharral búcsúzott a hét Nógrádban
nograd.katasztrofavedelem.hu - illusztráció

Viharral búcsúzott a hét Nógrádban

nograd.katasztrofavedelem.hu

2019.06.17. 20:00

Tegnap a megye jelentős részén a viharkárok adtak munkát a tűzoltóknak. A műszaki mentések során kidőlt fákat és leszakadt faágakat kellett eltávolítani az egységeknek.

Hirdetés

Szurdokpüspöki előtt egy gesztenyefa dőlt az úttestre és a közúti forgalmat veszélyeztette. A forgalmi akadályt a pásztói hivatásos tűzoltók megszüntették.

Érsekvadkert és Balassagyarmat között a 22-es számú főút több szakaszán az úttestre esett faágak veszélyeztették a járműforgalmat, az érintett útszakaszt a balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkerti Önkéntes Tűzoltó Egyesület átvizsgálta és az akadályt megszüntette.

Mátranovák és Mátracserpuszta között három darab akácfa és egy fenyőfa dőlt az útra a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a fákat eltávolították.

Pusztaberki előtt egy juharfa az úttestre dőlt teljes útzárat okozva. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók a kidőlt fát eltávolították, az érintett útszakaszt megtisztították a sártól és a növényi részektől.

Az esti órákban Érsekvadkerten az Arany János utcában egy fenyőfa kettéhasadt és családi ház tetejére, valamint villanyvezetékre dőlt. A kidőlt fát, emelőkosaras gépjárművel a balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkerti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai eltávolították.

AktuálisviharNógrád megye