2024.07.15, Hétfő
Nógrád vármegyében táboroznak a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek
Rézparti víztározó /facebook

Nógrád vármegyében táboroznak a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek

MTI

2024.07.11. 11:15

Áder János volt köztársasági elnökkel, a Regőczi Alapítvány alapítójával és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval, a horgászat nagykövetével horgásztak az alapítvány által táboroztatott gyerekek a Nógrád vármegyei Magyarnándor Rézparti víztározójánál.

A gyerekek vasárnaptól szombatig nyaralnak a közeli Terényben. A Regőczi Alapítványt Áder János és felesége, Herczegh Anita három éve hozta létre a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére.

Rendszeres támogatással segítik a fiatalokat

Áder János az alapítvány küldetésének nevezte, hogy nagykorúvá válásukig, illetve a diploma megszerzéséig támogassák a gyerekeket, fiatalokat.
Mint mondta, próbálják elérni, hogy az állami támogatásokkal (özvegyi, árvaellátás) együtt biztosítsák az elhunyt szülő kiesett jövedelmét. A szeretetet, a szülők hiányát nem tudjuk pótolni, rendszeres, illetve időszakos támogatással tudunk segíteni - fogalmazott Áder János.

Cseh László is meglátogatta a táborozókat

Alapítványi támogatásban 2021 óta több mint 1600 gyermek, fiatal és családjuk részesülhetett. Az anyagi támogatáson túl mentális, lelki, jogi segítségnyújtással, kulturális és sportprogramok közvetítésével, táboroztatással, üdültetéssel, a felajánlások és az igények összekötésével is foglalkoznak.
Az alapítványt a 2013-ban elhunyt Regőczi István atyáról nevezték el, aki egész életében az árvák védelmezője, oltalmazója és támasza volt.
A horgászat nagyköveteként látogatta meg a táborozókat Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, 112 alkalommal magyar bajnok úszó.

Helyi hírekNógrád vármegyeTerényRegőczi AlapítványMagyarnándor