2024.05.18, Szombat
Befejeződtek a burkolatfelújítási munkálatok Ecseg és Pásztó között
Főkép/Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu, Fotók: HE-DO Kft.

Befejeződtek a burkolatfelújítási munkálatok Ecseg és Pásztó között

hedo.hu

2021.08.19. 08:00

A Nógrád megyei útszakasz teljes szélességében újult meg a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. munkájával.

Immár teljesen felújított úton haladhat a forgalom a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. munkájának köszönhetően Ecseg és Pásztó között – informálta lapunkat a konzorcium. A projekt a 2126-os jelű út 1,7 kilométer hosszú szakaszt érintette, augusztusban pedig az ünnepélyes átadó is megvalósult.

A Nógrád megyei útszakasz, amelyet már július közepe óta használhatnak az autósok, teljes szélességében újult meg.

A burkolatfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a közbeszerzési eljárást, mivel az aszfalt felülete egyenetlenné vált, süllyedések, felgyűrődések, valamint kátyúk keletkeztek rajta. A meglévő padka elszennyeződött, az út két oldalán az árok több szakaszon feliszapolódott. Ecseg lakossága ezen az úton tud leghamarabb eljutni Pásztóra, ezért is volt szükség teljes felújítására.

 

A projektnek hála javult a helyiek közlekedése

A munkaterületet a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium június 7-én vette át.

A szakemberek a teljes szakaszon hideg remix-technológiával stabilizálták az útalapot, a meglévő burkolatra tíz centiméter vastagságban építették be a kőanyagot finisherrel. Darálás és betömörítés után a teljes felületre két réteg aszfalt került, a kis sugarú ívekben pedig betonelemes rázópadka épült.

A műszaki átadás-átvétel után került sor az útszakasz ünnepélyes átadójára. Az elkészült útfelújítás könnyebbé teszi Ecseg és Pásztó lakóinak közlekedését a két település között.

Helyi hírekútépítésPásztóNógrád megyeMagyar Közút Nonprofit Zrt.He-Do Kft.KM Építő Kft.Ecseg