2024.04.26, Péntek
Jelentős településfejlesztés Pásztón: új ipari parkot építenek ki
Fotó: HE-DO Kft.

Jelentős településfejlesztés Pásztón: új ipari parkot építenek ki

mti.hu, magyarepitok.hu

2021.08.05. 16:20

Az ipari park fejlesztésére 534,5 millió forintot nyert uniós pályázaton az önkormányzat.

Hirdetés

A Nógrád megyei Pásztón jelentős infrastrukturális fejlesztés keretében tíz hektáron épít ki a HE-DO Kft. új ipari területeket a belvárost elkerülő bekötőúttal. Ezzel számos környékbeli lakos számára teremtenek új munkalehetőségeket.

Ahogy korábban a Regon építőipari szaklapjában megírtuk, a 2021 februári alapkőletétel során Farkas Attila pásztói polgármester úgy fogalmazott, hogy

a projektnek köszönhetően minőségi munkahelyeket szeretnének létre hozni és az elsődleges cél, hogy megállítsák a fiatalok és a munkaerő elvándorlását, valamint visszacsábítsák azokat az embereket, akik máshová járnak el dolgozni.

Az ipari park fejlesztésére 534,5 millió forintot nyert az önkormányzat az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program "Ipari parkok, iparterületek fejlesztése" című pályázatán.

Már jó ideje folynak a munkálatok, decemberre  elkészül

A projekt a 4500 négyzetméter tereprendezés mellett megközelítőleg 8100 négyzetméter útépítést is tartalmaz, emellett csapadékvíz elvezető árkot, szennyvíz csatornát, gáz- és vízvezetéket, valamint elektromos- és informatikai hálózatot építenek ki decemberre.

Helyi hírekútépítésHe-Do Kft.PásztóNógrád megyevárosfejlesztés